DÜNYA - 19 Ağustos 2018 Pazar 19:59

Stockholm’de 3 kilometre kitap pazarı kuruldu

A
A
A
Stockholm’de 3 kilometre kitap pazarı kuruldu

İsveç düzenlenen Müzik ve Sanat Festivali kapsamında başkent Stockholm’de 3 kilometrelik kitap pazarı kuruldu.

İsveç düzenlenen bu yıl 28’incisi düzenlenen Müzik ve Sanat Festivali kapsamında başkent Stockholm’ün merkezinde trafiğe kapalı Drottningatan Caddesi’nde 3 kilometrelik kitap pazarı kuruldu. Kurulan kitap tezgahlarına civar kentlerden kitapseverler akın etti. Stockholm’de doğup büyümüş Oktay İkiz isimli bir kitapsever, “İsveç’te doğdum Stockholm’de yaşıyorum üniversitede okuyorum. Bugün 28 seneden beri yapılan Stockholm’ün kitap pazarına geldim. Yılda bir sefer Stockholm Kültür ve Sanat festivali içinde düzenlenen bu sahafların etkinliğini İzmir’de yapılan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeki ile kıyaslayabiliriz" ifadelerini kullandı. 

Metin Altınışık

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İş Enerji, iki yeni rüzgâr enerji santraliyle kapasitesini 1000 MW’a çıkardı İş Bankası’nın yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki İş Enerji, Göktekin Enerji’nin sahibi olduğu Metafor RES ile Yakaağzı RES’e ilişkin hisselerin tamamını devralarak kurulu gücünü 1000 MW’a çıkardı. İki şirket, ilgili santrallere ilişkin ek kapasite tahsisi ve proje geliştirme gibi süreçlerde iş birliğine devam edecek. İş Bankası’nın sürdürülebilirlik yaklaşımının bir yansıması olarak 2022 yılının Ağustos ayında kurulan İş Enerji, yenilenebilir enerji alanındaki kurulu gücünü artırmaya devam ediyor. İş Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kayahan Karadaş ile Göktekin Enerji Genel Müdürü Abdullah Göktekin arasında imzalanan anlaşmayla Bingöl’de bulunan 49,7 MW’lık Metafor Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı’da bulunan 33,6 MW’lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. Bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW’a çıkaran şirket, santrallere ilişkin ek kapasite tahsisi, proje geliştirme ve belirli işlerde müteahhitlik hizmetlerinin sağlanması konularında Göktekin Enerji ile iş birliği yapacak. “2025 sonunda 2000 MW hedefimize bir adım daha yaklaştık” Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İş Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Kayahan Karadaş, Göktekin Enerji ile devir ve sonrasındaki iş birliğine ilişkin anlaşmayı üç ay gibi kısa bir sürede sonuçlandırdıklarını belirterek, zor coğrafyalarda dahi olsa ülkemizin kalkınması ve gelişmesi yönünde adım atmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi. Bingöl ve Ağrı illerinde yer alan santrallere yapılacak ilave yatırımlar ile birlikte bölge istihdamına da katkı sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Kayahan Karadaş, “Bu iki yeni RES’in de portföyümüze katılmasıyla birlikte şimdiden 1000 MW’a ulaştık. Böylece 2025 yılsonu itibarıyla 2000 MW’lık kurulu güce ulaşarak Türkiye’nin en büyük enerji şirketlerinden biri olma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk” diye konuştu. Göktekin Enerji Genel Müdürü Abdullah Göktekin ise yenilenebilir enerji alanında yapılan bu iş birliğini gelecekteki başarıların bir temeli olarak gördüğünü ifade ederken, İş Enerji ile tesis edilen iş birlikteliğinin her iki firma ve sektör için hayırlı olmasını diledi.
Manisa Turgutlu’da Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği renkli görüntülere sahne oldu Turgutlu Belediyesi ve YAŞAMDER iş birliğiyle bu yıl 5. kez düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği birbirinden güzel etkinliklerle gerçekleşti. Şenlikte; yüzlerce tohum, geleceğe taşınmak üzere el değiştirdi. Yerel tohumların gelecek kuşaklara aktarılmasının yanı sıra bu konuda farkındalık oluşturmak amacı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Turgutlu Belediyesi, YAŞAMDER ortaklığıyla düzenlediği Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği bu yıl da büyük ilgi gördü. Irlamaz Dinlenme Alanı’nda düzenlenen Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde yerel tohum çeşitleri, alanı dolduran vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde, tohum takasının yanı sıra çocuk dans gösterileri, konserler, çocuklar için yarışmalar ve skeçler gibi birçok farklı etkinlik vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Şenliğe, Turgutlulular ve şehir dışından çok fazla katılımcı ilgi gösterdi. “Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli miras yerli tohumdur” Yerel Tohum Takas ve Bahar Şenliği’nde konuşma yapan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Biz, dört bir yanında tarımsal faaliyet yapılan ülkemizin yine bereketli topraklarına sahip Gediz Havzası’na, muhteşem bir coğrafyaya sahibiz. Çok verimli topraklarımız, nehirlerimiz, göllerimiz var. Bizim bunlara ve tohumlarımıza artık sahip çıkmamız gerekiyor. Bizim çok bereketli, ürün çeşitliliği bol tarım arazilerimiz varken ve en önemlisi buradan ekonomik kazanç sağlamanın çabasında olan çalışkan çiftçimiz varken; bizler elimizi taşın altına koymalıyız. O açıdan yerel yönetimler olarak bizim hedefimiz tarım kenti Manisa’dan, zengin topraklara sahip Turgutlu’da yerel tohumların yok olmasının önüne geçmek. Çok geç olmadan çiftçiyi destekleyerek üretimi artırmamız gerek. Kendi ata tohumlarımızı yaşatarak gelecek nesillere sağlıklı gıdalar bırakmamız gerek. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en değerli miras yerli tohumdur. Bu hedef doğrultusunda temiz, lezzetli, besleyici tarım ürünleri üreterek çiftçimizin ve tüketicilerimizin refahını arttırmayı istiyoruz” dedi.