ASAYİŞ - 03 Mayıs 2010 Pazartesi 09:00

Tarihi konak kül oldu

A
A
A
Tarihi konak kül oldu

Karabük'ün tarihi evleri ile ünlü kenti Safranbolu'da otel olarak kullanılan 471 yıllık Hatice hanım konağı çıkan yangın sonucu tamamen yandı.

Otel olarak kullanılan 471 yıllık Hatice Hanım Konağında gece yarısı saat 01:30 sıralarında sebebi henüz belirlenemeyen bir şekilde çatı katında yangın çıktı. Şans eseri konakta kalan olmazken, binanın ahşap olması sebebiyle yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin tamamen sardığı konağa müdahale eden Safranbolu Belediyesi itfaiyesi yetersiz kalınca Karabük'ten takviye ekip istendi. Bu sırada Karabük'ten neden itfaiye gelmedi diye haykıran otel sahiplerinde Timur Sarı'nın feryatları yürek parçaladı. Sağa sola koşuşturarak yardım isteyen Sarı, "Konağı bilinçli yaktılar. Karabük'ten itfaiyelere neden haber vermediniz. Hepiniz suçlusunuz. Burayı bilinçli yaktılar. Yakanlar seyrediyor" dedi. 

Alevlere teslim olan konağın sahiplerinden Mustafa Sarı ise, hiçbir müşterinin olmadığını, yangının ise çatı katında aniden başladığını söyleyerek, sabotaj yapıldığını iddia etti. Kısa süre alevlerin tüm konağı sardığı yangına Safranbolu Belediyesi'nin yanı sıra Karabük Belediyesi, Kardemir ve Askeriye itfaiyesi müdahale etti. Yaklaşık 2 saat sonra söndürüldü. Bu arada yangına müdahale eden itfaiye ekipleri konağın çöken duvarı altında kalmaktan son anda kurtuldu. 

BELEDİYE BAŞKANIN İSYANI 

Safranbolu'da konak yangını olduğunu duyan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'de yangın bölgesine gelerek itfaiye ekiplerine müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan'a sitem eden Başkan Vergili, " Burada herkes yalandan delilik yapıyor. Yangın var bize geç haber veriyorsunuz. Bize gelen ihbar saati belli. Geç gelince bizi suçluyor herkes. Yangın yarıya gelmiş bize anca haber veriliyor. Aynısı geçen günde yaptılar. Safranbolu Belediyesi’nin işgüzarlığı bu" dedi. 

Diğer yandan Karabük Valisi Nurullah Çakır'da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alırken, yangınla ilgili olarak Safranbolu Emniyeti geniş çaplı soruşturma başlattı.

YASİN ERDEM -KARABÜK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir