ASAYİŞ - 13 Temmuz 2018 Cuma 16:34

Ukrayna’da yakalanan FETÖ’cü ’iş için’ gitmiş

A
A
A
Ukrayna’da yakalanan FETÖ’cü ’iş için’ gitmiş

MİT tarafından FETÖ’ye yönelik Ukrayna’da gerçekleştirilen operasyonda yakalanan Salih Zeki Yiğit, Mersin’e getirildi. ’İş adamlarının imamı mısınız’ sorusuna, "Bakacağız" diyen Yiğit, ’Neden kaçtınız?’ şeklindeki soruya ise "Kaçmadım, iş için oradaydım" diye yanıt verdi.

FETÖ ile mücadele kapsamında yurt dışındaki operasyonlarına devam eden MİT, haklarında arama kararı bulunan iki örgüt elemanını daha yurt dışında yakaladı. FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan’da, Salih Zeki Yiğit ise MİT tarafından Ukrayna’da yakalanarak dün öğleden sonra özel uçakla İstanbul’a getirildi. Ukrayna’da yakalanan FETÖ üyesi Salih Zeki Yiğit’in, Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüttüğü belirlendi. İş adamlarından ’himmet’ adı altında topladığı paraları başta Pensilvanya olmak üzere Afrika ülkelerindeki okulların finansmanı için yurt dışına transfer ettiği tespit edilen Yiğit’in, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrasında yurt dışına kaçtığı belirlendi. Kapatılan Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ASİAD) üyesi de olduğu öğrenilen Yiğit hakkında, örgütün iş adamı yapılanmasına yönelik benzer içerikteki dosyalar kapsamında, ’Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğince 2 ayrı yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüten Yiğit’in, iş dünyasına yönelik kentteki örgütsel toplantıları organize ettiği de ileri sürüldü.

"KAÇMADIM, İŞ İÇİN ORADAYDIM"

FETÖ zanlısı Yiğit, bugün uzakla Mersin’e getirildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirilen Yiğit, ’İş adamlarının imamı mısınız?’ sorusuna "Bakacağız" derken, ’Neden kaçtınız’ şeklindeki soruya ise "Kaçmadım, iş için oradaydım" diye yanıt verdi. Yiğit’in, Mersin Emniyeti Müdürlüğü’ndeki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Koray Ünlü-Güray Gürdal

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan “Bağ Küllemesi Hastalıkları” yüzde 90 verim kaybına yol açabilir Üzümlü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından arazi kontrolleri kapsamında üzüm bağlarında, külleme, mildiyö, ölükol ve salkım güvesinde ilaçlama dönemleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Tescilli cimin üzümünün bağlarında “Bağ Küllemesi Hastalıkları” ile mücadelenin yapılmaması durumunda yüzde 90 verim kaybı yaşanacağı belirtildi. Bağ Küllemesi, asmanın yaprak, sap, sürgün, salkım gibi tüm yeşil aksamında gelişerek zarar oluşturan önemli bir hastalıktır. Hastalık, iklim şartlarının uygun gittiği ve mücadelesinin doğru yapılmadığı yıllarda yüzde 90’a varan ürün kayıplarına neden oluyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Selahattin Albayrak, konu hakkında üreticileri bilgilendirerek şu uyarılarda bulundu; ‘Hastalığın yapraktaki Belirtileri’ “Hastalık başlangıçta yaprakların üst yüzeyinde yağ lekesine benzeyen sarımsı-açık yeşil renk açılmalarına neden olur. İleriki dönemde yaprak parlaklığını ve esnekliğini kaybeder, kalınlaşır, gevrekleşir ve kenardan içe doğru kıvrılır. Hastalığın bulunduğu kısımlarda grimsi-beyaz tozlu bir görünüm oluşur. ‘Hastalığın sürgünlerdeki belirtileri’ Sürgünler üzerinde başlangıçta siyaha yakın koyu renkli lekeler oluşur. Sürgündeki bu lekeler sezon sonuna doğru kırmızımsı kahverengine dönüşmektedir. ‘Hastalığın tanelerdeki belirtileri’ Hastalığa erken yakalanan taneler küçük kalır ve gelişemez. Hastalık tanelerde meyve sapı istikametinde çatlamaya neden olur. Taneler ben düşme dönemine kadar hastalığa duyarlıdır. ‘Mücadelesi ve kültürel önlemler’ Hastalıklı çubuklar budanarak imha edilmelidir. Yetişme sezonu içinde yaprak ve sürgün seyreltmesi yapılarak asmanın iç kısımlarına kadar iyi bir havalanma ve güneşlenme sağlanmalıdır. ‘Kimyasal mücadele’ 1. İlaçlama: Sürgünlerin 25-30 cm uzunlukta olduğu dönemde, 2. İlaçlama: Çiçeklenme öncesi, çiçek tomurcuklarının ayrıldığı dönemde, 3. İlaçlama: Tanelerin saçma iriliğinde olduğu dönemde, 4. ve sonraki ilaçlamalar: Üçüncü ilaçlamadan sonra hastalık gelişimi ve kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak ben düşme dönemine kadar yapılmalıdır. Son ilaçlama ile hasat arasında gerekli bekleme süresine dikkat edilmelidir.”