GÜNDEM - 21 Eylül 2020 Pazartesi 19:00

TGRT FM'in yeni frekansı 93.2 oldu

A
A
A
TGRT FM'in yeni frekansı 93.2 oldu

TGRT FM, Çamlıca Kulesinden yayınlarına başladı. Radyonun frekansında da değişiklik yapıldı. Kurulduğu günden beri 93.1 frekansından yayın yapan TGRT FM bundan sonra İstanbul'da 93.2 frekansından dinlenebilecek.

Çamlıca tepesinin silüetini değiştiren ve oradaki görüntü kirliliğini ortadan kaldıran TV ve radyo kulesi sayesinde yayın akışının da kalitesi artırıldı. Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testleri de başarıyla tamamlandı.

Konu hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu “Tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıdık. 3,5 kilovatlık güçten maksimum seviye olan 5 kilovata çıktık. Yayınlar sıkıntısız sürüyor. Televizyon yayını da başarılı oldu. Bu haftadan itibaren Çamlıca'daki görüntü kirliliğini bitireceğiz. Bütün antenler temizlenecek. Sene sonuna kadar yedek kuleyi de bitireceğiz, yayınların sürekliliğini de garanti altına alacağız. 369 metre yüksekliği, 10 bin metrekarelik alanı ve deniz seviyesinden 578 metre yüksekteki kule, şehrin yeni turistik merkezlerinden biri hâline geldi. Yakında seyir teraslarıda hizmete girecek" dedi.

TGRT FM'in yeni frekansı 93.2 oldu

YENİ FREKANSIMIZ 93.2

TGRT FM Genel Müdürü Sait Eken yeni dönemle ilgili şunları söyledi: Bugün itibarıyla yeni kuleden yayına başladık. Daha önce 93.1 olan frekansımız 93.2 olarak değiştirildi. Çamlıca Kulesi’ndeki yayınlar RTÜK kontrolünde olacak. Bu yüzden düzenli bir yayın sağlanacak. Hiçbir radyonun frekansı diğerini etkilemeyecek. Çünkü bütün radyoların yayın güç seviyesi eşit olacak” şeklinde konuştu.

RTÜK'E BAŞVURDUK

"93.1 üzerinden yapılan TGRT FM’in İzmit, Adapazarı ve Bursa yayınlarının da 93.2 üzerinden yapabilmesi için frekans düzenlemesi talebimizi RTÜK’ e ilettik" diyen Sait Eken, "Hedefimiz İstanbul ile bütünlük sağlamak" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortaya çıktı Antalya’da kontrolden çıkıp su kanalına uçan otomobildeki sürücü, kanaldan yüzerek çıkıp olay yerinden kaçtı. Aracın yaklaşık 1 buçuk ay önce satışını yapıp devrinin henüz alınmadığını belirten ruhsat sahibi kadın ise olay yerine geldiğindeki ilk sözü, “Allah’tan içinde kimse yok” oldu. Kazanın görgü şahidi bir genç ise, “Sürücü çok paniklemişti, yüzerek kanaldan çıktı, ardından kaçtı” dedi. Kaza, saat 22.00 sıralarında Kepez ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’ndeki Nene Hatun Caddesi ile İbn-i Sinan Sokak kesişiminde meydana geldi. Henüz sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 16 LUB 73 plakalı otomobilin önce kaldırıma çarpıp ardından su kanalına uçtuğunu görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, araçta yaptıkları kontrolde herhangi bir kişinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine görgü şahitlerinin ifadesine başvuran polis, sürücünün araçtan çıktıktan sonra yüzerek kanaldan çıktığını ve ardından panikleyerek kaçtığını belirledi. Trafik polisinin araç plakasından yaptığı sorgulamada, aracın Gülfer Hanedar adına kayıtlı olduğu belirlendi. “Arabayı sattım, parasını aldım ama devrini almadı” Ekiplerin haber vermesiyle kaza yerine gelen Hanedar, aracı Halil isminde bir galerice yaklaşık 1 buçuk ay önce sattığını, parasını almasına rağmen karşı tarafın devrini henüz üzerine almadığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Hanedar, “Arabayı satmıştım, parasını aldım ancak devrini henüz üzerine almadı. Kaza olunca beni aradılar. Allah’tan içinde kimse yok, ona sevindik. Galericiye satmıştım. Onun sürüp sürmediği de belli değil, ulaşamıyorum da” diye konuştu. Kazayı görenlerden Musa Kont isimli genç ise “Araba aniden fren yaptı ve kanala uçtuktan sonra sürücü yüzerek çıktı. Adam çok panik yapıyordu, sakinleştirmeye çalıştık ama kaçtı gitti” dedi. Polis ekipleri sürücüyü bulmak için çalışma başlatırken, araç çekiciyle su kanalından çıkartılarak otoparka götürüldü.