SPOR - 16 Ekim 2015 Cuma 12:27

Türk Telekom hedef yükseltti

A
A
A
Türk Telekom hedef yükseltti

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Ercüment Sunter, 'Türkiye ligi zor bir lig, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Avrupa kupalarında da ilk hedefimiz final-four, ondan sonra zirveye çıkabilmek' dedi.

Türk Telekom, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen imza töreniyle Huawei ile sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza töreninin ardından yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulunan Sunter, "Türk Telekom'un hedefleri yüksek olan bir kulüp, bugüne kadar hep de öyle oldu. Ankara'yı yıllarca çok iyi bir şekilde temsil ettik" diye konuştu.
Sunter, Başkent temsilcisinin son yıllarda duraklama döneminde olsa da geçen yıl tekrar Play-off'a girerek gücünü tekrar gösterdiğini belirterek, "Bizim hedeflerimiz hep yüksek. Şuanda Türkiye ligi zor bir lig, Avrupa'nın en önemli liglerinden biri. Ligde ilk hedefimiz play-off'a girmek ondan sonra da burada ilerlemek. Avrupa kupalarında da ilk hedefimiz final-four, ondan sonra zirveye çıkabilmek. Bütün kupalarda yüksekleri hedefliyoruz. İyi bir takım kurduk ama yeni oyuncular var, ufak tefek sakatlıklarımız oldu ama sezon ilerledikçe biz iyi basketbol oynayıp gücümüz göstermek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Türk Telekom'u "basketbolun lokomotifi" olarak nitelendiren Ercüment Sunter, "İki Cumhurbaşkanlığı Kupası var, lig şampiyonluğu var, Play-off finali ve Türkiye Kupası var. Bunlar hep geçmişte olan şeyler, biz bu başarıları geri getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"TRANSFERİ TAMAMLADIK"
Sunter, Türk Telekom'un Huawei ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasını değerlendirerek, şunları söyledi:
"Takımımız kuruldu ama önümüzdeki sezonlarda daha büyük hedeflere koşacağımıza inanıyoruz. Şu anda transferimiz tamamlandı, bir sakat oyuncumuz var. Valters'in yerine geçici olarak bir oyuncu getirdik, daha genç bir oyuncu. Milutin Djukanovic, Valters'in şu andaki yerini doldurmaya çalışacak ama onun yerini doldurabilecek bir oyuncu değil çünkü biz halen Valters'in iki ay sonra aramıza katılacağını düşünüyoruz. Eğer bu iki aylık sürede Valters'in durumuna bakarak bir olumsuzluk görürsek o zaman daha farklı bir şey yapabiliriz."

ANKARALI BASKETBOLSEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI
Ankaralı basketbolseverlere yeni sezon öncesi destek çağrısında bulunan Sunter, "Destek çok önemli. Bizim Ankara'da geçen sene play-off serisini hatırlarsak Anadolu Efes maçında gördüğümüz destek bize maçı kazandırdı. Dün bakıyorsunuz Barcelona'nın koçu, 'Karşıyaka'nın seyircisine kaybettik' diyor, Ankara seyircisi de etkili bir seyirci, onları salona bekliyoruz. Bu yıl hem Avrupa kupaları hem Türkiye Ligi'nde seyir zevki yüksek maçlar oynayarak, Ankara'yı en iyi şekilde temsil edeceğiz. Önümüzdeki hafta oynayacağız Beşiktaş maçında Ankaralı basketbolseverleri salona davet ediyoruz" dedi.

ERMAL KURTOĞLU: "TEMBELSEN TEMBELSİNDİR"
Türk Telekom Takım Kaptanı Ermal Kurtoğlu, yeni sezon öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.
"Altyapılardan gelen yetenekli oyuncuların önü kesiliyor mu?" sorusunu yanıtlayan Kurtoğlu, "Kesinlikle kesiliyor. Ben yabancı kuralının Türk oyuncularını hırslandırdığına inanmıyorum. Hırslı oyuncu zaten pasaporta bakmaksızın hırslı olur. Tembel oyuncu da aynı şekilde, tembelsen tembelsindir. İstediğiniz kadar yabancı oyuncu getirin, tembel oyuncu hiçbir zaman çalışkan olmaz" karşılığını verdi.
"Türkiye'de bir anlık başarı beklendiği için üst yönetimlerden hocalara çok baskı var ve bu hocalar genç oyuncuları oynatamıyorlar" diye konuşan Kurtoğlu, "Çünkü genç oyuncu oynatmak onun hatalarına maruz kalmaz demek. Genç oyuncunun sahada gösterdiği performans inişli çıkışlı olur fakat bu sırada takım başarılı olamaz. Hatırlarsanız iki yıl önce Anadolu Efes çok kötü bir sezon geçirdi fakat Jedi Osman gibi çok önemli bir oyuncu kazandı. Bu çok güzel bir örnek. Üst yönetimden başarı baskısı gelmediği için o sene Jedi Osman 30 dakika ortalamayla oynadı. Çok maç kaybettiler fakat sezon sonunda hazır halde bulunan bir oyuncu buldular" ifadelerini kullandı.

