POLİTİKA - 26 Eylül 2018 Çarşamba 17:33

Trump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürü

A
A
A
Trump'tan Türkiye'ye İdlib teşekkürü

ABD Başkanı Trump, BMGK’daki toplantıda Türkiye'ye teşekkür etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) toplantısında konuşma yaptı. Başkan Trump, konuşmasında öncelikle toplantıya katılan devlet başkanları, hükümet temsilcilerine ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e teşekkür etti. Nükleer silah kullanımını sebebi ile dünya halklarının çektiği acıları hatırlatan Trump, “Büyük bir çoğunluğumuz nükleer silahların ne kadar tehlikeli olduğuna odaklanmış durumdayız. Biyolojik ve kimyasal silahların oluşturduğu riski kesinlikle unutmamalıyız” diye konuştu.
Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ABD’nin nükleer silah kullanımı karşıtı çalışmalar yürüttüğünü belirten Trump, Esad rejiminin Suriye’de siviller üzerinde kimyasal silah kullandığını söyledi. Nisan ayında Fransa ve İngiltere ile birlikte Suriye’de gerçekleştirdikleri operasyona değinen Trump, “Başbakan May’a ve Başkan Macron’a geçen nisan ayındaki çabalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. 

“İran terör sponsorluğuna liderlik ediyor” 

Suriye rejiminin İran ve Rusya tarafından desteklendiğini dile getiren Trump, “İran rejimi şiddet, terör ve kaos ihraç ediyor. Ortadoğu’nun tamamına balistik füze gibi çok çeşitli silahlar sattı. İran terör sponsorluğuna liderlik ediyor” şeklinde konuştu. İran’ın terör örgütleri ile olan ilişkileri sebebi ile İran nükleer Anlaşması’ndan çekildiklerini savunan Trump, anlaşmanın yalnızca İran’a fon sağlamaktan başka bir işe yaramadığını belirtti. ABD’nin anlaşmadan çekildikten sonra yeniden İran’a yaptırımlar uyguladığını hatırlatan Trump, bu yaptırımların daha da artacağını belirtti. 

BM Güvenlik Konseyi ile İran’nın nükleer kullanmadığına tam olarak emin olana değin yaptırımlar uygulanacağı konusunda görüştüklerini belirten Trump, “Bununla birlikte, İran, Suriye ve Rusya’ya kuvvetli acil isteğime karşı İdlib bölgesindeki saldırılarını azalttıkları için teşekkür ediyorum” dedi. 

“Türkiye'ye teşekkür ediyorum" 

Daha sonra Türkiye’ye ayrıca teşekkür eden Trump, “İdlib müzakerelerine yardım ettiği için Türkiye'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."