GÜNDEM - 03 Aralık 2019 Salı 15:29

SunExpress Antalya Hangarı'yla hem uçuş hem iş imkanı

A
A
A
SunExpress Antalya Hangarı'yla hem uçuş hem iş imkanı

Havacılık ve turizmde 30 yılı geride bırakan SunExpress, yeni Boeing 737-Max uçak alımlarıyla gücüne güç katmaya devam ediyor. Genel Müdür Jens Bischof, "Antalya Havalimanında teknik servislerin verileceği hangarı da oluşturacak bir havayolu şirketi olacağız. Bölgeye çok büyük bir katkı sağlayacak, aynı zamanda kalifiye iş imkanı da sunacak bu muazzam şehre" dedi.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, havacılık ve turizmde 30 yılı geride bıraktı. 30'uncu yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Antalya'da düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Müdür Bischof, Antalya'yi evi olarak benimsediklerini ifade etti. İlk SunExpress uçuşunun Antalya'da gerçekleştiğini hatırlatan Bischof, "Aradan 30 yıl geçti ve bu 30 yıl içerisinde çok büyük bir yükselme kaydettik. Diğer havayolu şirketleri sektörde bocalarken biz çok büyük bir ivme yakaladık. 2019 yılına geldiğimizde çok önemli bir yolcu sayısına ulaştık, bu tüm yılların rekorudur bizim için. Büyümeye devam edeceğiz, 2020 yılı ve sonraki yıllarda da büyüme devam edecek" şeklinde konuştu.

"2020'de 38 lokasyona uçuş"

Antalya'da gelecek yıl itibariyle 2 uçağın daha eklenmesiyle birlikte toplamda 27 uçak olacağını kaydeden Bischof, "Kapasimetimizi yüzde 10 arttıracağız. Tüm dünyadan turistler Antalya'ya yüzde 10 oranında daha yüksek kapasite ile uçacaklar. Yeni yerlere de uçuyoruz, Lübliyana ve Marsilya iki yeni yer. Dahası da gelecek, bu hem otelcileri hem de tur acentelerini memnun edecek ve işini başarılı bir şekilde büyütmesine katkıda bulunacak. 2020 yılında Antalya çıkışlı toplamda 38 yere uçuyor olacağız. 17'si Almanya, Avusturya ve İsviçre bölgesine, 21 tanesi ise Orta Avrupa dışındaki yerlere gerçekleştirilecek. Ortadoğu'ya ve diğer coğrafyalarda da uçmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Antalya'ya kalifiye iş imkanı sunulacak"

Dünyanın beşinci en iyi havayolu seçildiklerini aktaran Bischof, "Bizim stratejimiz sadece gittiğiniz yerlerin sayısını arttırmak değil, aynı zamanda kapasitemizi de genişleterek büyük havayollarına ulaşıp, oradan mümkün olduğunca fazla kişiyi Antalya'ya çekmek" dedi.
Bischof, yatırımları güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Boeing 737 - Max uçakları için alım emri verildiğini aktaran Bischof, "Bu uçaklar Antalya'da kullanılacak. Dolayısıyla Antalya Havalimanında teknik servislerin verileceği hangarı da oluşturacak bir havayolu şirketi olacağız. Bu bölgeye çok büyük bir katkı sağlayacak aynı zamanda kalifiye iş imkanı da sunacak bu muazzam şehre" ifadelerine yer verdi.

Vali Karaloğlu: "Antalya'ya Çin ve Hindistan pazarları"

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu ise, SunExpress ile Antalya şehir markasının adeta siyam ikizi olduğu ifade ederek, "SunExpress Antalya turizmini büyütüyor, Antalya SunExpress'i büyütüyor. İki markanın birbirine çok büyük katkısı var. İç hatlarda şu anda Antalya'dan 8 ayrı şehrimize tarifeli direkt uçuşları var. Bunlar iç turizmin gelişmesine de çok önemli katkılar veriyor. Belki önümüzdeki yıllarda bu şehir sayısını artırmak lazım. Çünkü sadece var olduğumuz pazarlarla turizmi genişletemeyiz, yeni pazarlara ihtiyacımız var. Elimizde SunExpress gibi bir oyuncumuz varken yeni pazarlarda da Antalya'yı var edecek en iyi enstrümanımız yine SunExpress olacak" diye konuştu.

