GÜNDEM - 15 Kasım 2017 Çarşamba 00:42

Tüp deposunda hobi olarak başladı, 350 kümes hayvanı besliyor

A
A
A
Tüp deposunda hobi olarak başladı, 350 kümes hayvanı besliyor

Tokat'ta tüp deposunun yanına 14 adet kümes kuran hayvansever Abdullah Ayık'ın, hobi olarak yetiştirdiği tavuk, horoz ve kazlarının sayısı 350'yi geçti.

Tokat'ta işçi olarak çalıştığı TEDAŞ'tan 19 yıl önce emekli olan evli ve 2 çocuk babası Abdullah Ayık (63) tüp bayisi olarak özel sektörde iş hayatına atıldı. Erenler Mahallesi Soğucak Bağları'nda açtığı tüp deposunun yanındaki bahçeye 14 adet kümes kuran Ayık, hobi olarak cins tavuk ve horoz çeşitlerinin yanı sıra hindi ve kaz beslemeye başladı. Uzun yıllardır bu hobisini sürdüren Ayık, şehirden uzak dağların arasında kalan bozkır alanı yeşillendirerek birçok hayvana bakmaktan huzur duyduğunu kaydetti.

10 tavukla başladı 200'e yakın tavuk besliyor

14 kafeste yaklaşık olarak 200 adet tavuk ve horoz beslediğini ifade eden Ayık, "Yaz aylarında ayrı ayrı kümeslerde beslediğimiz tavuk ve horozlardan üretim yapıyoruz. İsteyen olursa piyasaya yumurta da satıyoruz. 10 tavuk, 2 kazla başladım, 14 cins olmak üzere 200'e yakın tavuk ile 150'ye yakın kaz var. Hobi olarak sürdürüyorum, kalabalık bir aile olsak ticarete de dönüştürebilirdim. Şu an sadece hobi olarak stres atmak için bu işle uğraşıyorum" diye konuştu.

"Şehrin bunaltıcı havasından kendimizi buraya atıyoruz"

Torunlarının hafta sonları bahçede eğlendiğini ifade eden Ayık, "Bu hayvanların vesilesiyle buraları yeşillendirdim. Güzel bir hobi bahçesi yaptım. Çok güzel bir mekan oldu, gelen eş dost bahçede misafir ediyoruz. Benim gibi emekli arkadaşların boş durmamaları için 300-500 metrekare de olabilir bahçede tavuk besleyebilirler. Şehrin bunaltıcı havasından kendimizi buraya atıyoruz. Gayet güzel bir yaşantımız oluyor" dedi.
Ayrıca tavuk ve yumurta zamlarının kendisini etkilemediğini ifade eden Ayık, uzun yıllardır hazır tavuk tüketmediklerini belirterek, "Organik olarak besleyip, tüketiyoruz. Dışarıdan yumurta, tavuk almıyoruz. Organik olarak beslediğimiz tavukların yumurtasını tüketiyoruz, kesip yiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Nurhan İçmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Türkiye’de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile bu zamana kadar 3 Milyon 200 bin kilo ambalaj atığı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını ifade etti. Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca geçen yıl, yine Kayseri’de ilk olan geri dönüşüm aracını bünyemize kattık. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atıkları ile işyerlerinde toplanan ambalaj atıkları ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Bu aracın diğer araçlardan farklı özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir" ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geri dönüşüme büyük katkı sağlayan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları, ambalaj ve evsel atıklar olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.