SPOR - 07 Ağustos 2021 Cumartesi 13:50

Songül Sürmeneli, olimpiyat şampiyonu kızı ile gurur duyuyor

A
A
A
Songül Sürmeneli, olimpiyat şampiyonu kızı ile gurur duyuyor

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 69 kiloda finalde Çinli Hong Gu'yu mağlup ederek altın madalya kazanan Trabzonlu milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin ailesi kızları ile gurur duyuyor.

Kendisi de lisanslı tekvandocu olan Busenaz Sürmeneli'nin annesi Songül Sürmeneli, kızının şampiyonluk maçında dakikaların bitmek bilmediğini belirterek sevinçlerinin çok büyük olduğunu söyledi. Yaşadığı duygu dolu dakikaları anlatan anne Sürmeneli, “O anlar, o dakikalar bitmedi. Sevincimiz baya büyük. Buse Naz tek değil Busenaz’ın arkasındaki camia olduğu gibi çok büyük.

Bir sabırla, fedakarlıkla çalıştılar. Bu bir günde birkaç ayda olmadı. Bu madalyayı kazanmak yıllar aldı. Çocukluğundan beri olimpiyat şampiyonluğu için baba ve annesi olarak her türlü fedakarlıkta bulunduk. Trabzonspor Kulübü’ne başkanına teşekkür ederiz, ellerinden öperiz. Sınırsız destekleri oldu. Cahit hocamızın sabrı ile büyük fedakarlıkları ile buralara geldik, bu günleri gördük” dedi.

Kızının şampiyon olup yumruğunu havaya kaldırınca “Allah, Le ilahe illallah” diye bağırdığını belirten anne Songül Sürmeneli, Tokyo’daki kızıyla cep telefonu üzerinden görüntülü görüşerek sevincine ortak oldu. Anne Sürmeneli, “İyi ısır ısır, koparma, sağlam getir onu. Hepinize teşekkür ederim. Allah nazardan korusun. Üçünüzü de öpeceğim alnınızdan, hak ettiniz. Her yer bayraklarla heyecanla artık nefesimiz yetmez oldu” diyerek kızını kutladı.

Annesi ve ikiz kardeşi Busenaz’ın olimpiyat şampiyonluğuna giden yolda verdiği mücadeleyi anlattı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 69 kiloda finalde Çinli rakibini mağlup ederek altın madalya kazanan Trabzonlu milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin annesi ve ikiz kardeşi; Busenaz’ın olimpiyat şampiyonluğuna giden yolda verdiği mücadeleyi anlattı.

Anne Songül Sürmeneli, olimpiyat şampiyonluğunun ciddi bir ekip ile sabır ve disiplinli çalışmanın sonrasında geldiğini belirterek, “Onun yaptığı iş çok zor bir işti. Kızım gecesini gündüzünü, yemesini içmesini arkadaşlarını, yaşını yıllardır iptal etti. Çocukluğunu gençliğini yaşamadı. İmkansız diye bir şey olmadığını ona çok iyi anlattık, o da tüm bu emeklerin karşılığını boşa çıkarmadı” dedi.

Busenaz’ın dedesi ile güzel bir diyaloğu olduğunu dile getiren Sürmeneli, “Babamla çok iyi bir diyalogları vardı. Onun için verdiği sözler vardı. ‘Dinim, imanım için, bayrağım için’ dedi. ‘Madalyamı alacağım’ dedi. Sonunda madalyayı aldı, geldi” şeklinde konuştu.

İkiz kardeşi Tuğçe Naz Sürmeneli de duygularını, “Buse yeri geldi eve gelmedi, yeri geldi telefonlarımıza bile bakamadı, sürekli idman yoğun bir çalışma içindeydi. Sosyal hayatı yoktu, her şeyi ile olimpiyat şampiyonluğuna odaklandı. 13 yıldır bunun için savaşıyordu.

Olimpiyatlar ertelenince üzüldük açıkçası ama sonrasında ertelenince çok daha iyi hazırlandı. Çocukken bile kaybetmeye tahammülü yoktu. Kaybetmek ile Busenaz’ın aynı kelimede bir arada göremezsiniz. Oyun oynarken kaybettiğinde bir daha oynamak isterdi, kazanıncaya kadar. Şükürler olsun kazandı. Ülkemiz adına çok mutluyum” diyerek aktardı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.