Karaloğlu, 10 uçaklık yeni siparişle birlikte daha uzak noktalara uçma şansı elde edileceğini aktaran Karaloğlu, Çin ve Hindistan pazarına SunExpress ile direkt uçuşlar sayesinde Antalya'yı büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, bir sunum gerçekleştirdi. Çalışkan, SunExpress'in 4 bin 500 kişilik büyük bir aile olduğunu aktardı.

"Boing 737 operatörü olmaya devam edeceğiz"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bischof, 10 yeni Boeing 737-Max alımına ilişkin, "Mevcut siparişimizi arttırdık, 42'ye ulaşmayı planlıyoruz. Max uçaklarının yere indirilmesi finansımızı da etkiledi ancak testleri tamamlandıktan sonra bu uçakların iyi uçaklar olduğuna inanıyoruz. 2014 yılında alınan stratrjik bir karardı ve bu kararın arkasındayız, bu uçaklar daha az yakıt tüketiyor. Şu anda Boing 737 operatörü olmaya devam edeceğiz. SunExpress olarak bizim için güvenlik her şeyden önce geliyor, bu yüzden güvenlik konusunun onaylanması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bischof, karlılığın 2019 yılına göre 2020 yılında yüzde 22 oranında daha yüksek olacağını paylaştı.

Yağmur Yıldız-Gazi Taş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.
İstanbul Feyyaz Uçar: "Final maçını vatanımızın her şehrinde oynarız, şeref duyarız" Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, MKE Ankaragücü maçı ardından kupa hedeflerinde kayıpsız devam ettiklerini dile getirerek, "Final maçını vatanımızın her şehrinde oynarız, şeref duyarız" dedi. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş müsabakasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 1-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Her koltuğu doldurarak maç boyunca destek veren taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Maç öncesi yaptığımızçağırıyı ciddiye aldılar. Beşiktaşlının kötü gün taraftarı olduğunu gösterdiler. Böyle bir galibiyete ihtiyacımızvardı. Önce taraftara sonra emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Ernest Muçi’nin performansı hakkında konuşan Uçar, "Kolay değil. Devre arası yapılan bir transfer, adaptasyonu uzun sürmedi. Bugün solda başladı ortada devam etti. Yetenekli bir oyuncu. Önümüzdeki sezon büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. O açıdan kendisinden memnunuz" açıklamalarında bulundu. "Di Maria, Samet Hocanın hazırladığı listede yok" Transfer ve teknik direktör çalışmaları hakkında konuşan Feyyaz Uçar, "Kupa bizim için çok önemli. Görüşmeler mutlaka olacak. Bugünkü maç çok önemliydi. Bu maçtan sonra gelecek sezonun planlamısını yapmak zorundayız. Birçok isim var, hocamız da belli değil. Başkanın çabaları devam ediyor. Bu ayın 23’üne kadar hoca konusunda bir açıklama yapmamamız tebliğ edildi. Buna uymaya çalışacağız. Futbolcu tranfseriyle ilgili çalışmalar devam edecek. Di Maria, Samet Hocanın hazırladığı listede yok. Gelecek hocanın listesinde olur mu bilmiyorum. Bu da olmayacak demek değil. Seneye hedefe oynayacak takım kurmak istiyoruz. Nokta transfer olarak düşünülebilir bu oyuncular" ifadelerini kullandı. Türkiye Kupası final müsabakasını oynayacakları şehrin çok önemli olmadığını dile getiren Uçar, "Vatanımızın her şehrinde oynarız, şeref duyarız. Ülkedeki her stat bizim için uygundur. Hangi statta olursa olsun elimizden geleni yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.