ASAYİŞ - 12 Nisan 2018 Perşembe 14:20

TEM Otoyolu'nda 3 aracın karıştığı kazada 3 sürücü yaralandı

A
A
A
TEM Otoyolu'nda 3 aracın karıştığı kazada 3 sürücü yaralandı

TEM Otoyolu hal bağlantı yolunda meydana gelen 3 aracın karıştığı kazada 3 sürücü yaralandı. Araç içinde sıkışan bir sürücüyü itfaiye ekipleri kurtardı. Sürücüler ambulanslarla hastaneye kaldırılırken yol bir süre trafiğe kapatıldı. Kazaya müdahale eden ekipler arasında kadın itfaiyecilerin de olması dikkat çekti.

Kaza, TEM Otoyolu hal bağlantı yolunda saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Regaip S. kontrolündeki 34 VEU 62 plakalı kamyon ile Serkan B. yönetimindeki 34 EG 4535 plakalı otomobil ve Gökhan B. yönetimindeki 61 OF 889 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kaza yaptı. Kazaya karışan 3 sürücü yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaparken, kamyon şoförü Regaip S.'nin araç içinde sıkıştığı görüldü. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İtfaiye ekipleri gelene kadar kamyon şoförüne kazayı gören diğer sürücüler yardım etmeye çalıştı.

Kazaya kadın itfaiyeciler müdahale etti

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri uzun uğraşların sonunda kamyon şoförünü sıkıştığı yerden çıkardı. Ekipler arasında kadın itfaiyecilerin de olması dikkat çekti. Kadın itfaiyeciler daha önce İzmir ve Bursa'da gündeme gelmişti.

Yaralı sürücüler ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken bağlantı yolu bir süre trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin kazaya karışan araçları yoldan kaldırmasının ardından trafik tekrar akmaya başladı.  

Mehmet Altunışık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.