GÜNDEM - 12 Temmuz 2018 Perşembe 15:47

TBMM Başkanı kim oldu? Binali Yıldırım TBMM başkanı OLDU MU?

A
A
A
TBMM Başkanı kim oldu? Binali Yıldırım TBMM başkanı OLDU MU?

TBMM başkanı kim oldu? Binali Yıldırım TBMM başkanı oldu mu? İşte tüm detaylar...

TBMM başkanı kim oldu? Binali Yıldırım TBMM başkanı oldu mu? İşte tüm detaylar... TBMM Genel Kurulu, 28. Meclis Başkanını seçmek için toplandı. TBMM Başkanlık seçimi birinci ve ikinci turunda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadı. TBMM Başkanlığı seçimi ikinci turunda toplam 584 milletvekili oy kullanırken, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım 336, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak 134, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş 65, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 42, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam 4 oy aldı. İkinci turda üçte iki çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle üçüncü tur oylama yapıldı. 3.tur oylama sonucu TBMM'nin yeni Başkanı Binali Yıldırım oldu. 

TBMM Başkanı kim oldu? Binali Yıldırım TBMM başkanı OLDU MU?

 TBMM 28. Başkanı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım oldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı seçimi üçüncü turunda 335 oy alarak TBMM 28. Başkanı oldu. CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak 135, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş 63, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu 40, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam 5 oy aldı.  

1. tur oylama sonuçları:. AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 331 oy aldı. CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 134 oy aldı.

2.tur oylama sonuçları: AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım 336 oy, CHP'nin adayı Erdoğan Toprak 131 oy aldı.

ADAYLAR KİMLERDİ?

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu TBMM Başkanlığı için aday olmuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Fuat Erdal’dan, play-off başarısına tebrik mesajı Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TFF. 3. Lig’de play-off oynamaya hak kazanan Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü’nü tebrik etti. TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü, bugün tamamlanan son hafta mücadelelerinde, deplasmanda karşılaştığı Hacettepe 1945’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Eskişehir ekibi bu skorla beraber topladığı 39 puanla ligi 6. sırada tamamladı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, yayınladığı bir mesajla futbolcuları, teknik ekibi, taraftarları ve emeği geçenleri kutladı. Fuat Erdal mesajında, "Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran üniversitemiz, kuruluşundan itibaren eğitim, araştırma ve sanat alanında olduğu gibi spor alanında da ülkemize önemli katkılar sunmuştur. Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkanı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Buradan şunu ifade etmek isterim ki Anadolu Üniversitesi, sağlıklı bir yaşam için sporu yaşam biçimi haline getirmeyi başarabilmiş, aktif bir spor kültürü oluşturabilmiş üniversiteler arasında en ön sıralarda yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl 3. Lig’e çıkan futbol takımımızın bir ilk sezonda play-offlara kalma başarısı göstermesi bizleri çok mutlu etti. Tüm taraftarlarımızı, sporcularımızı, teknik ekibimizi, kulüp yönetimimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Karşıyaka maçında takıma başarılar diliyorum" dedi.