SPOR - 09 Ağustos 2022 Salı 10:29

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

A
A
A
Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonu 5,6,7 ve 8 Ağustos’ta oynanan ilk hafta maçlarıyla resmen başladı. 38 hafta sürecek maratonda ilk haftayı Medipol Başakşehir lider tamamladı.

Spor Toto Süper Lig’de 19 takımın mücadele edeceği 2022-2023 sezonunun 1. haftasında oynanan 9 karşılaşmada toplam 27 gol atıldı. 4 deplasman ekibinin kazandığı haftada, 3 mücadele berebere sonuçlanırken, 2 ev sahibi gülen taraf oldu. Her hafta bir takımın BAY geçeceği fikstürde, ilk hafta Hatayspor maç yapmadan geçti. Yeni sezon geçtiğimiz cuma günü oynanan İstanbulspor-Trabzonspor maçıyla başladı. Spor Toto 1. Lig’de play-off şampiyonu olarak adını bir üst lige yazdıran sarı-siyahlılar, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Trabzonspor’u ağırladı. Son şampiyon unvanıyla sahaya çıkan bordo-mavililer, karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak sezona 3 puanla başladı. Emre Belözoğlu yönetimindeki Medipol Başakşehir, Kasımpaşa’yı konuk ettiği maçı rahat bir oyun ve 4-0’lık farklı skorla kazandı. Haftanın en gollü karşılaşmalarından biri Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynandı. Alanyaspor, Andrea Pirlo’nun başına geçtiği Fatih Karagümrük deplasmanına çıkarken, 3 puanı 4-2’lik skorla aldı. Sezona 3 puanla başlayan bir başka ekip, Adana Demirspor oldu. Güney temsilcisi, Giresunspor’u deplasmanda 3-2'lik skor ile mağlup etti.

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

Beşiktaş 3 puana 90+6’da uzandı

Yeni sezona özellikle hücuma hattında yaptığı takviyelerle başlayan Beşiktaş, taraftarı önünde sezona galibiyetle başladı. Kayserispor, geçtiğimiz sezon ki kadrosunu koruyarak başladığı maçta ayağına gelen fırsatları değerlendiremezken, iki takım da mücadeleyi 10 kişi tamamladı. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren gol 90+6. dakikada Ghezzal’dan geldi.

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

Gomis hayat verdi

Teknik direktörlük koltuğuna Okan Buruk’u getiren Galatasaray, sezona da dikkat çeken transferler ile başladı. Ligde oynadığı son 16 maçı kaybetmeyen Nuri Şahin önderliğindeki Antalyaspor ile karşılaşan sarı-kırmızılılar golü de son dakikada Gomis’in ayağından buldu. Öte yandan kaleci Muslera da mücadelede bir penaltı kurtardı.

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

Yenilenen Fenerbahçe, 1 puanla başladı

Portekizli teknik adam Jorge Jesus’un başına geçtiği Fenerbahçe, yaptığı bir çok transferle de adeta yeni bir takım kurdu. Geçtiğimiz sezonun 2. yarısında aldığı seri galibiyetlerle ligi ikinci bitiren sarı-lacivertliler hem Avrupa kupaları vizesi alırken hem de taraftarlarına yeni sezon için umut vermişti. Hafta içi UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda Slovacko’yu 3-0’la geçen Fenerbahçe ligin ilk maçında da yine sahasında Ümraniyespor’u konuk etti. 6 golün atıldığı maçta kazanan çıkmazken, Fenerbahçe evinde 2 puan bıraktı.

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

İşte ilk haftanın maçları ve sonuçları:

İstanbulspor - Trabzonspor: 0-2
DG Sivasspor - Gaziantep FK: 1-1
Beşiktaş - Kayserispor: 1-0
Fatih Karagümrük - Alanyaspor: 2-4
Giresunspor - Adana Demirspor: 2-3
FT Antalyaspor - Galatasaray: 0-1
Medipol Başakşehir - Kasımpaşa: 4-0
MKE Ankaragücü - Konyaspor: 0-0
Fenerbahçe - Ümraniyespor: 3-3

