EĞİTİM - 24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:19

TEOG şampiyonlarına ödül

A
A
A
TEOG şampiyonlarına ödül

Kepez Belediyesi’nin etüt merkezlerinden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları’nda (TEOG) en başarılı 20 öğrenci ile bu öğrencilerin eğitmenleri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından verilen hediyelerle ödüllendirildi.

Kepez Belediyesi Etüt Merkezleri’nden eğitim alıp da TEOG’dan en fazla puan alan ilk 20 öğrenci ile eğitmenleri, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü tarafından verilen hediyelerle ödüllendirildi. Osman Gazi Semt Konağı’ndaki törende, Başkan Tütüncü ilk 20 öğrenciye bisiklet ile EXPO 2016 alanına 3’er kişilik giriş bileti verdi. Bu çocukların daha iyi eğitim almaları için ayrıcalıklı olarak gayret sarf eden öğretmen, etüt merkezi sorumluları ve temizlik görevlilerine de, yarım ve çeyrek altın verildi.

2 bin 750 öğrenci yararlandı
Kepez Belediyesi’nin bölgenin öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla açtığı 6 etüt merkezinden, 2015- 2016 eğitim sezonunda 2 bin 750 çocuk yararlandı. Bu öğrencilerden 260’ı TEOG sınavına katıldı. Merkezlere gelen öğrencilere verilen akademik eğitimlerin yanı sıra, çeşitli sosyal, eğlence, kültürel ve sportif aktiviteler de sunuldu.

En iyi yatırım gençlere
Başkan Tütüncü, TEOG sınavlarında dereceye giren başarılı öğrencileri tebrik etti. Onları ödüllendirerek geleceğe çok daha iyi hazırlama arzusunda olduklarını vurgulayan Tütüncü, “Hep söylüyorum, milletimin en çok yatırım yapması gereken varlıkları, yavrularıdır. Gelecek onların omuzlarında yükselecek. Velilerimizi de tebrik ediyorum, daha hoş günler görmelerini temenni ediyorum” diye konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.