GÜNDEM - 28 Eylül 2020 Pazartesi 11:01

Taksim’de evsiz Mazlum ve kedinin dostluğu

A
A
A
Taksim’de evsiz Mazlum ve kedinin dostluğu

Taksim’de kağıt mendil satan evsiz Mazlum ile “Boncuk” ismini taktığı kedi arasındaki dostluk duygulandırdı.

Taksim’de bulunan Tünel Otobüs durağında bir vatandaş, bir köşeye oturup önüne koyduğu birkaç kağıt mendili satmak için beklemeye başladı. Bir süre sonra yoldan geçen minik bir kedi de onun yanına gelerek kendisinin kucağına oturdu. İsminin Mazlum olduğu öğrenilen Diyarbakırlı bu gencin geçinmek için kağıt mendil sattığı ve kalacak bir yeri olmadığı için sokaklarda yaşadığı ortaya çıktı.

“Onu çok seviyorum o da beni seviyor”
Kucağına aldığı kedi ile aralarındaki dostluk her halinden belli olan Mazlum, kedi hakkında “Bir ismi var, “Boncuk”. Çok seviyorum onu. Rengi sarı olduğu için ona “Sarı Boncuk” diyorum. O da beni seviyor” dedi. Mazlum, bir yandan sevimli dostunu sevip bir yandan da geçimini sağlamak için mendil satmaya devam etti. Yoldan geçen bazı vatandaşlar durup Mazlum ile Boncuk’un fotoğrafını çekerken, bazıları ise onları hiç görmeden yollarına devam etti.

Yunus Emre Şeker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy Belediyesi’nden anneler gününe özel el emeği sergisi Arnavutköy Belediyesi kurslarında eğitim gören kadınlar, yaptıkları el emeği ürünlerini anneler gününe özel sergide vatandaşların beğenisine sundu. Arnavutköy Belediyesi’nin kurslarında meslek öğrenen kadınlar, üretime geçti. Üreten kadınlara destek olmak amacıyla belediye tarafından Anneler Günü’ne özel "El Emeği Sergisi"nin açılışı gerçekleştirildi. Bir AVM’nin etkinlik alanındaki sergiye Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, ilçe meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, el işi ürünlerin zarafeti ve özgünlüğü karşısında büyük bir ilgi gösterdiler. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte, bu ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Arnavutköylü kadınlar, bu tür sergiler aracılığıyla ek gelir elde etme fırsatı buluyorlar. Kurdele kesimi ile başlayan sergide Başkan Yardımcısı Aygenli, beraberindekilerle stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Beş gün sürecek sergi hakkında konuşan Başkan Yardımcısı Aygenli, “Biz bunu hem hanımlara bir meşguliyet terapisi olması hem de el emeğinin ne demek olduğunu ve sanatı icra etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. Hem bu konuda halk eğitimin ciddi bir katkısı var. Bugün burada bunu sergilemek adına bu sergiyi açtık. İnşallah anneler günü ve önümüzde olacak olan güzel günler için güzel bir satış yeri de oldu. Güzel bir sergi, hanımefendileri emeklerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.
Yalova Başkan Yele, “Sosyal belediyeciliğe önem vereceğiz” Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin mayıs ayı oturumunda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün kurulması karara bağlanırken Belediye Başkanı Adil Yele sosyal belediyeciliğe önem vereceklerini söyledi. Adil Yele, başkanlığında toplanan Çiftlikköy Belediye Meclisi, Mayıs ayı oturumunda 5 gündem maddesi ve 1 ek gündem maddesini karara bağladı. Oturum başlangıcında bazı müdürlüklerde yapılan görev değişiklikleri hakkında bilgi veren Başkan Yele, İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü olarak Deniz Civelek’in, Park ve Bahçeler Müdürü olarak Ali Kaplan’ın, İmar ve Şehircilik Müdürü olarak Rahmi Soyaslan’ın, Zabıta Müdürü olarak Murat Erdoğan’ın, Temizlik İşleri Müdürü olarak Ali Çarık’ın, Su Birim Şefi olarak Ercenk Kaan İşteben’in görev yapacağını açıkladı. Meclis oturumlarının canlı yayınlanması talebiyle ilgili olarak ise Başkan Yele, bu konuda bir çalışmanın yapıldığını ve önümüzdeki meclislerde canlı yayın gerçekleştirileceğini dile getirdi. Gündemin diğer maddesinde Yalova Makine OSB Müteşebbis Heyeti üye seçimi yapıldı. Adil Yele asil, Ertan Kubilay İleri yedek üye olarak seçildi. Görüşülen bir başka gündem maddesinde 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı konusu detaylı değerlendirilmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Zabıta Müdürlüğü’ne gelen vatandaş talepleri ise incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu Ek gündem olarak görüşülen kadro ihdas ve iptal maddesinde, hizmetlerin daha hızlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amacıyla Yapı ve Kontrol Müdürlüğü kadrosu iptal edilerek İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesine alınması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de Kültür İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak ikiye ayrıldı. Başkan Yele konuyla ilgili olarak, “Çiftlikköy’de artık 55 bin kişi yaşıyor. Sosyal ve kültürel belediyeciliğin ön plana çıkması gerekiyor. Sosyal hizmetler müdürlüğümüz yok, bu arkadaşlar Kültür Müdürlüğü altında hizmet yapıyor. O yüzden Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruyoruz. Sosyal belediyeciliği ön plana çıkarmak için önemli bir hamle” dedi. Bir diğer maddede de Başkan Yele’ye belediyeye ait bazı mülklerin inşaat yetkisi ile kat karşılığı veya satış yetkisi verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.