GÜNDEM - 01 Aralık 2020 Salı 13:15

Soğuk havalar nedeniyle dereler donmaya başladı

A
A
A
Soğuk havalar nedeniyle dereler donmaya başladı

Ağrı’da kar yağışının ardından etkili olan kuru soğuklar nedeniyle dereler donmaya başladı.

Ağrı merkeze yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kalender Köyü’nde soğuk havalar nedeniyle dereler buz tutmaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte içerde besledikleri hayvanlarını derede sulayan vatandaşlardan Enver Köçer, derelerin buz tutmaya başladığını ve tamamen donması halinde de buz tabakalarını kırarak hayvanlarının su ihtiyacını gidereceğini belirtti.

"Dere de soğuklar nedeniyle donmak üzere"

Kış mevsiminde çeşmelerinin buz tuttuğunu ve bundan dolayı hayvanlarını sulamak için dereye getirmek zorunda kaldığını kaydeden Enver Köçer, derelerin donması halinde ise oluşan buz tabakalarını kırarak hayvanlarının su ihtiyacını gidermeye çalıştığını söyledi. Köçer, “Ağrı’da havalar soğumaya başladı. Biz de bu soğuk havalardan dolayı artık hayvanlarımızı meralarda otlatmaya çıkarmıyoruz. Hayvanlarımızı içerde besliyoruz. Hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılamak için dereye getiriyoruz. Dere de soğuklar nedeniyle donmak üzere. Kış mevsiminde hayvanlarımızı içerde sulamamız gerekiyor ama havaların çok soğuk olmasından dolayı çeşmelerimiz donuyor. Biz de mecburen derede oluşan buz tabakalarının bir kısmını kırarak hayvanlarımızı bu alanda sulayacağız. Bütün kış boyunca bu şekilde idare edeceğiz" dedi.

Serkan Akgün
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)