SPOR - 14 Temmuz 2021 Çarşamba 15:41

TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonu fikstürü belli oldu

A
A
A
TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonu fikstürü belli oldu

TFF 1. Lig’de 2021-2022 sezonu maç fikstürü yapılan kura çekimiyle belirlendi.

TFF 1. Lig’de yeni sezon fikstürü Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’nde yapılan kura çekimiyle belli oldu. Düzenlenen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ve TFF 1. Lig’de mücadele edecek takımların temsilcileri katıldı. TFF 1. Lig 2021-2022 sezonuna 13 Ağustos’ta oynanacak müsabakalarla başlayacak. Ligin ilk devresi 27 Aralık’ta sona erecek. İkinci yarı ise 7 Ocak’ta devam edecek. TFF 1. Lig, 15 Mayıs 2022 tarihinde ise noktalanacak. Ayrıca TFF 1. Lig’de 5, 17, 25 ve 33. haftalar hafta içi günlerinde oynanacak.

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın: “Önümüzdeki sezon için VAR çalışmalarımıza devam ediyoruz"

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, fikstür kura çekimi öncesi yaptığı açıklamada zor bir sezonu geride bıraktıklarını aktararak, “Uzun zamandır korona virüs salgını ile mücadele vererek devam ediyoruz. Geçen yıl zor şartlarda el ele vererek ligi sonlandırdık. Kulüplerin sıkıntıları biliyorum. Zor şartlarda takım kurmakta zorlandınız. Yapılan testlerle ilgili sıkıntılar yaşandı. Sizlerle birlikte ligleri oynatarak zor şartlarda da olsa zevkli mücadeleli sezonu sonlandırarak bitirdik. Bu bizi ayrıca sevindiriyor. Bu ligi değerli kıran her yıl nefes kesen mücadelelere sahne olması.

Bu sezon TFF 1. Lig’de 12 farklı kentten 19 takım mücadele ederek, 38 hafta yaklaşık 347 maçı izleyeceğiz. Geçtiğimiz sezon bu ligde mücadele eden üst lige çıkan Adana Demirspor, Giresunspor ve Altay’ı kutluyorum. Uzun zamandır seyirciden yoksun olarak müsabakalarımıza devam ettik. Bu yıl aşı ile korona virüste hafifleme nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle statlarımıza taraftar almayı uygun gördüğümüzü açıklamıştık. Korona virüs inşallah daha da hafiflerse bu sayıyı arttırma arzusu içerisindeyiz.

Bizim için taraftar futbolun olmazsa olmazı. Önümüzdeki sezon için bu ligde VAR sistemiyle ilgili hazırlıklarımıza devam ediyoruz. İnşallah gerekli altyapıyı tamamlayıp bu ligde VAR’ı devreye sokup hata riskini azaltmak için destek olmaya çalışacağız. Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek tüm takımlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

TFF 1. Lig’in ilk haftasını Samsunspor bay geçecek. Sezonun ilk haftasında oynanacak maçlar şöyle:

1. hafta

Menemenspor - Büyükşehir Belediye Erzurumspor
Denizlispor - Bandırmaspor
Balıkesirspor - Boluspor
Tuzlaspor - MKE Ankaragücü
Kocaelispor - Ümraniyespor
Ankara Keçiörengücü - Altınordu
İstanbulspor - Manisa Futbol Kulübü
Gençlerbirliği - Eyüpspor
Bursaspor - Adanaspor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Türk Dünyası PAÜ’de buluştu Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) Uluslararası Türk Dünyasında Değerler ve Kültür Aktarımı Sempozyumu gerçekleştirildi. PAÜ Altay Toplulukları Dil ve Kültürleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALTAY DİLMER), Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (DSBMYO) ile paydaşlığını Almatı Eğitim Ataşeliği, El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi, Türk Tarih ve Kültür Vakfının (TÜRKTAV) ve Avrasya Yazarlar Birliği’nin üstlendiği Pamukkale Üniversitesi Hierapolis Konferans Salonunda gerçekleşen sempozyumda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, çocukların milli ve kültürel değerlere sahip çizgi filmler ve dizi filmlerin rolü, kültür aktarımının önemine değindikten sonra sempozyumun düzenlenmesine katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerini sundu. Almatı Başkonsolosu Evren Müderrisoğlu, Türk Dünyasındaki kültür politikaları ve kültürel değerlerin Türk topluluklarının bütünleşmesindeki önemi üzerinde durdu. Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz konuşmasında, Türk dünyasının ortak mirasının gelecek kuşaklara taşınmasında kültür aktarımının önemini vurguladı. Kazakistan Almatı Eğitim Ateşesi Ayhan Korkmaz, Türk Dünyasının ortak mirasının önemli değerleri olan Dede Korkut ve Oğuz Kağan gibi şahsiyetlerin çizgi filmler aracılığıyla Türk çocuklarına ve tüm dünya çocuklarına tanıtılması gerektiğini belirtti. PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın ise konuşmasında Pamukkale Üniversitesi olarak bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onu duyduklarını ve küreselleşen dünyada kültür politikalarının belirlenmesi açısından bu tür sempozyumların önemini ifade etti. Sempozyum, açış oturumundan sonra bilimsel oturumlarla devam etti. Bilimsel oturumlarda Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve ülkemizden bilim insanları ve animasyon, çizgi film, reklamcılık ve eğitim, radyo, televizyon ve sinema alanlarındaki uzmanlar tarafından kültür aktarımı konusunu sinema, çizgi film, dizi film, dil, edebiyat, tarih ve turizm gibi çeşitli alanlarda ele alan çalışmaları sunuldu. Sempozyumda yüz yüze 4, çevrim içi 7 olmak üzere, iki gün süresince 11 oturum, 65 katılımcı ile toplamda 56 bildiri sunuldu. Sempozyumda Türk kültür ve değerler aktarımı konusunda yapılması gerekenlere ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak, yol gösterici olabilecek kültür aktarım araçlarına (yazılı, sözlü, taşınabilir, somut olan ve olmayan vd.) ve ögelerine vurgu yapmak, bu ögelerin doğru kullanımı ve yaygınlaşmasını sağlamak hedeflendi.