Süper Lig’de heyecan yeniden başladı

İsmail Yasin Akçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü E-5 yan yoldaki feci kazada faciadan dönüldü: Taksi refüje savruldu, diğeri simit tezgahına çarpmadan durabildi Beylikdüzü’nde E-5 yan yol Avcılar istikametinde bekleyen ticari taksi, arkadan başka bir aracın çarpması sonucu refüje savruldu. Kazaya karışan araçlardan biri üst geçidin altındaki simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Kazada 2 kişi hafif yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Olay, sabah saat 06.30 sıralarında Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi Haramidere mevkii E-5 yan yol Avcılar istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında bekleyen Fatih S. kontrolündeki 34 TKH 23 plakalı ticari taksiye, Sezer G. kontrolündeki 34 RB 6959 plakalı araç arkadan çarptı. Ticari taksi çarpmanın etkisiyle savrularak yolun karşısındaki refüje çıktı. Sezer G. kontrolündeki otomobil yan yol üzerindeki üst geçidin altında bulunan simit tezgahına çarpmaya ramak kala durabildi. Yaşanan kazada her iki sürücüde hafif yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücüler sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle Beylikdüzü E-5 yan yol üzerinde yoğun trafik oluştu. Polisin kontrolüyle trafik akışı sağlanırken kazaya karışan araçlar çekici ile kaldırıldı. Yaşanan kazaya şahit olan bölgedeki esnaflardan biri olayla ilgili olarak, “ Burada devamlı kaza oluyor. Bir değil iki değil. Yol kaygan zemin kaygan. Artı olarak durağın girişine bakın hiçbir önlem yok. Burası yokuş aşağı, araçlar kayıyor. Haberlere bakarsanız birçok kaza yaşandı burada ama Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Aniden bir gürültü oldu. Arkama bile bakmadan kaçtım. Taksi duruyordu burada. Arkadan çarptılar” dedi
Mersin Mersin’de açık alanda kayısı hasadı başladı Mersin’in Mut ilçesinde sofralık kayısı hasadı başlarken, bu yıl 150 bin ton kayısı rekoltesi ve 80 bin ton ihracat bekleniyor. Türkiye’de sofralık kayısı üretiminin yüzde 90 ile 95’inin üretildiği, coğrafi işaretli sofralık Mut kayısısının açık alanda hasadı başladı. Mikro klima özelliğine sahip, dünya üzerinde tartışılmaz rengiyle, kokusuyla, görüntüsüyle rakip tanımayan Mut sofralık turfanda kayısısı Rusya, Orta Doğu, Hindistan ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. 712 bin dekar tarım arazisi olan Mut ilçesinde, 77 bin 800 dekar alanda üretim yapılan kayısıda bu yıl rekoltenin 150 bin ton ve ihracatın ise 80 bin ton olacağı tahmin ediliyor. Kilosu 80 ile 120 liradan alıcı bulan kayısının fiyatlarından memnun olan üreticiler, eriğin altın yılını yaşadığını, kayısıdan da umutlu olduklarını söylediler. Kayısı hasadı dolaysıyla İlçe Kaymakamı İhsan Ayrancı, beraberinde Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Zeki Cüce ile birlikte hasat toplanan kayısı bahçelerini yerinde inceledi. Kaymakam Ayrancı, işçilerle birlikte kayısı topladı, kayısı toplamın zevkli olduğunu söyledi. Ayrancı, Mut’ta bu hafta itibarıyla kayısı hasadının başladığı bilgisini vererek, "Biz de bugün hasat yapan emekçi kardeşlerimizle, arazi sahiplerimizle beraber bahçeleri geziyoruz. Kayısı, ilçemizde gerçekten çok stratejik bir ürün. İlçemizdeki çiftçilerimizin elde ettiği tarımsal gelirde de önemli bir paya sahip. 150 bin ton civarında bir rekolte beklentimiz var bu sene. İnşallah bereketli bir sezon olur. Çiftçimizin iyi gelir ettiği bir sezon olur. Ben bütün ilçemize, bütün çiftçilerimize hayırlı bereketli bir hasat dönemi diliyorum" dedi. Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz ise, "Mut ilçemizde 77 bin 800 dekar alanda kayısı üretimi yapmaktayız. Ürettiğimiz kayısıların hemen hemen yüzde 90-95’i sofralıktır. Türkiye’de Mut tekdir. İlçemizin bulunduğu coğrafi konumundan dolayı erkenci kayısı, Mut’ta başlamaktadır. Mut ilçemizde kayısı nisan sonu başlar haziran sonu sona erer" diye konuştu. Kayısı hasadına başlayan üreticilerden Selami Bulut, yaklaşık 10 yıldır kayısı üreticiliği yaptığını dile getirerek, "Ortalama 250 dönüm kayısı bahçem var. Tabi farklı çeşitlerimiz var. Erkenci kayısılarımız matador, kolarodo, medisin. Şu an itibarıyla 80 ile 120 lira arasında gitmekte. Tabi bu da bizim için mutluluk verici. İnşallah bu şekilde devam eder. Bütün çiftçilerimize bereketli hasatlar diliyorum. 300 tonun üzerinde bu bahçede meyvemiz oluyor. Tabi giderek de üretimimiz artıyor" ifadelerini kullandı.
Amasya Amasya’nın tescilli tatlısı ‘unutma beni’ Amasya’nın coğrafi işaretle tescil edilen lezzetlerinden ‘unutma beni tatlısı’ meslek lisesi öğrencisi kızların elinde yeniden hayat buldu. Yapımında kullanılan malzemelerin çok ekonomik olduğu bu tatlı, damaklarda unutulmayacak izler bırakıyor. Coğrafi işaretle tescillendi Amasya Valiliği ve Ziyaret Belediyesi’nin girişimiyle coğrafi işaret alan ‘unutma beni tatlısı’ İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğretmen ile öğrencilerin elinde yeniden şekillendi. Tatlının yapımın köy ekmeği, üzüm pekmezi ve ceviz kullanıldığını belirten Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Bilsen Bodur, “Tatlımızın tadı çok güzel. Yiyen kişi tadını bir daha tadını unutmuyor” dedi. Tatlıyı çocukluk döneminde annesinin de yaptığını hatırlatan Bodur, “Köylerde yapılıyordu. Şehir merkezlerinde çok yapılmıyordu. Şimdi biz bu tatlımızı öğrencilerimize de öğreterek sofraları tatlandırmasını sağlayacağız” diye konuştu. “Ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlı” Tescilli tatlı türüyle yarışmalara da katılmaya başladıklarına değinen İlduş Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zübeyde Komaç da “Gayet ekonomik, besleyici ve kültürel değeri olan bir tatlıyı yapıp sunmak bizim için gurur verici oldu” şeklinde konuştu. Öğrencilerden Seda Koçak ise “Unutma beni tatlısını unutturmayacağız. Bu lezzeti herkese tattıracağız” ifadelerini kullandı.