GÜNDEM - 20 Mart 2018 Salı 14:22

TSK: Şanlıurfa'da 23 terörist etkisiz hale getirildi

A
A
A
TSK: Şanlıurfa'da 23 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan son bilgilendirmede, "Şanlıurfa Ceylanpınar’da Hudut Karakol Komutanlığına silahlı ve roketli saldırıda bulunan 23 terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, Irak kuzeyi Kani Rash bölgesinde, icra edilen operasyonda 494 adet doçka mühimmatı (23 mm) ve bir adet jeneratör ele geçirildiği belirtilerek, Mardin Dargeçit’te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen sığınak içerisinde 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği, 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ile muhtelif yaşam ve gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. 

Şırnak Beytüşşebap’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 1 adet el yapımı patlayıcının tespit edilerek imha edildiği vurgulanarak "Mardin/Nusaybin’de, Suriye barınma alanlarından kaçan PKK/PYD-YPG terör örgütü mensubu bir terörist teslim olmuştur" ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, "Şanlıurfa/Ceylanpınar’da, 1/1/3’üncü Hudut Alay Komutanlığı Şehit Er Adem Döğüşgen Hudut Karakol Komutanlığına PKK/PYD-YPG mensubu teröristlerce silahlı ve roketli saldırıda bulunulmuş, meşru müdafa kapsamında yapılan atışlar neticesinde 23 PKK/PYD-YPG mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünyaca ünlü fizikçiler Fethiye’de buluştu Fethiye’de ikisi bir arada gerçekleştirilen 9. Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansları (ICQMT2024) başladı. 9. Uluslararası Süperiletkenlik Manyetizma Konferansı (ICSM2024) ve 2. Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri Konferansı (ICQMT2024) Fethiye’de başladı. Ölüdeniz Mahallesi’nde düzenlenen konferanslara dünyadaki ünlü fizikçiler katıldı. Konferansa Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli ve 55 ülkeden yaklaşık 800 kişi katıldı. Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gencer Başkanlığı’nda gerçekleşen konferans açılışında küresel ısınmaya dikkat çekildi. Prof. Dr. Ali Gencer konuşmasında, “Konferansımızın asıl amacı, küresel iklim değişikliği ve bunun dünyamıza getireceği değişiklikleri önlemek üzere uluslararası bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkan yeni teknolojilerin tartışılmasıdır. Dünyanın ortalama sıcaklığı artışı eğer kontrol altına alınamazsa hem ülkemiz hem de dünya açısından gerçekten yaşanamaz bir yer olacak. Ülkemizin uluslararası başlattığı çabalara bir destek olsun diye akademik bir bakış açısıyla gelişmeleri tartışacağız. Ülkemizin bu coğrafyada daha yaşanabilir bir ülke olması için yeni teknolojilerin geliştirilmesi kaçınılmaz. Bunun için Türkiye’nin pozisyon almasına ve yükseltmesi konularını teknik açıdan bu konferansta değerlendirmiş olacağız. Katılım oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.