ASAYİŞ - 18 Aralık 2014 Perşembe 21:34

Takla atan araçtan burunları bile kanamadan çıktılar

A
A
A
Takla atan araçtan burunları bile kanamadan çıktılar

Bilecik'te meydana gelen trafik kazasında can kaybı yaşanmazken, takla atan otomobil kullanılmaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinden Bozüyük ilçesi istikametine seyir halindeki Batuhan A. (20) yönetimindeki 34 TU 2379 plakalı otomobil, yağıştan dolayı yolların kaygan olması nedeniyle virajı alamayarak takla attı. Takla atmanın etkisi ile sürüklenen otomobil belli bir mesafe sonra durabildi.

Otomobilde şoför ile yolcular Ömer D. (19) ve Yusuf T. (19), takla atan otomobilden kendi imkanları ile dışarı çıktılar. Kazada araç içinde bulunan 3 kişi burunları bile kanamadan çıktılar. Olay yerine gelen çekici tarafından otomobil olay yerinden kaldırılırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

CEM KAAN TOKA - İBRAHİM SÜNETÇİ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak Üniversitesi’nde TEKMER kuruluyor Şırnak Üniversitesi, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteği ile Teknoloji Merkezi (TEKMER) kuruluyor. Bölgenin teknolojik gelişmelerine öncülük edecek ve birçok teknolojik girişim başlatacak ve destekleyecek olan merkezin Şırnak Üniversitesinde kurulması için gerekli ön hazırlıklar başladı. Mühendislik Fakültesinde TEKMER’in kurucu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz, TEKMER tanıtım ve ön talep toplantısında kuruluş süreci ve işleyişine dair sunum gerçekleştirdi. Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, sunumun ardından yaptığı açıklamada “Böylesi bir bilim merkezinin üniversitemizde kuruluyor olması bizi bir hayli heyecanlandırıyor. TEKMER’in, ilimizin, bölgemizin ve Türkiye’nin teknoloji alanında gelişimine önemli katkı sunacak ve Şırnak Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimizin, akademisyenlerimizin ve bölge insanımızın fikir ve projelerinin katma değeri yüksek ürünlere dönüşümünü hızlandıracak ve kolaylaştıracaktır” dedi. Teknoloji Geliştirme Merkezinin kurucu müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ise yaptığı konuşmada “TEKMER olarak, yazılım, yapay zeka, petro-kimya, nano teknoloji, yenilenebilir enerji, havacılık, savunma, tıbbi cihaz, otomotiv, robotik, makina, kimya, malzeme, bilgi ve iletişim teknolojileri, dijitalleşme, tarım, hayvancılık temalarında odaklanmayı planlıyoruz. TEKMER, bölge girişimcileri için bir inovasyon ve iş birliği merkezi olarak işlev görecektir. TEKMER’in başvuru ve kurulma süreçlerinde katkı ve destek veren başta Rektör Prof. Dr. Abdurrahim Alkış olmak üzere KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. Düzenlenen toplantıya Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Mühendislik Fakültesi Dekanı E. Mustafa Eyyüboğlu, TEKMER kurucu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Gürbüz ve akademisyenler katıldı.