SPOR - 28 Haziran 2022 Salı 15:16

Uluslararası Kuraş Turnuvası yoğun ilgi gördü

A
A
A
Uluslararası Kuraş Turnuvası yoğun ilgi gördü

İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ödüllü Uluslararası Kuraş Turnuvası’nın kazananları kadınlarda Ece Zurnacı, erkeklerde de Özbek sporcu Muhammadkarım Khurramov oldu. Zurnacı’ya ödülünü Prof. Dr. İbrahim Öztek verdi.

Avrupa Kuraş Federasyonu, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ve Özbekistan Güreş Federasyonu iş birliğinde, İstanbul’da 1453 Panaromik Müze Anfisi’nde düzenlenen ‘Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Ödüllü Uluslararası Kuraş Turnuvası’ büyük ilgi gördü. Özbek ağırlıklı binlerce seyirci tribündeki yerlerini alırken, verilen konserlerle doyasıya eğlendiler.

Uluslararası Kuraş Turnuvası yoğun ilgi gördü

16 ülkeden 50 sporcunun katıldığı bu zorlu yarışmada kadınlarda birinciliği Ece Zurnacı elde etti. Erkeklerde ise ilk sırada Özbek sporcu Muhammadkarım Khurramov yer aldı. Ece Zurnacı’ya ödülünü Avrupa Kuraş Federasyonu eski Başkanı ve Dünya Asbaşkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek takdim etti.

Şampiyona sonrası düzenlenen resmi akşam yemeğinde Öztek’e, İnternasyonal Kuraş Federasyonu Kurucu Başkanı Kamil Yusupov tarafından çapan/kaftan giydirildi. Daha sonra diğer emeği geçenlerin de çapanları verildi.

Uluslararası Kuraş Turnuvası yoğun ilgi gördü

Burada bir konuşma yapan Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Aba Güreşi ve Kuraş, Judo’nun atasıdır. Gelecekte Judo’nun yerini almalı ve olimpik spor olarak gerçek kariyerine kavuşmalıdır” dedi.

Şampiyonada birincilere 2 bin 500, ikincilere bin 500, üçüncülere de 500’er Dolar olmak üzere toplam 10 bin Dolar ödül dağıtıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.