ASAYİŞ - 20 Mart 2019 Çarşamba 16:59

Tünel'deki yangında, şoförün dikkati faciayı önledi

A
A
A
Tünel'deki yangında, şoförün dikkati faciayı önledi

Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli Tünellerinde alev alarak yanmaya başlayan tırın şoförü alevleri erken fark edince olası bir facianın önüne geçildi. Yangında tır tamamen kullanılamaz hale gelirken tünelden yükselen siyah dumanlar büyük paniğe neden oldu.

Manisa İzmir arasında yer alan Sabuncubeli Tüneli’nde meydana gelen tır yangını paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi sevk edilirken tünelden yükselen siyah dumanlar çevrede büyük paniğe neden oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek yangının büyümesini engelledi.

Yangın, bugün Sabuncubeli Tünellerinin Manisa'dan İzmir istikametine giden kısmında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Murat Genç yönetimindeki 34 YJ 9403 plakalı tır, bir anda alev aldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye sağlık ekibi sevk edildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek büyümesini engelledi. Yangının neden kaynaklandığı araştırılırken, tünelde yaşanan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.

Alevleri fark edince tırı sağa çekti

Araçtan yükselen alevleri fark edince arkadaki araçlara zarar vermemek için aracı sağa yanaştırdığını ve yaklaşık 50 metre sonra durdurduğunu kaydeden tır sürücüsü Murat Genç, "Manisa organizede fabrikadan civata yükledim. Sabucubeli yokuşunda sorun yoktu. Tünele girdim bayağı bir yol aldı.

150 metre kadar ileride sağ tarafında bir patlama duydum. Sağ aynadan alevleri gördüm. Alevleri fark edince arkadaki araçlara zarar vermemek için aracı sağa yanaştırdım. Kendimi aşağıya attım. Aklıma özel eşyalarım geldi. Sadece telefonumu alabildim. Alevler çoğaldı. Sonra da yaklaşamadım. Ambulansın geldiğini gördüm ve hoparlörden 'Şoför uzaklaş' diye anonsu duydum başka da bir şey yok" diyerek olayı anlattı.  

Önder Aydın - Ersan Erdoğan - Aykut Yeniçağ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Motosikletine dağ keçisi boynuzu taktı, trafikte ilgi odağı oldu Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun motosikletine taktığı dağ keçisi boynuzu ile ilgi odağı oldu. Adana’da motosiklet tutkunu Özay Altun, Chopper tipi alçak binişli motosiklet aldı. Daha sonrasında motosikletini çeşitli eklemelerle modifiye etmeye başlayan Altun, bir avcı kulübünde duvarda gördüğü dağ keçisine ait olan boynuzu motosikletine taktırdı. Trafikte ’boynuzlu motosikletli’ olarak anılmaya başlayan Altun, vatandaşların kendisini motosiklet üzerinde gördüğünde video ve fotoğraf çekerek ilgi gösterdiğini, kendisinin de bu ilgiden mutlu olduğunu söyledi. "Bu tarz Alman askerlerinin savaş dönüşü dizayn ettikleri bir tarz" Amerikan motosiklet kulüplerine tutkulu olduğunu belirten Altun, "Amerikan motosiklet kulübü hastasıyım. Kulüpteki motosikletlere yıllar öncesinden hevesim vardı. Sonra ben de bu Chopper’ı aldım. Motorum 350 cc ve çeşitli aksesuar modifiyeleri ile kendime göre bir tarz oluşturdum. Bu tarz aslında yıllar önce Alman askerlerinin motorlarını savaştan döndükten sonra motorlarına dizayn ettikleri bir tarz. Artı olarak ben sadece dağ keçisi boynuzunu ekledim" dedi. "Boynuz dağ keçisine ait" Motosikletine monte ettiği dağ keçisine ait olan boynuzu bir avcı kulübünün duvarında gördüğünü anlatan motosiklet tutkunu Altun, "Bu boynuzu bir avcı kulübünde duvarda gördüm, Boynuzu görür görmez motosikletimin önüne güzel olacağını düşünerek aldım, gerçekten de güzel oldu. Trafikte giderken ışıklarda durduğum zaman vatandaşlar video ve resim çekiyorlar. Ayrı bir havası, kendine has bir ilgisi oldu motosikletimin. Boynuzu takalı 1 yıl oldu, motosiklet de 3-4 yıldır bende. Sinyalimi, farımı, sürüşümü engelleyen herhangi bir sorun yok, sadece motosikletime bir makyaj, bir süs yaptım. Trafiğe ve kurallara uymayan bir engelim yok, eğer olsa boynuzu kendim takmam" şeklinde konuştu. Chopper sahibi motosiklet tutkunlarının, farklı tarzlarına karşın trafikte gayet dikkatli motosiklet kullandıklarının da altını çizen Altun, "Chopper sahibi insanlar trafikte en düzgün motosiklet kullanan, kurallara harfiyen uyan motosiklet sürücüleridir. Motosiklet özgürlüktür, motosikletin üzerinde kendimi uçuyor gibi hissediyorum" sözlerine yer verdi. "Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz" Motosikleti sıkça gördüklerini belirten esnaf Şehmus Tular ise, "Bu arkadaş motosiklet hastası. Değişik bir tarz yapmış, hoşumuza da gidiyor. Her gördüğümüzde tekrar ne zaman geçecek diye bekliyoruz. Değişik bir motor, arkadaş da biraz böyle şeyleri seviyor sanırım. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Söylenene göre yabani dağ keçisinden alınan boynuzmuş, orijinal bir şey olduğunu bana söyledi kendisi. Böyle şeyleri seviyor demek ki, Allah kaza bela vermesin" ifadelerini kullandı. (MUB-FKE-