GÜNDEM - 07 Ekim 2016 Cuma 00:51

Türk Hackerlar, Irak Temsilciler Meclisi’nin internet sitesini çökertti

A
A
A
Türk Hackerlar, Irak Temsilciler Meclisi’nin internet sitesini çökertti

Türk Hackerlar, Irak Temsilciler Meclisi’nin, Türkiye’nin Başika kampındaki varlığıyla ilgili olarak Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı çağrısı yapmasının ardından Irak Temsilciler Meclisi’nin internet sitesini çökertti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Türk askerinin Irak’ta kalma süresinin uzatılmasıyla ilgili karar almasının ardından Irak Temsilciler Meclisi, kararı kabul etmediklerine dair bir açıklama yapmıştı. Ayrıca, Türkiye’nin Başika kampındaki askeri varlığıyla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’ne acil toplantı talebinde bulunulmuş ve Irak Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk askerinin Başika’da varlığının “ihlal” olduğu savunulmuştu. Bu gelişmelerin ardından Aslan Neferler Tim, Irak Temsilciler Meclisi’nin resmi web sitesi parliament.iq’nin servis sağlayıcısını etkisiz hale getirdiklerini duyurdu ve sitenin erişime kapalı görselini paylaştı.

Emrah Kızıl
DİYARBAKIR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, yeniden hakim karşısında İstinaf mahkemesinin cezayı az bulduğu 6 yaşındayken evlendirilen H.K.G. davasında, Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel, bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Sanık avukatlarının mazeret sunması nedeniyle duruşma ertelendi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Ekim 2023’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozdu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılları arası için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi. Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince arttırım yapılması gerektiğini kaydetti. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve imam nikahlı eş Kadir İstekli bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli duruşmada hazır edilirken, tutukluluğa yönelik yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise duruşmaya katılmadı. Sanık avukatlarının mazeret sunmaları nedeniyle duruşma, 10 Haziran tarihine ertelendi. Ne olmuştu 30 Ocak 2023 tarihinde 6 yaşında H.K.G’nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma gerçekleşti. Dosyaya yayın yasağı ve gizlilik kararı getirildi. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde karara bağlanan davada Kadir İstekli 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.