EKONOMİ - 18 Kasım 2020 Çarşamba 10:23

Türkiye’de 45 milyon kişi akıllı telefon kullanıyor

A
A
A
Türkiye’de 45 milyon kişi akıllı telefon kullanıyor

Dünya üzerinde çeşitli ülkelerin akıllı telefon kullanıcı sayıları belli oldu. 2019 raporuna göre Türkiye’de 45 milyon kişinin akıllı telefon kullandığı saptandı. Akıllı telefon kullanım sırasında 851 milyon ile ilk sıraya yerleşen ülke ise Çin olarak kaydedildi.

Medya takip kurumu Ajans Press, akıllı telefonlar ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in basın arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yıl akıllı telefonlar ile alakalı basına 8 bin 323 haber yansıdığı tespit edildi. Bu yıl çıkan haber adetleri incelendiğinde ise 6 bin 77 yansımanın basında yer aldığı görüldü. Firmaların yaptığı telefon kampanyalarının, işletim sistemi tartışmalarının, kurda yaşanan hareketlilik sonucu artan telefon fiyatlarının ve akıllı telefonun kullanım sürelerinin en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldığı görüldü.

Ajans Press’in, Statista verilerinden elde ettiği bilgilere göre, akıllı telefon kullanıcı sayısı belli oldu. Böylelikle 2019 raporuna göre Türkiye’de 45 milyon kişinin akıllı telefon kullandığı saptanırken, İran’da da bu sayının aynı olduğu gözlendi. Akıllı telefon kullanıcı sayısında 851 milyon ile ilk sıraya yerleşen ülke ise Çin olarak kaydedildi. Çin bu rakamla açık ara önde olurken, onu 346 milyon ile Hindistan, 260 milyon ile de ABD takip etti. İtalya, İspanya ve Filipinler gibi ülkelerindeki akıllı telefon kullanımının Türkiye’den az olduğu görüldü. Araştırma kapsamında ilk on içerisinde yer alan bazı ülkeler ise Brezilya (97 milyon), Rusya(95 milyon), Endonezya(84 milyon), Japonya(73 milyon), Almanya(66milyon), Meksika(65 milyon), Birleşik Krallık(55 milyon) oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Anadolu’nun en büyük firmaları listesinde 34. olan Lezita’ya ödül Lezita, Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması listesinde Türkiye genelinde 34’üncü oldu. Denizli’de 2’nci sırada yer alan Lezita, Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) tarafından “Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz” organizasyonu kapsamında ödüllendirildi. Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), Ekonomist Dergisi tarafından belirlenen Anadolu’nun en büyük 500 şirketi arasına giren firmaları Anadolu 500 Yereldeki Yüzümüz organizasyonu ile onurlandırdı. Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Lezita da törende ödül alan şirketlerden biri oldu. Denizli Merkezefendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Lezita’nın ödülü Denizli Şube Müdürü Kadir Özçelik’e takdim edildi. Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında Denizli’den 23 şirket yer aldı. Lezita araştırmada tüm sektörlerde Türkiye’de 34’üncü, Denizli’de ise 2’nci sırada yer aldı. En ekonomik protein kaynaklarından biri olan piliç etini tüketicilere ulaştırmayı kurumsal sosyal sorumluluğu olarak kabul eden Lezita, global bir gıda markası olma vizyonu doğrultusunda müşterilerine yenilikçi ürünler sunuyor. Lezita, çalışanlarından aldığı güç ve “Hayatın Lezzeti” mottosuyla insanların dengeli beslenmesine katkıda bulunmaya, ülke ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam ediyor.