GÜNDEM - 05 Aralık 2015 Cumartesi 10:16

Termometreler eksilere düştü, gölet ve dereler dondu

A
A
A
Termometreler eksilere düştü, gölet ve dereler dondu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan yoğun kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının eksi 17’ye kadar düştüğü Erzurum’da şehir merkezindeki bir gölet buz tuttu.

Kar yağışı etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk havalar hayatı olumsuz etkiliyor. Gece yarısı hava sıcaklıklarının sıfırın altında 17 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da şehir merkezine yakın yerlerdeki dereler ve göletler buz tuttu. Yaklaşık 30 santimetre kalınlıkta buz tabakası oluşan gölette güzel manzaralar oluştu. Soğuk havaların etkisiyle kuşlar da soğuktan donarak öldü. Öte yandan, gece yarısı sıfırın altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücülere gizli buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Kışın Erzurum’da zorlu geçtiği ifade eden vatandaşlar, “Soğuk havadan korunmak için sıkı giyinmeye çalışıyoruz. Biz yıllardır bu soğuklara alışkınız. Erzurum’a kar ve soğuk yakışıyor” diye konuştular. 

Meteoroloji Erzurum 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bölgede gece en düşük hava sıcaklığı; Erzurum ve Ardahan’da eksi 16, Kars’ta eksi 15, Ağrı’da eksi 14, Erzincan’da eksi 10 ve Iğdır’da eksi 8 derece oldu. 

Erzurum’da soğuk hava nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluştu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ana arterlerde Palandöken ve Yakutiye Belediyesi Fen İşleri ekipleri de kendi mıntıkalarında olan cadde ve sokaklarda kar ve buzla mücadele çalışması yaptı.  Aşırı soğuklar nedeniyle donan toprak üzerinde çalışan işçiler kompresör yardımıyla kazı yaparlarken ateş yakarak ısınmaya çalıştılar.  

AHMET AKBUĞA - ŞAHAP GÜRLER-DOĞA ALCA
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimliği tespit edildi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kazada ölenlerin 8’inin kadın 1’inin ise erkek olduğu açıklandı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı Toplam 9 kişinin ölümü, 2’si ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazada kimlik tespit yapıldı. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Yaralananların da kimlikleri belirlendi Feci kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü de vurgulandı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.