EKONOMİ - 17 Nisan 2010 Cumartesi 10:41

Türkiye Yatırımcı Konferansı sona erdi

A
A
A
Türkiye Yatırımcı Konferansı sona erdi

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören 26 şirket yetkilisi ve dünyanın önde gelen 21 kurumsal fon yöneticisinin katıldığı konferansta Türkiye'deki yatırım fırsatları konuşuldu.

Konferansın kapanış konuşmasını ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.

Türk sermaye piyasasının büyümesine katkıda bulunma misyonu ile AK Yatırım tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "3. Türkiye Yatırımcı Konferansı"nda dünyanın önde gelen fon yönetim şirketleri, İMKB şirketleriyle bir araya geldi.

Konferansta yaklaşık 150 milyar doların üzerinde fon yöneten ABD, Avrupa ve Türkiye'den yaklaşık 21 kurumsal fon yöneticisi, İMKB'nin önde gelen 26 şirketiyle yatırım fırsatlarını değerlendirdi. 15-16 Nisan 2010 tarihlerinde düzenlenen 3. Türkiye Yatırımcı Konferansı'nın
kapanış konuşmasını ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AK Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kurtul, hem Türk yatırımcılar hem de yabancı fonlar için fırsatlarla dolu verimli bir konferansı daha geride bıraktıklarını dile getirerek, "Türkiye'deki yatırım fırsatlarının dünyanın önde gelen fonlarına anlatıldığı, fikir alışverişinde bulunulduğu verimli bir konferans gerçekleştirdiğimize inanıyorum" dedi. ABD, Avrupa ve Türkiye'den gelen fon yönetim şirketlerinin Türk şirketleriyle bir araya geldiğine değinen Kurtul, şunları söyledi:

"2 gün süresince yaklaşık 150 milyar dolar tutarında fonu yöneten 21 kurumsal fon yöneticisi, İMKB'de işlem gören 26 Türk şirketiyle görüşmeler yaptı. Konferans sırasında şirket yöneticilerinin 2010 yılı beklentilerini değerlendirerek, yeni yatırım fırsatlarını konuşma ve tartışma imkânı yakaladığını düşünüyorum."

Küresel ekonomik krizin etkilerinin artık azaldığını ve Türkiye'nin bu krizden yükselen bir değer olarak çıktığını dile getiren Kurtul, yapılan araştırmalarda yatırımcıların Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisinin hızlanacağı görüşünde olduğuna dikkat çekti. Kurtul, "Özellikle sağlam bankacılık sektörü ile 2010 yılında Türkiye'nin birçok gelişmekte olan Avrupa ülkesine göre daha hızlı toparlanacağını gösteriyor. Bu durum ve ekonominin artan direncinin de etkisiyle Türkiye'nin notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükselmesini bekliyoruz. Türkiye'nin kredi notunun artırılması ve 2010 yılında açıklanmasını beklediğimiz mali kuralın da kesinleşmesi ile bu süreç daha da hızlanacaktır. Bu toparlanma sürecinde güçlü bankacılık sektörünün reel sektöre daha fazla desteği olacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir