EĞİTİM - 07 Kasım 2015 Cumartesi 15:35

Uğur Yayınları, yeni ürünlerini TÜYAP’ta tanıtacak

A
A
A
Uğur Yayınları, yeni  ürünlerini TÜYAP’ta tanıtacak

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na katılan Uğur Yayınları bu yıl 165 yayın çeşidiyle stantlarında yerini aldı. Dershanelerin dönüşümüyle yayınların öneminin arttığını belirten Lokman Durak, Uğur Yayınları’nın hamle yılı olduğunu vurguladı ve bu yıl fuarda Uğur Yayınları’na yoğun ilgi olacağını söyledi.

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’na bu yıl 17. kez katılan Uğur Yayınları’nı anlatan Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, teknoloji arttıkça kitaba ilginin azalmadığını aksine arttığını ve yayıncılar için bunun çok önemli olduğunu belirtti. Kitap fuarlarına özellikle de TÜYAP’a her yıl katıldıklarını söyleyen Lokman Durak, Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları ve Uğur Yayınları olmak üzere fuara iki ayrı stantla katıldıklarını ifade etti.


TÜYAP NEDEN ÖNEMLİ?
TÜYAP’a katılımın önemli olduğunu kaydeden Lokman Durak, İstanbul’un 17 milyon nüfuslu büyük bir şehir olduğunu vurguladı ve en eski fuarı olarak kitap kültürü oluşturduğunu ekledi. Durak, fuarın her zaman dolu geçtiğini ve artık kitap satışı azalacak dedikleri zamanda bile her yıl katılımın daha da arttığını görmenin sevindirici olduğunu söyledi.


“SEÇENEK VE DORA YAYINLARI DA STANTLARDA”
Uğur Yayınları’nın yeni yayınlarından da söz eden Lokman Durak, “Uğur Yayınları adıyla yola çıktık, zamanla bu şemsiyenin altında yeni yayınlar da oluşturduk. Bu yıl stantta görüleceği gibi Dora ve Seçenek Yayınları da çıktı. KPSS ve ilköğretim alanında da yeni yayınlar geliştirdik. Bahçeşehir Yayınları’nda ilköğretim kitapları vardı, üniversite yayınlarında da birkaç yayınımız var” dedi. Durak, 1998 yılından beri müfredatı takip ederek eğitim yayınları çıkarttıklarını ve yenilerini ekleyerek büyümeye devam ettiklerini kaydetti.


“ZİYARETÇİ SAYISI ARTACAK”
Dershanelerin dönüşümüyle yayınlarının öneminin de arttığını belirten Durak, “Dershanelerimiz dışında üniversiteye hazırlık kitapları vardı, bu kitaplarımızı geliştirdik, teknolojiyle de birleştirdik. Dora Yayınları isminde yeni bir yayın türünü bu yıl Uğur Yayınları’na kattık, 45 ürünle piyasaya çıktı. Uğur Hazırlık Yayınları’nı da yeni çıkardık. Fuara 165 çeşit yayınla çıktık. Bu yıl bizim hamle yılımız oldu. Yayın evi ve yayınların sayısını arttığımız için bu yıl stantlarımıza geçen yıla oranla 2-3 kat fazla ziyaretçi geleceğini düşünüyorum” dedi.


ÇOCUKLARDA KİTAP KÜLTÜRÜ
Fuarın bir fırsat olduğunu belirten Durak, 9 gün açık olacak İstanbul Kitap Fuarı’na fırsat bulan herkesin gelmesini önerdi: “Fuara gelenler her yaşa hitap eden kitapları bu fuarda bulacaklardır. Ebeveynler, öğretmenler fuara gelsinler, örnek olsunlar ki, çocuklar da kitap okusun. Çocukları özellikle fuara getirsinler, çocuklar kitap kültürüyle tanışsın”.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Deprem bölgesinde çocuklar ‘sıfır atık’ bilinciyle eğlendi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında depremzede çocukları hem eğlendirdi hem de ‘sıfır atık’ konusunda bilinçlendirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Adıyaman’daki konteyner kentte etkinlik düzenledi. Adıyaman K-8 konteyner kentteki etkinlik alanında çocuklar doyasıya eğlendi. Bakanlığın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından oyun parkurundan tiyatroya, beceri ve zeka oyunlarından bilgi yarışmasına kadar birçok etkinlik düzenlendi. 23 Nisan etkinliklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan ‘Sıfır Atık’ çalışmaları da büyük ilgi topladı. Çocuklar sıfır atık hakkında bilgi alırken uygulamalı olarak atık ayrıştırdı. Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği İl Müdürü Faysal Ergezen, amaçlarının çocukları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya illerinde bu etkinlikleri düzenliyor. Burada amaç, deprem bölgesinde konteyner kentlerdeki çocukların moral ve motivasyonunu arttırmak ve bu noktada çevre bilincini aşılamak. Sıfır atık ve iklim değişiklikleri noktasında çocukları bilinçlendirmek” ifadelerini kullandı. Çocuklar ise düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.