BASKETBOL - 01 Nisan 2011 Cuma 21:28

Son gülen Kartal oldu

A
A
A
Son gülen Kartal oldu

Beko Basketbol Ligi'nin 24 haftasında Beşiktaş Cola Turka, deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni, 80-76'lık skorla mağlup etti.

Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyotta ev sahibi ekipte Henderson, Siyah-beyazlılarda ise Serkan ve Likholitov etkili oldu. İlk periyotu Beşiktaş Cola Turka 7 sayılık farkı ile önde tamamladı. (18-11)


İkinci periyoda Antalya ekibi hızlı girse de Beşiktaş Cola Turka, dışarıdan bulduğu sayılarla ilk yarıyı 8 sayı farkla önde bitirdi. (36-28)


Üçüncü çeyreğe Beşiktaş daha kontrollü başladı. Kemp'in sayılarına ev sahibi ekip Buckman'la karşılık vermek istese de ilk 5 dakika sonunda fark bir ara 15 sayıya kadar çıktı. Son çeyreğe Beşiktaş 12 sayı farkla üstün girdi. (63-51)


Son çeyreğe ev sahibi ekip hızlı başladı. Henderson'un içeriden peş peşe bulduğu sayılarla Mavi-beyazlılar maça ortak oldu. Son 1 dakikasına 75-75 berabere girilen maçtan, Beşiktaş Cola Turka 76-80'luk skorla galip ayrıldı.


SALON: Atatürk
HAKEMLER: Recep Ankaralı xxx, Alper Altuğ Köselerli xx, Tunçtan Durmuşcan xx
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: Muratcan Güler xx 15, Patrick Christopher xx 10, Hadi Doğan x, Gerrod Henderson xxx 24, Gökper Gen x, Erdinç x 2, Buckman xx 19, Polat x 6

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Serkan Erdoğan xx 6, Fedor Likholitov x 5, Bekir Yarangüme x, Cüneyt Erden x 6, Hüseyin Beşok x 2, Serhat Çetin x, Michal Ignerski x 2, Marcelus Kemp xxx 25, Mire Chatman x 9, Cevher Özer xx 15, Andrew Ogilvy xx 10

1.PERİYOT: 11-18 (Beşiktaş Cola Turka lehine)
DEVRE: 28-36 (Beşiktaş Cola Turka lehine)
3.PERİYOT: 51-63 (Beşiktaş Cola Turka lehine)
5 FAULLE ÇIKANLAR: Serkan Erdoğan (36.02) (Beşiktaş Cola Turka)

 

MAÇIN ARDINDAN

 

Maç sonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Antrenörü Ahmet Kandemir, mağlup oldukları için üzgün olduklarını belirterek, "İlk devre çok düşük yüzde ile şut attık. İkinci devre geriden gelip oyunu kazanma noktasında geldik. Son topları iyi kullanamadık. Üst seviyedeki maçları kazanmak için geniş bir kadro gerekiyor. Rakipte kaliteli oyuncular var. Güçlü fiziklerini, ivmelerini kaybetmiyorlar. Bunlar bütçe ile ilgili. Bütçemiz çok düşük. Yedek kısmını genişletebilsek kazanabilirdik" dedi.


Maçı kazanmış olmalarına rağmen sevinmediklerini belirten Beşiktaş Cola Turka Baş Antrenörü Ergin Ataman, "Maçı kazanmış olmamıza rağmen üçüncü periyot haricinde kötü oynadık. Maç başı ve son periyotlarda hem savunma ve hücumda yanlışlar yaptık. Kazanmak önemli ama Beşiktaş sadece tek bir oyuncunun performansıyla kazanmamalı. Hele ki 15 sayı önde iken maçı zora sokup, yenmemiz kabul edilebilir değil. Çıkışın ardından düşüş yaşıyoruz. Düzeltmek için çalışacağız" diye konuştu.


İlk yarı ve ikinci yarı çok ayrı bir maç seyrettiklerini söyleyen Siyah-beyazlıların tecrübeli oyuncusu Cüneyt Erden, "İlk yarı istediğimiz yaptık ve iyi oynadık. İkinci yarı hiçbir şey yapmadık. Kötü oynayınca Antalya ekibi bizi yakaladı. Kazanabilirlerdi de. Galip geldiğimiz için sevinçliyiz. Her şeye rağmen yolumuza devam ediyoruz. 7-8 final maçımız var. Üst sıra için hepsini kazanmak zorundayız" şeklinde konuştu.

 

ÇAĞDAŞ YILDIRIM
ANTALYA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Milletvekili Arslan Tatar Kasrik’teki sel bölgesinde incelemelerde bulundu AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, sel felaketinin yaşandığı Kasrik beldesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı. Şırnak merkeze bağlı Kasrik beldesinde etkili olan sel felaketinin ardından bölgedeki çalışmalar hız kesmeden sürerken, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili Tatar, sahada yürütülen müdahale ve koordinasyon çalışmalarını yerinde takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Selin yol açtığı hasarın ardından ilgili kurumların hızlı şekilde harekete geçtiğini belirten Tatar, vatandaşların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için tüm imkanların seferber edildiğini ifade etti. Bölgede sürdürülen çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü vurgulayan Tatar, sürecin yakından takip edildiğini dile getirdi. Ziyaret sırasında AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan’ı görüntülü arayan Milletvekili Tatar, sahadaki son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yapılan görüşmede, arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının yanı sıra, bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik adımlar ele alındı. Kasrik beldesinde devletin tüm kurumlarıyla sahada olduğunu belirten Tatar, "Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gerekli tüm çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Kasrik beldemize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.