GÜNDEM - 09 Kasım 2016 Çarşamba 16:27

Türkiye’de ilk defa ‘Bas Oku’ ile Atatürk tanıtılacak

A
A
A
Türkiye’de ilk defa ‘Bas Oku’ ile Atatürk tanıtılacak

Giresun Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Bas Oku’ cihazı, Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri, Gençliğe Hitabesi, anıları, Nutuk’tan kesitler, devrimleri ve inkılapları hakkında bilgi verecek.

Giresun Belediyesi tarafından Atatürk Meydanı’na yerleştirilen cihaz, dokunmatik ekranda “Mustafa Kemal Atatürk’ün Sözleri, Gençliğe Hitabesi, Anıları, Nutuk’tan Kesitler, Devrimleri ve İnkılapları” butonlarından birine basarak seçilen bölümle ilgili bilgi veriyor. Cihazın tanıtım töreninde konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, “Atatürk’ü iyi anlamalıyız ve çocuklarımıza, gençlerimize iyi anlatmalıyız. Atatürk’ün ilkeleriyle aydınlığa yürümeliyiz” dedi.

‘Bas Oku’ cihazının bir ilk olduğunu söyleyen Aksu, ”Yarın hepinizin bildiği gibi 10 Kasım. Bu bir tören değil aslında, bir hüzün. Cumhuriyetimizi kuran ve çok şey borçlu olduğumuz, aldığımız eğitimden tutun yaşadığımız topraklara kadar her türlü bize katkıyı sağlayan, demokrasimizi geliştiren, insan haklarını, hukuku her türlü devrimleri yapan büyük Atatürk’ün ölüm yıl dönümünü yarın hüzünle anacağız. Bugün burada tanıttığımız cihaz sayesinde çocuklarımızın büyük Atatürk’ü, devrimlerini, anılarını, sözlerini ve Nutuk’tan bölümleri kolayca öğrenmelerini sağlayacağız. Nutuk’tan parçalar burada Atatürk Meydan’ında kendi adını verdiğimiz büyük Atatürk’ün meydanında insanlarımız gelecek burada Atatürk ile ilgili ne istiyorsa bulabilecek. Atatürk’ü daha çok tanıtacağız, Atatürk’ün değerini daha çok bileceğiz. Bizim Atatürk ve silah arkadaşlarına olan borcumuz bitmez. Bugün burada rahat ortamda yaşabiliyorsak bunu Atatürk’e borçlu olduğumuzu unutmayacağız. Atatürk’ün en önemli sözlerinden biri de 'Yurtta sulh cihanda sulh' sözüdür. Biz barışı, kardeşliği, beraber yaşama kültürünü atalarımızdan öğrendik. Dünya tamamen silahlı savaşlara yönelmeye başladı, bu da üzüntü verici ve kaygı verici” ifadelerini kullandı.
Hain darbe girişimini hatırlatan Aksu, sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimiz 15 Temmuz gibi kötü bir felaketi yaşadık. Vatandaşımız, hem vatansever askerlerimizin, vatansever polislerimizin tarafından kenetlendi. Bu ülke, artık demokrasiden dönüş olmayacağını halkıyla, askeriyle, polisiyle göstermiştir. Demokrasiden asla geri adım atmayacağız. Cumhuriyet kutlamalarını, hem Atatürk’e saygımızı asla bırakmayacağız. Bizden sonraki nesillerin de bırakmaması için bu şekilde bir çalışma yaptık. Hepimize hayırlı olsun. Umarım insanlarımız sadece yanındakinden duyduğu ile değil okuyarak öğrenirler. Biliyorsunuz Allah’ın ilk emri okudur. Okuyarak bilmek lazım. İlkokul mezunu hacılara, hocalara inanmamak lazım. Kendini hacı diye hoca diye tabir eden insanların ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz. İnşallah herkes okur ve Atatürk’ü anlar. Gerçekten herkesin birbirine sarılması lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bu ülke hepimizin. Birlikte sahip çıkacağız. Birlikte olursak ülkeyi düşmanlardan kurtarabiliriz. Sadece içeride değil, dışarıda da bir sürü düşmanlarımız var. Onun için Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları birlikte olursa bunu aşar diye düşünüyorum. Bu birliktelik devam etmeli, birbirimize saygı duymalıyız. Farklı düşünebiliriz, farklı düşünmek demokrasimizin temelidir. Birbirimizin düşüncesine saygı duymalıyız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Atatürk’ün aydınlattığı yolda korkmadan yürüyeceğiz.”
Konuşmanın ardından ‘Bas Oku’ cihazını deneyen Aksu, daha sonra cihazdan aldığı Atatürk’ün bir sözünü okudu. Atatürk’ü sevdirmek ve daha çok tanıtmak için başlatılan uygulama vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü. 

Resul Yanbul
GİRESUN 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.