DÜNYA - 24 Mart 2022 Perşembe 16:09

Ukrayna, Rus tankı ve askeri araçları havan topuyla imha etti

A
A
A
Ukrayna, Rus tankı ve askeri araçları havan topuyla imha etti

Ukrayna’nın Azov Taburu tarafından Rus ordusuna ait 1 tank ve 3 adet askeri araç havan topuyla vuruldu.

Rusya ve Ukrayna savaşında çatışmalar 29. gününde devam ediyor. Ukrayna’nın Azov Taburu, Rus ordusuna ait tank ve bazı askeri araçların imha edildiği anlara ait görüntüler yayınladı.

Azov Taburu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Düşmanı havan toplarıyla yok etmeye devam ediyoruz. Yapılan atış sonucunda 1 adet tank ve 3 adet askeri araç imha edildi.

Ukrayna ordusu atışlarında Rus ordusu gibi diğer sivil alanlara herhangi bir zarar vermiyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, “Ukrayna 24 Şubat tarihinde yerel saatle 05.00’de Rus bombardımanıyla uyandı. O andan itibaren Avrupa ülkesi olan Ukrayna her saat, her gün bombalanıyor. İşgalciler 8 yıldır savaşla yaşayan yaşamayan herkesi sabahın o saatinde uyandırdı ve hepimiz savaşa girdik. Uyan Avrupa. Merkezinde savaş var. Uyan dünya ve agresif ülkeyi yok et. Çünkü o çok yakın” denildi.

Bekir Keskin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’ni 15. kez müzesine götürdü UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde Borussia Dortmund’u 2-0 mağlup eden Real Madrid, kupayı 15. kez müzesine götürdü. Milli futbolcu Arda Güler de Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu oldu. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 69. finalinde İspanyol ekibi Real Madrid ile Alman takımı Borussia Dortmund, İngiltere’nin Wembley Stadı’nda karşı karşıya geldi. Sloven hakem Slavko Vincic’in düdük çaldığı mücadele, TSİ 22.00’de başladı. Mücadeleye hızlı başlayan ve üst üste ataklar gerçekleştiren takım Dortmund oldu. Sarı-siyahlıların 23. dakikada yakalandığı pozisyonda Füllkrug’un şutunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı, devreye beraberlikle girildi. İkinci yarının başlarında da Alman ekibi etkisini sürdürse de Real Madrid, 74. dakikada kullanılan kornerde Dani Carvajal’ın kafa vuruşuyla 1-0 öne geçti. Eflatun-beyazlılar 83. dakikada gelişen atakta da Vinicius Junior’un ayağından bulduğu golle farkı 2’ye çıkardı. Madrid ekibi, tarihinde 15. kez kupayı müzesine götürdü. 6’sı Şampiyon Kulüpler Kupası olmak üzere İspanyol ekibi, 9. Kez de mevcut formatıyla Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. Arda Güler, Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu oldu Maça yedek kulübesinde başlayan milli futbolcu Arda Güler, süre bulamadı. 18 yaşındaki Arda, Şampiyonlar Ligi kazanan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Salih Özcan da yedek başladığı maçta forma şansı bulamadı. Toni Kroos kupayla veda etti Öte yandan, Real Madrid’in Alman orta sahası Toni Kroos da profesyonel futbol kariyerinin bir kulüp formasıyla son maçına çıktı. Kulüp kariyerine kupayla veda eden deneyimli futbolcu, Avrupa Şampiyonası’nın ardından futbolu bırakacağını duyurmuştu.