ASAYİŞ - 12 Nisan 2019 Cuma 13:05

Tuzla’da bir tersanede vinç denize devrildi

A
A
A
Tuzla’da bir tersanede vinç denize devrildi

Tuzla’da bir tersanede limandaki vinç denize devrildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, birkaç işçinin panikle denize atladığı iddia edildi.

Tuzla tersaneler bölgesinde bir tersanede çalışma sırasında bir vinç aniden denize devrildi. Vincin denize devrilmesi ile çevrede büyük panik yaşandı. Vincin büyük bir gürültüyle devrilmesi üzerine patlama olduğunu zanneden vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. Vincin devrilmesi ile panik yaşayan bazı işçilerin denize atladıkları da iddia edildi. Vincin büyük bir gürültüyle denize devrilme anları cep telefonu kamerasınca kaydedildi.  

 Vinç devrilirken yaşanan panik kamerada

Vincin denize devrilmesiyle tersane çalışanları büyük panik yaşadı. Büyük bir gürültüyle devrilen vinç, çevredeki bir kişi tarafından cep telefonu kamerasınca saniye saniye kaydedildi.Görüntülerde vinç kayarak ilerliyor, ardından da büyük bir gürültüyle denize devriliyor.  

Halit Arslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Çal’da asırlık gelenek bu yılda sürdürüldü DENİZLİ(İHA) – Her yıl geleneksel olarak Çal ilçesinde düzenlenen Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, 8 asırdır yaşatılırken bu yıl da düzenlendi. Çal Belediyesi’nin organizasyonuyla imece usulüyle 31 kazan keşkek ve 22 kuzu eti pişirildi. Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum.” dedi Denizli’nin Çal İlçesi Akkent Mahallesi’nde Hıdırellez ve Mırtlak Etkinliği, bu yıl büyük bir coşku ile düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Ahmet Hoca Türbesi yanında hazırlanan alanda kazanlar kuruldu, keşkekler hazırlandı ve ardından davetlilere ikram edildi. Mırtlak etkinliğinde geleneklere uygun olarak at yarışı, cirit oyunu ise nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çal Belediyesi, 31 kazan keşkeğin dağıtımını öğle saatlerinde gerçekleştirdi. Tarihçilere göre Orta Asya’dan Balkan ülkeleri ile Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, İran, Irak, Mısır ve Suriye’ye yayılan Oğuz boylarının geleneği Denizli’nin Çal ilçesinde sürdürülüyor. Kaynaklara göre bilenen Donsuz Ahmet Hoca olarak anılan ve “don” kelimesi gelenekte “don değiştirme”, “şekil değiştirme” olarak bir hayvan kılığında görünme anlamlarında kullanıldığı kaynaklarda bilinmektedir. Ahmet Hoca’nın özgünlüğünü koruduğu ve herhangi bir kılığa girmeyen evliyalardan olduğu belirtilirken tüm bu bilgiler ve gelenekler ışığında, 8 asırdır geleneksel olarak yaşatılan Mırtlak Etkinliğine bu yıl Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, Bekilli Belediye Başkanı Önder Demir ve çok sayıda davetliler katıldı. “Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum” Mırtlak etkinliğini düzenleyen Akkentliler’in tarihlerine sahip çıktığını ve önemli bir geleneği yaşattıklarını söyleyen Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan, “Oğuz Boyları’ndan günümüze kadar gelen bu kültüre sahip çıkan ve yaşatan Akkentli hemşehrilerimi kutluyorum. Asırlardır Donsuz Ahmet Hoca Türbesi’nin yanında toplanan insanlarımız Mırtlak etkinliğini düzenlemiş, Hıdrellez’i hep birlikte karşılamış türbeye gelen vatandaşlara yüzyıllarca keşkek ikramı yapılmış. Mırtlak etkinliği ilelebet yaşatılması gereken manevi bir etkinliktir. Bizim de başlıca görevlerimizden biri tarihimize sahip çıkıp ileriye götürmektir” diye konuştu.