TEKNOLOJİ - 09 Eylül 2021 Perşembe 09:50

Uçan süpürge gerçek oldu

A
A
A
Uçan süpürge gerçek oldu

Adana Adliyesinde memur olarak çalışan Koray Başsarı, uçan süpürge üretti. AR-GE çalışması devam eden ve yerden 1 buçuk santimetre yükseğe çıkan süpürgenin seri üretimi için destek bekleniyor.

Adana Adliyesinde memur olarak çalışan lise mezunu Koray Başsarı (32), son dönemde popüler olan robot süpürgelerden esinlenerek uçan süpürge üretmek istedi. Önce yazılımını ardından da tasarımını yapan Başsarı, yuvarlak bir tasarım ile süpürgesini üretti.

Uçan süpürge gerçek oldu

Yerden 1 buçuk santimetre yükseğe çıkan süpürgenin AR-GE çalışmaları ise devam ediyor. Statik elektrikle çalışan ve havadan kalması manyetik sayesinde gerçekleşen uçan süpürgenin seri üretime geçirilmesi için destek bekleniyor.

Uçan süpürge gerçek oldu

"5-6 aylık bir çalışmayla sonlandırmayı düşünüyoruz"

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Koray Başsarı, “Günümüzdeki akıllı süpürge makinelerini incelediğimizde yükseklikleri aşmalarında sorun olduğunu gördüm. Bunu düşünürken uçan süpürge geldi aklıma. 8 aydır bunun AR-GE çalışmasını yapıyorum. Manyetiği kullanıyor, manyetik sayesinde havada kalıyor ve yazılım ile de hangi yöne gidebileceğini ayarlayabiliyoruz. Ona komut gönderebiliyoruz. 5-6 aylık bir çalışmayla da sonlandırmayı düşünüyoruz. Statik elektrikle çekim yapmakta, planımız bu şekilde” diye konuştu.

Uçan süpürge gerçek oldu

200 bin liralık bir yatırım ile uçan süpürgenin seri üretime hazır hale gelebileceğini belirten Başsarı, "Şuanda görüştüğümüz iş adamları var ve onların desteğiyle yol olmak istiyoruz. 200 bin TL gibi bir rakam şuanda gerekiyor. Firmaların teklifleri oldu. Uçan süpürge gerçek oldu, geleceğin süpürgesi diyebiliriz. Ben bunu geleceğin teknolojisi olarak görüyorum. Uzay teknolojisini ilk olarak evlerde başlatmış olacağız. Bunu yurt dışına satarak döviz elde edebiliriz. Milyarlarca eve bunu sunabiliriz” dedi.

Uçan süpürge gerçek oldu

Umutcan İşledici - Serkan Çetinkaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.