KENT HABERLERİ - 31 Ekim 2014 Cuma 15:16

Ümraniye Belediyesi 60 bin kişiye aşure dağıtıyor

A
A
A
Ümraniye Belediyesi 60 bin kişiye aşure dağıtıyor

Ümraniye Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla Ümraniye Meydanı’nda kurulan stantta binlerce Ümraniyeli’ye aşure dağıttı. 60 bin kişilik aşure dağıtımı 1 hafta boyunca devam edecek.

Ümraniye Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında idrak edilen Aşure Günü nedeniyle vatandaşlara aşure dağıtımına başladı. Dev kazanlarda usta eller tarafından pişirilen aşureler Cuma Namazı sonrası vatandaşlara ikram edildi. 60 bin kişiye dağıtılması hedeflenen aşurelerin ilk dağıtımı Ümraniye Meydanı’nda kurulan stantta yapıldı. Aşure almak isteyen vatandaşlar, dağıtımdan saatler önce stant önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

“AŞURE ETKİNLİĞİ HER YIL BÜYÜYOR”
Cuma Namazı’nın ardından çadıra gelen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can aşure dağıtımı öncesi halka seslendi. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliği sürekli daha büyük kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Hasan Can, Muharrem ayının Müslümanlar için olan önemine değindi.

“ÜMRANİYE’DE HERKESE AŞUREYİ ULAŞTIRACAĞIZ”
Ümraniye Belediyesi olarak aşure geleneğini yaşatmak için gayret gösterdiklerini söyleyen Hasan Can, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Son yıllarda aşure etkinliği işini büyüttük ve büyük kazanlardan yaklaşık 60 kazan aşure yapıyoruz. Her bir kazanda bin kişilik aşure pişiyor dolayısıyla 60-70 bin insanımıza aşurenin lezzetini ulaştırıyoruz. Eskiden her evde aşure pişerdi ama artık çoğu mutfaklar süs oldu. Bazı gençlerimiz de aşure yapmayı bilmiyor. O yüzden bilen de tatsın bilmeyen de tatsın diyerek bu geleneği 10 küsür yıldır devam ettiriyoruz. Bir hafta boyunca Ümraniye’nin dört bir tarafında aşurenin tadını herkese ulaştıracağız. Yeteri kadar aşure var. 60 kazan yetmezse bir 60 kazan daha yaparız.”

AŞURE İÇİN 20 TON MALZEME KULLANILACAK
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, aşure yapımında kullanılan malzemelerinde en kaliteli ürünler olduğunu sözlerine ekledi.
Aşureyi tadan vatandaşlar sunulan hizmetten duydukları memnuniyetini dile getirdi.
Bir hafta boyunca sürecek olan aşure dağıtımı için 20 ton malzeme kullanılacak. Ümraniye’nin 17 farklı noktasında kurulan aşure dağıtım istasyonları ile 60 bin kişiye aşure dağıtılması planlanıyor.

SERDAL ALTINTEPE

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.