GÜNDEM - 14 Ocak 2015 Çarşamba 13:05

Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

A
A
A
Sokak hayvanları sahipsiz kalmadı

Çetin kış şartlarında açlık ve donma riski taşıyan sokak hayvanlarına İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sahip çıkıyor.

Sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini ve bu yüzden vatandaşlara saldırdıklarını ifade eden Veteriner Hekim Musa Subaşı, vatandaşların ellerine sopa almak yerine uygun yerlere yiyecek bırakmalarını istedi. 2007 yılında faaliyete geçen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezinde 2014 yılında yaklaşık 2 bin sokak hayvanı tedavi ettiklerini belirten Subaşı, “2014 yılı itibariyle barınağımız a 220 adet hayvan kısırlaştırıldı. 224 adet hayvana kuduz aşısı yapıldı. 350 adet hayvan sahiplendirildi. 2014 yılında barınağımızda 2 bin hayvana çeşitli tedaviler yapıldı. Arabaların ezdiği 10 kedi, 10 köpek tedavi edildi. Yine hasta olan 45 hayvana da müdahale edildi” dedi. 

Hayvanların tedavilerinin ardından alındıkları bölgeye bırakıldığını anlatan Subaşı, “Vatandaşlar tarafından veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar barınağımızda ön muayeneden geçirilir. Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları, özellikle parazit aşıları yapıldıktan sonra belli bir süre barınağımızda misafir edilir. Sonra yine alındıkları bölgeye veya daha periferi noktalara bırakılmaya çalışılır. Sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı yapılmış temiz hayvanlardır” diye konuştu.

“SAHİPLENİLEN HAYVANI TAKİP EDİYORUZ”
Barınaktan hayvan sahiplenmeyle ilgili bilgi veren Musa Subaşı, “Barınağımızdan hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşlar kimlikleriyle gelip bir hayvan sahiplenebilirler. Yaş olarak 18 yaş ve üzeri şartımız var. Sahiplenildikten sonra bunun takibini yapıyoruz. Rutin olarak bakımları yapılıyor mu diye bakıyoruz. Bu hususta bazı sıkıntılar yaşadık. Vatandaş hayvanı sahipleniyor, bir iki gün sonra sokağa bırakıyor. Tekrar sokağa bırakmasınlar, buraya geri getirsinler” dedi. 

SALİH BAKICI
BURSA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.