DÜNYA - 27 Şubat 2020 Perşembe 18:24

Ukrayna’da Ocak ayında AIDS'ten 176 kişi öldü

A
A
A
Ukrayna’da Ocak ayında AIDS'ten 176 kişi öldü

Ukrayna’da Ocak ayında AIDS yüzünden ölenlerin sayısının 176 olduğu açıklandı.

Ukrayna Genel Sağlık Servisi tarafından yapılan açıklamada, “Ukrayna'da Ocak ayında 176 kişi AIDS yüzünden hayatını kaybetti. HIV virüsü kapanların sayısı ise sadece ocak ayında bin 268 kişi. Bu HIV virüsü taşıyanların 322’sine de AIDS teşhisi kondu. HIV virüsü dünyada ilk ortaya çıktığından beri hastalık kapan kişi sayısı 75 milyon ve ölen kişi sayısı ise 32 milyon civarındadır” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan 2019’un Kasım ayında yapılan açıklamalarda, Ukrayna genelinde AIDS yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 228 olduğu duyurulmuştu. Ukrayna, AIDS tehlikesi bakımından Avrupa’da ilk üçte yer alıyor.

Bekir Keskin

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Pamukkale’de bahar bakımı yapılıyor Pamukkale Belediyesi, bahar aylarının gelmesiyle ilçe genelinde park alanlarında bakım çalışmalarına hız verdi. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’mizdeki park ve yeşil alanlarda bahar bakımına başladık. İlçemizi tertemiz, çiçek gibi yapmak için park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz sahaya indi” dedi. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte tüm Pamukkale ilçesine de bahar havası hâkim oldu. Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, göreve gelir gelmez ilçe halkına verdiği sözleri tutmak için tüm ekibiyle gece gündüz çalışırken, rutin belediyecilik işlerine de hız verdiklerini açıkladı. Pamukkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Pamukkale genelinde kaldırımlardaki yabani ot temizliği ile birlikte 61 mahallenin tamamında bulunan 667 park alanında, otomatik sulama sistemlerinin bakımları, çim biçme, tırpan, çiçek dikimi, gübreleme, çocuk oyun alanları ve parklardaki spor aletlerinde bakım onarım, kumların yenilenmesi çalışmalarına başladı. “Pamukkale’ye bahar geldi” Bahar mevsiminin gelmesiyle, Pamukkale’nin her bir köşesini bahara yakışır hale getirmek için tüm ekiplerini sahaya indiren Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, “Pamukkale’miz, coğrafi yapısı olarak geniş bir alana sahip. İlçe halkımızın öncelikli olarak en öncelikli talepleri park ve yeşil alanların bakımsızlığı idi. Pamukkale Belediyesi olarak, tüm ilçemizi bahar aylarına yakışır hale getirmek için tüm ekiplerimizi sahaya indirdik. Vatandaşlarımızın, güneşli havalarda gönül rahatlığı ile nefes alabilecekleri, çocuklarımızın doyasıya parklarda oyunlar oynayabilmesi için tüm park ve yeşil alanlarımızda bakım çalışmalarına başladık. Pamukkale’ye bahar geldi. Parklarımız ve yeşil alanlarımızın bakım çalışmaları en kısa sürede tamamlayarak, ilçemizin her bir noktasını çiçek gibi yapmış olacağız” dedi.
Adıyaman Bu çay ocağında duygulanmamak elde değil Adıyaman’da bir çay ocağının duvarları, ‘deprem şehitlerinin’ fotoğraflarıyla adeta albüme döndü. Adıyaman Eskisaray Mahallesi’nde çay ocağı işleten Mustafa Sapdüzen, depremde ikiz kardeşi Ayhan Sapdüzen ve yakınlarını kaybetti. İkizler Çay Ocağı’nın duvarına kardeşi ve yakınlarının fotoğraflarını astı. Çay ocağına gelen müşterilerde kendi yakınlarının fotoğraflarını getirerek, duvara astı. Depremden sonra her gecen gün fotoğraf sayısı arttı. İşletmenin tüm duvarları depremde şehit olan kişilerin fotoğraflarıyla kaplandı. Onlarca deprem şehidinin fotoğrafının bulunduğu işletmeye gelen müşteriler duygulanıyor. Duvarda asılı olan onlarca fotoğraf adete duvar albümünü andırıyor. İşletme sahibi Mustafa Sapdüzen, “6 Şubat depreminde ben ikiz kardeşimi kaybettim. Kardeşimin, mahalleden birkaç dost, arkadaşın fotoğraflarını astım. Daha sonra buraya gelen müşteriler kendi yakınlarının fotoğraflarını getirip asmaya başladı. Burası adeta bir albüm halini aldı” dedi. Müşteri Oktay Gici, fotoğrafları görünce duygulandıklarını, 6 Şubat depremini bir daha yaşamak istemediklerini aktardı. Müşteri Yüksel Gökdemir ise “Depremden önce birlikte oturduğumuz, hayaller kurduğumuz arkadaşlarımız, akrabalarımız depremde hayatını kaybetti. Mustafa abiden Allah razı olsun, fotoğrafların hepsini koymuş” dedi.