EĞİTİM - 05 Mart 2020 Perşembe 08:48

Türk öğrenciler Slikon Vadisi’nde

A
A
A
Türk öğrenciler Slikon Vadisi’nde

Türk üniversite öğrencileri geliştirdikleri ''WIMB'' adlı 3D yapay zekâ projesiyle, Türkiye’yi Slikon Vadisi’nde temsil etmeye hak kazandı.

 Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü öğrencileri Melik Muhammed Vatan, Erimşah Bora ve Uğur Salih Betus, geliştirdikleri ‘‘WIMB’’ adlı 3D yapay zekâ projesiyle, Yenilikçi Tasarım Yarışması kapsamında, ‘Dijital Uygulamalar Teknik’ dalında yarıştı.

New York’ta girişimcilik eğitimi
Öğrenciler, ülke çapında düzenlenen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen yarışmada, yapay zeka algoritmasında VR Tasarımı üzerine projelerini sundu. Amaçlarını, ‘‘Da Vinci Metodu ile ezbere dayalı olmadan eğitime destek olmak’’ olarak ifade eden öğrenciler, 17 farklı aday projeyi geride bırakırken, 7 bin 500 TL para ödülü ve New York’ta girişimcilik eğimine hak kazandı.

Hedef daha fazlası
WIMB Proje Girişimcisi Melik Muhammed Vatan, başarıları sonucu elde ettikleri ödülle, üniversitelerini ve Türkiye’yi Slikon Vadisi’nde temsil edeceklerini belirterek, ‘‘Daha fazla yarışmaya katılmayı hedefliyoruz’’ dedi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Vekili Rasim Şişman: "Hayalimiz Arnavutköy’ü kadim geçmişine yeniden kavuşturmak" Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelinde sürdürdüğü ziyaretler kapsamında Arnavutköy Mahallesi’ndeki vatandaşlar bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelindeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Vekili Şişman, Arnavutköy’ün dünyada benzeri olmayan bir değere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Çok kadim bir yerdeyiz. Burası çok değerli bir mahalle. Dünyada eşi benzeri yok. Belli şeyleri yeniden canlandırmanız lazım. Hayalimiz Arnavutköy’ü ileriye taşımaktan çok, geçmişindeki ruhu ve kültürü yeniden canlandırmak. Arnavutköy Çileği, Arnavutköy Festivali gibi değerleri tekrar yaşatmak ve mahalleye sosyal tesis kazandırmak istiyoruz. Teofania Yortusu’nun 25 yıl sonra yeniden Arnavutköy’de kutlanmasını çok isterim" dedi. Altyapı ve denetim çalışmalarına da değinen Başkan Vekili Rasim Şişman, "2026 yılı, yol bakım onarım yılı olacak. Biz 13 yere ruhsat vermişiz ama bunun dışında 19 yeri mühürlemişiz. 2025 yılı içinde, 51 işletmeye toplam 17 milyon lira ceza kestik. Bu 51 işletmenin 32’si Arnavutköy’de. 37 işletmeye gürültü, 23 işletmeye de koku, duman gerekçesiyle çok ağır yaptırımlar uyguladık. Çok hızlı şekilde kısa, orta, uzun vadeli projeksiyonları ortaya koyabileceğimiz bir acil eylem planını oluşturarak ciddi anlamda ağırlık vereceğiz Arnavutköy’e" diye konuştu.