KÜLTÜR SANAT - 01 Ekim 2018 Pazartesi 10:00

Uluslararası Jazz Günleri’ne muhteşem final

A
A
A
Uluslararası Jazz Günleri’ne muhteşem final

Dünyaca ünlü Türk ve yabancı caz müzisyenlerinin sahne aldığı 15. Alanya Uluslararası Jazz Günleri, Anjelika Akbar, Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık’ın konseriyle sona erdi.

Karsu Dönmez, Sarah Lancman, Emin Fındıkoğlu, Brassolist, Charlotte Wassy Quintet, Anjelika Akbar, Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık gibi dünyaca ünlü Türk ve yabancı caz müzisyenlerinin sahne aldığı 15. Alanya Uluslararası Jazz Günleri sona erdi. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel ve binlerce vatandaş Alanya Jazz Günleri’nin kapanış gecesini canlı olarak izledi.
Alanya Belediyesi tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Alanya Uluslararası Jazz Günleri’nin kapanış gecesinde, Anjelika Akbar, Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık’ın konserine yağan yağmur da engel olamadı. Alanya Belediyesinin yağmurlukları görevliler tarafından vatandaşlara tek tek dağıtılırken vatandaşların alanı terk etmemesi sanatçılar tarafından takdir aldı.

YAĞMUR ALTINDA CAZ KEYFİ 

Kapanış gecesinde Anjelika Akbar, Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık, sevilen parçalarını Alanyalı caz severler için seslendirdi. Özellikle grubun yağmur isimli parçalarını art arda söylemesi yağan yağmurla birlikte keyifli dakikaların yaşanmasına sebep oldu.

"CAZLA DOLU 4 GÜN YAŞADIK” 

Anjelika Akbar, Yinon Muallem ve Elif Tuğba Tekışık grubuna çiçek ve plaket takdim eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 4 gün boyunca müzik ziyafeti yaşatan sanatçılara teşekkür etti. Başkan Yücel, “Öncelikle 15 yıldır düzenlediğimiz bu muhteşem organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanı sıra festivalimiz boyunca sahne alan tüm sanatçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 4 gün boyunca bizlere unutulmaz anlar yaşattılar. 4 akşam boyunca bizleri yalnız bırakmayan, alanımızı tıklım tıklım dolduran, özellikle de bu akşam yağan yağmura rağmen alanımızı terk etmeyen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 16. yılımızda da bu muhteşem atmosferde bir arada olmak temennisiyle herkese iyi akşamlar diliyorum" dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.