DÜNYA - 23 Şubat 2022 Çarşamba 07:40

Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı

A
A
A
Ukrayna yedek askerleri göreve çağırdı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yaptığı halka sesleniş konuşmasında seferberliğe gerek olmadığını ancak yedek askerlerin çağırıldığını duyurdu.

Yaptığı halka sesleniş konuşmasında barış mesajı vermeyi ihmal etmeyen Zelenskiy, her türlü senaryoya hazır olmak adına yedek askerlerin göreve çağırıldığını duyurdu.

Ulusa sesleniş konuşmasında Zelenskiy, "Rusya tarafından Donetsk ve Lugans Halk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıkları kabul edildi. Aralarında imzalanan sözde anlaşmalar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna toprağı olan Donbas’a girmesinin önü açıldı. Bu kararla Rusya Minsk anlaşmalarından çıkmış oldu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri, Almanya, Türkiye ve Ukrayna arasında bir zirve düzenlenmesi konularında çalışıyorlar ve Erdoğan da bu zirveyi destekliyor. Partnerlerimizin Rusya’ya karşı yaptırım seçeceğinden başka alternatif olmadığını bilmelerinden mutluyum. Bugün itibariyle genel seferberliğe gerek yoktur. Ancak ben Ukrayna Silahlı Kuvvetleri başkomutanı olarak yedek askerlerin çağırılmasına ilişkin kararname imzaladım. Sayın Ukraynalılar! Barış yanlısı Ukrayna halkı, biz sessizlik istiyoruz. Eğer bugün susarsak yarın yok oluruz. Yaşasın Ukrayna!" ifadelerini kullandı.

Bekir Keskin
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Başkan Sarıyıldız: "Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık" Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Toplantıda, Akdeniz Belediyesi’nin 2023 mali yılı kesin hesabı ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara havalesinden sonra, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Teklif, oybirliği ile kabul edildi. İçel Sanat Kulübü’ne maddi destek sunulacak Meclis’te, İçel Sanat Kulübü (İSK) tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin önde gelen karikatür, çizgi roman ve stand-up alanında tanınmış ve ümit vaat eden sanatçıların davet edileceği ’3. Mizah Günleri’ etkinliğine, Akdeniz Belediyesi’nce yapılacak maddi desteğin belirlenmesiyle ilgili teklif komisyonlara gönderildi. Toplantıda, yeni dönemde belediyede görevlendirilen başkan yardımcıları ve birim müdürleri hakkındaki görevlendirmelere ilişkin olarak da Meclis üyeleri bilgilendirildi. İmar Kanunu’na göre Akdeniz ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı özel güvenlik bölgesi oluşturulması amaçlı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ilişkin kurum görüşü teklifi de komisyonlara havale edildi. "Güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız" Meclis üyelerinin çeşitli konular hakkındaki görüş ve önerileri ile vatandaşlardan gelen bazı istek ve talepleri açıklamasından sonra söz alan Başkan Hoşyar Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Gerçekten de istediğimiz, arzu ettiğimiz görüntü budur. Meclisimizin işlediği, üyelerimizin değerli önerileri ile önümüzü açtığı, insanlarımıza moral ve umut verdiğimiz bir çalışma dönemini yaşatmak istiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel önerilerde bulundular ve bazı sıkıntılar dile getirildi. Bazı sorunların gündemimizde olduğunun da bilinmesini isterim. Biz, Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık. Hiç kimseye inancından, dilinden, kimliğinden, oy verdiği partiden ötürü farklı uygulama yapmadık, yapmayacağız. Asla ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte de bölgemizde herkesin eşit hizmet aldığı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Günün sonunda tüm çalışmalarımızı Meclisimizin bilgisi ve onayı ile yapacağız. Şeffaf ve katılımcı anlayışla, halkçı bir pratik içerisinde olacağız. Önümüzdeki dönemde meclis üyelerimizin katkılarıyla daha güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız"