KÜLTÜR SANAT - 19 Ağustos 2014 Salı 11:59

Türk korku filmi 'Azazil: Düğüm', sinemaseverlerle buluşuyor

A
A
A
Türk korku filmi 'Azazil: Düğüm', sinemaseverlerle buluşuyor

Senaryosu Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım tarafından kaleme alınan ve yönetmenliğini Ammar filmi ile korku sinemasına özellikle görsel efekt anlamında bir çok yenilik getiren Özgür Bakar’ın yaptığı Azazil: Düğüm, 29 Ağustos 2014 tarihinde, 120 sinemada birden seyirci ile buluşacak.

Filmin yapımcılığını ise Burak Memişoğlu üstleniyor.  Metafizik ve bio-enerji uzmanı olan Salih Hoca (Salih Memişoğlu), insanların bu gerçekler hakkında bilgilenmesi ve bu tür vakalarla daha bilinçli mücadeele etmeleri amacıyla, yaşadığı olayları sinema aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor.
“Azazil” secde etmeyi kabul etmeyen ilk şeytan. Düğüm ise seri olması planlanan Azazil filmlerinin ilk hikayesi.
Film bir ilki gerçekleştirerek cin ve şeytan vakalarına bilim adamlarının bakış açılarını, doktor-hoca ikilemlerini ve birlikteliklerini de perdeye taşıyor. Çekimleri tamamlanan film, şimdi yoğun bir şekilde postprodüksiyon aşamalarını titizlikle geçiyor.

Filmin konusu şöyle:
"Sinem, anne ve babası vefat ettikten sonra ailesinden kalan evde teyzesi ve eniştesi ile yaşamaktadır. Üniversiteden sevgilisi Akın ile mutlu bir ilişkisi vardır. Bir gün Akın’la arabada giderlerken bir köpeğe çarparak ölümüne yol açarlar. O günden itibaren Sinem için kabus dolu anlar arka arkaya yaşanır".
Filmin durmayan temposu ve gerilimi seyirciyi müthiş bir korku seyri yaşatırken, metafizik ve paranormal olaylar üzerine başka bir bakış açısı getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda genç ve yetenekli oyuncular Cansu Diktaş, Tolga Akman, Nurten İnan ve Zafer Altun’a Antalya Şehir Tiyatroları ustalarından Murat Ercanlı eşlik ediyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul realme, Note 50 modelini tanıttı Akıllı telefon markası realme, güçlü performans ve uzun pil ömrü gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış Note 50 modeli ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. realme, yeni Note 50 modelini piyasaya sürdüğünü duyurdu. Kaliteli donanıma sahip yeni modelin, markanın Ar-Ge ekibinin özverili çalışması ve mükemmel ürün felsefesiyle geliştirildiği belirtildi. Yeni model hakkında şu bilgiler verildi: realme Note 50, üstün dayanıklılık, güçlü performans ve uzun pil ömrü gibi gelişmiş özelliklerle donatılmış. Toz ve suya karşı koruma (IP54) sağlayan Note 50, yüksek kaliteli cam ekranı ve iç die-cast alüminyum gövdesi ile kazalara karşı da dayanıklı. 5000mAh pil kapasitesi ile uzun süreli kullanım imkânı sunan yeni model, 1200 şarj döngüsünden sonra bile pil kapasitesinin yüzde 80’den fazlasını koruyor. Performans ve depolama Yeni model, UNISOC T612 işlemci ve yüksek kapasiteli pili ile iyi bir performans sunuyor. Yüksek RAM ve ROM seçenekleri sayesinde akıcı ve hızlı bir deneyim yaşarken, geniş depolama alanı tüm ihtiyaçları karşılıyor. realme Note 50, modern ve şık tasarıma sahip bir telefon arayanlar için seçenek sunuyor. İki tonlu arka kapak tasarımı ve ince gövdesi ile dikkat çeken yeni model, büyük ekranı, yüksek yenileme hızı ve geniş renk gamı ile etkileyici bir görsel deneyim vadediyor. Yeni tasarlanan Mini Kapsül ise önemli bilgileri daha belirgin hale getirerek günlük kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Güçlü sinyal alımı ve hızlı parmak izi tanıma özellikleri ile de yeni model, konforlu ve güvenilir bir kullanım imkânı sunuyor. Bunlara ek olarak realme Note 50, toz ve su sıçramalarına karşı dayanıklılığı sayesinde günlük kazalara karşı korunuyor.