GÜNDEM - 17 Mart 2019 Pazar 14:48

Tarihi lahit maviye boyandı

A
A
A
Tarihi lahit maviye boyandı

Bursa’nın İznik ilçesinde 2 yıl önce gün yüzüne çıkarılan ve müze bahçesinde koruma altına alınan Roma dönemine ait lahit mezar üzerine örtülen brandanın rengini aldı. Olay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un müzeyi ziyareti ile ortaya çıktı.

Bursa'nın İznik ilçesi Hisardere yolu üzerindeki zeytin tarlasında 2 yıl önce gün yüzüne çıkartılan mermer lahit, müze müdürlüğü bahçesine taşınmıştı. Lahit mezar, üzerine branda örtülerek koruma altına alındı. Üzerinde Eros ve Herkül kabartmaları olan lahit mezar, örtülen branda nedeniyle mavi renge boyandı. Olay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un İznik Müzesini ziyaret etmesiyle ortaya çıktı. Roma döneminden kalan lahit mezarın üzerinde 2 yıla yakın zamandır örtülü olan mavi branda kaldırıldı. Mermer lahit mezarın üzerindeki heykellerin maviye boyandığı görüldü.

Tarihi lahit maviye boyandı

Halil Ataş 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: “Şimdiden zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmaya hakkı yok” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Adana Demirspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden kimsenin zihinsel olarak tatile çıkmaya hakkı yok” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında İstanbulspor, evinde karşılaştığı Adana Demirspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Müsabakanın ardından İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligden düşmenin matematiksel olarak kesinleşmesine kadar bir oyun kimliğine sahip olduklarına değinerek Korkmaz, “Geçtiğimiz hafta bunun uzağındaydık. Bir hafta boyunca bunun üzerine çalıştık. Bu zamana kadar oluşturduğumuz futbol kimliği devam ettirmemiz gerekiyordu. Bugün 90 dakikanın sonundaki davranıştan memnunuz ancak skor alamadık. Maça yine dalgın ve tatil düşüncesiyle başladık. Yediğimiz golde sadece doğru savunma pozisyonunu alsaydık ofsayt nedeniyle iptal edilecekti. Savunma duruşu hatasından golü yedik. İkinci yarıda reaksiyon verdik. Top daha çok rakip yarı sahadaydı. Daha fazla şut, gol girişimi, korner, etkili hücum sonlandırma girişimi yapmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var ama daha etkili olmamız gerekiyordu. Son 3 haftada zihinlerimizi toparlamamız gerekiyor. Bu zamana kadar var ettiğimiz bir futbol kimliği ve kültürü var. Bunu sert bir şekilde devam ettirmemiz, ortaya koymamız gerekiyor. Zihinsel olarak kimsenin tatile çıkmasına izin veremeyiz. Üç hafta sonra lig bitecek ama bizim işimiz devam edecek. O yüzden şimdiden zihinsel olarak tatile çıkmaya kimsenin hakkı yok. İlk 15 dakika bunun faturasını ödedik. Bu da sonucu belirledi” diye konuştu.