EKONOMİ - 23 Ağustos 2021 Pazartesi 09:23

Türkiye’den İngiltere’ye köpek oyuncağı ihracatı

A
A
A
Türkiye’den İngiltere’ye köpek oyuncağı ihracatı

Bursa’nın İznik ilçesinde doğal ağaç işi yapan bir müteşebbis, İngiltere’ye doğal köpek oyuncağı ihraç ediyor.

Çakırca Mahallesi’nde doğal ağaç işi yapan Tayfun Yardımcı, ‘Dog Chews’ isimli oyuncakları İngiltere’ye ihraç ediyor. Köpeklerin dişlerini kaşımak ve oyun oynamak için kullandıkları ‘Dog Chews’ anti bakteriyel olan zeytin ağacından üretiliyor. Gönderilen numunelerin ardından ilk etapta bin adet oyuncağı İngiltere’ye ulaştıran Yardımcı, yine zeytin ağacından farklı ürünleri de başka ülkelere ihraç ediyor.

Türkiye’den İngiltere’ye köpek oyuncağı ihracatı

Firma sahibi Tayfun Yardımcı, “Bunu köpekler oyuncak olarak, dişlerini kaşımak için kullanılıyor. Zeytin ağacını özellikle istediler. Ağacın desenli ve anti bakteriyel olmasından dolayı bunu tercih ediyorlar. Daha evvel 75 numune göndermiştik. Beğenildi ve şimdi bin tane siparişi tamamladık. Bu siparişlerden sonra devamının geleceğini düşünüyoruz” dedi.

Türkiye’den İngiltere’ye köpek oyuncağı ihracatı

“Daha önce böyle bir ürün olduğundan haberimiz yoktu” diyen Yardımcı, “Onlar zeytin ağacı istedikleri için bizi buldular. İstedikleri şekilde yaptık. Onun haricinde zeytin ağacından sunum tabakları gönderdik. Dünyanın birçok ülkesine gönderiyoruz. Ürünlerimizi ağırlıklı olarak yarı mâmûl olarak gönderiyoruz. Kuru işlemeye hazır, alıcının yapacağı şeye göre orijinal ağaçlar gönderiyoruz. Bitmiş ürünleri yapmaya da başlıyoruz. Sunum tabaklarından Almanya, Kuveyt, Amerika, İtalya, Hollanda gibi ülkelere de gönderdik. Farklı yerlerden siparişler alıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’den İngiltere’ye köpek oyuncağı ihracatı

Samet Doğru
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Yırtar: “Erzurum’da suç oranında azalma var” Erzurum Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Erzurum’da bir ay içinde Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından merkez ilçeler, sabit uygulama noktaları ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında açıklama yaptı İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar yaptığı değerlendirmede şu ifadeler yer verdi, “Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Merkez İlçeler, Sabit Uygulama Noktaları ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerince, 1 Nisan-30 Nisan 2024 tarihleri arasında icra edilen faaliyetler. 111 bin 248 şahıs sorgulandı ve 17 bin 921 araca denetim yapıldı. 600 umuma açık yer işyeri, 564 park-bahçe ve bin 518 metruk bina denetlendi. Yapılan çalışmalarda 211 bakaya ve 201 aranan şahıs yakalandı. 371 araca kurallara uymadığı için işlem yapılırken 233 fişek, 11 tabanca, 7 kuru sıkı tabanca, 114 bıçak ve 3 uygunsuz kullanılan av tüfeği ele geçirildi. 62,57 gr narkotik maddenin yakalandı.” Yırtar, ilgili birimler tarafından yapılan denetimlerde aylık olarak verilerin düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıldığını belirterek, “Veriler incelendiğinde şehrimizde suç oranında azalma olduğu görülmektedir. Suç ve suçlu ile mücadelede özveri ile çalışan tüm mesai arkadaşlarıma ve Siz değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza görevlerini yerine getiren polislerimize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.” dedi.