"TÜRK OYUNCULAR KORUNSUN, YABANCILAR OYNASIN' ANLAYIŞINA KARŞIYIM"
Ermal Kurtoğlu, "Türk oyuncular korunsun, yabancılar oynasın" anlayışına karşı olduğunu vurgulayarak, "Alakası yok, sahada hak edenin oynaması lazım. Aynı zaman gençleri yetiştireceksek, onların hatalarına biraz göz yummamız gerekiyor. Hem genç yetiştirip hem başarılı olamazsınız. En güzel formül bence başarıya giden bir takımı o şekilde kurmak ve o takımın yetenekli gençlerine daha düşük seviyede olan takımlarda pişmeleri için fırsat tanımak" dedi.

"ESAS KAYBEDEN MİLLİ TAKIM OLUYOR"
A Milli Basketbol Takımı ile ilgili konuşan deneyimli oyuncu, şunları söyledi:
"Ben hiçbir şeyin hayal olmadığına inanıyorum, olimpiyat da hayal değil. Doğru ve akıllı bir çalışmayla her şey başarılabilir. Türk milli takımı gerçekten çok yetenekli oyunculara sahip ve şu anda bir jenerasyon değişimine uğruyor. Alttan gelen gerçekten potansiyeli çok üst seviyede oynayabilen oyuncuları kazanmak istiyorsak bu gençlerin önünü açmamız lazım. Türkiye Ligi İspanya ile beraber gerek finans gerek oyuncu kalitesi gerekse yetenekli oyuncu sayısı açısından Avrupa'nın en güçlü ligi. Gençleri oynatmayarak kazanamazsınız. Burada kaybeden esas milli takım oluyor. O yüzden mili takım yetkilileri ile kulüp yetkililerinin bir araya gelerek buna bir çözüm üretmeleri gerekiyor."  

SİNAN USLU - İBRAHİM BERAT YILMAZ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.
Kocaeli TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1 TFF 2.Lig Kırmızı Grup 38. hafta karşılaşmasında Belediye Derincespor, matematiksel olarak ligden düşen Denizlispor’u 2-1 mağlup etti. TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta sezonun son maçına çıkan Belediye Derincespor, matematiksel olarak geçen hafta ligden düşmesi kesinleşen Denizlispor’u ağırladı. Ev sahibi sahadan 2-1’lik skorla galip ayrılmasının ardından, Etimesgut-İnegölspor maçının bitmesini bekledi. Ankara oynanan mücadelenin 1-1 berabere bitmesi sonrası Kocaeli ekibi sahanın ortasında ligde kalmanın sevincini yaşadı. Hakemler: Eren Özyemişçioğlu, Denizcan Şahin, Eren Öksüzler Belediye Derincespor: Hüseyin Yılmaz, Canberk Ömer Özdemir, Alaattin Hamza Ok, Alpay Çelebi, Fatih Cerlek (Erdi Can Şehit dk.60), Murat Arda Ayhan (Ünal Emre Durmuşhan dk. 82), Berat Ali Genç (Yusuf Balcı dk.90+3), Tarık Mayhoş, Volkan Altınsoy, Taha Aydınlı (Ege Özkayımoğlu dk. 60), Melik Derin Denizlispor: Ali Eren Yalçın, Emre Yıldırım, Emirhan Kaşçıoğlu (Ahmet Tekin dk. 46), Alihan Kalkan (Mehmet Ali Ulaman dk.68), Samet Emre Gündüz (Mehmet Eren Sıngın dk. 61), Oktay Kısaoğlu (Muhammed Eren Kıryolcu dk. 82), Gökhan Süzen, Emre Sağlık, Emir Toprak Dinç, Alaattin Öner, Mustafa Kaçan (Yusuf Emre İnanır dk .61) Goller: Melik Derin (dk. 45+1), Berat Ali Genç (dk. 89) (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (dk. 32) (Denizlispor) Sarı kartlar: Berat Ali Genç (Belediye Derincespor), Mustafa Kaçan (Denizlispor)