ASAYİŞ - 29 Kasım 2021 Pazartesi 08:20

Ümraniye'de makas atarak ilerleyen otomobil ticari araçla çarpıştı: 8 yaralı

A
A
A
Ümraniye'de makas atarak ilerleyen otomobil ticari araçla çarpıştı: 8 yaralı

Ümraniye'de Şile yolunda sürücüsünün makas atarak ilerlediği iddia edilen otomobil, önünde ilerleyen hafif ticari araca çarptı. Kazada 4'ü ağır 8 kişi yaralandı.

Kaza saat 05.30 sıralarında Ümraniye’de Şile Otoyolunda meydana geldi. İddiaya göre 07 ATM 725 plakalı Volkswagen marka otomobil, trafikte makas atarak ilerlediği sırada aynı yönde ilerleyen 34 DEL 349 plakalı Fiat marka hafif ticari araca arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle her iki araç da takla attı. Kazada araçlarda bulunan 8 kişi yaralandı. Zilal Çil, Kardelen Küçükpişkin, Mustafa Göç, İhsan Göç’ün durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekibi çağrıldı. Kazaya tanık olan sürücü Erkan Çoban ile beraberindeki sağlık çalışanı nişanlısı da yaralılara olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. Kazada yaralananlar çevre hastanelere kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili çalışma başlattı.

Mustafa Ayabakan
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’nın takımları BAL’da 3’te 3 yaptı Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Manisa’nın 3 takımı da haftayı galibiyetle kapattı. BAL 4. Grup 28. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Manisa’nın 3 takımı da haftayı 3 puanla kapatarak galibiyet sevinci yaşadı. Manisa 1965 Spor Kulübünden yarım düzine gol BAL 28. hafta mücadelesinde deplasmanda Kütahya Özel İdare Köy Hizmetlerispor’u 6-0 yenen Manisa 1965 Spor Kulübü ligde 5. sıraya yükseldi. Ligde 12 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyeti bulunan Manisa 1965 Spor Kulübü attığı 63 golle de ligin en çok gol atan ekibi olarak son iki haftaya girdi. Manisa 1965 Spor Kulübü haftaya kendi evinde lig sonuncusu Emirdağspor’u konuk edecek. Yunusemre üç puanı üç golle aldı Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Yunusemre Belediyespor, konuk ettiği Bilecik 1969 Spor Kulübü’nü 3-0 mağlup etti. Yunusemre Belediyespor’un galibiyet gollerini Mustafa Şeker (2) ve Latif Aklan kaydetti. Mavi Beyazlılar bu sonuçla puanını 34 yaptı ve Play Out yolunda bitime iki hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki 5 puanlık avantajını korudu. Yunusemre Belediyespor, haftaya Tire 2021 Futbol Kulübü’nün konuğu olacak. Yıldızspor 45 FK’dan kritik galibiyet Bölgesel Amatör Lig 4. Grup’ta mücadele eden Yıldızspor 45 Futbol Kulübü, deplasmanda karşılaştığı Alaçatıspor’u 1-0 yendi. Kırmızı-siyahlılara galibiyeti getiren golü 46. dakikada Emre Ülkü kaydetti. Manisa temsilcisi ligde kalma umutlarını son iki haftaya taşımanın mutluluğunu yaşadı. Yıldızspor 45 Futbol Kulübü, Bölgesel Amatör Ligi’nin bitimine 2 hafta kala kritik bir 3 puan aldı. Bu sonucun ardından Yıldızspor 45 Futbol Kulübü puanını 29 yaparak bitime iki hafta kala ligde kalma umutlarını sürdürdü. Yıldızspor 45 Futbol Kulübü önümüzdeki hafta kendi sahasında Bayındırspor’u misafir edecek.
İstanbul Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler Büyükçekmece’de buluştu Büyükçekmece Belediyesi Dünya Dans Günü kapsamında renkli dans gösterilenin ve farklı dans kültürlerinin bir araya geldiği etkinlik düzenledi. Büyükçekmece Belediyesi tarafından Dünya Dans Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı. Ortaya çıkan renkli gösteriler ise izleyenleri hayran bıraktı. Sırbistan ve Bulgaristan’lı dansçılar izleyenleri hayran bıraktı Dünya Dans Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte Zumba, İzmir Zeybek, Modern dans, Flaminko gibi dans gösterilerinin yanı sıra Sirtaki, Roman dansları ve farklı dans branşlarında workshop düzenlendi. Etkinlikte renkli dans gösteriyle muhteşem şovlar yapan Sırbistan’ın Belgrad kentinden "Sveti Sava" dans grubu ve Bulgaristan’ın Pernik kentinden "Gravo" dans grubu izleyenleri hayran bıraktı. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan Büyükçekmeceliler bir yandan dans ve müziğin ahengine kendilerini kaptırırken bir yandan da farklı kültürlerin danslarını renkli gösterilerini tanıma fırsatı buldu. Etkinliğin sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün adına Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Gürhan Ozanoğlu tarafından yurt dışından katılan gruplara çiçek ve plaket takdim edildi.
Siirt Vincent Van Gogh’un eserinde yer alan ‘tavus kelebeği’ Siirt’te görüldü Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un eserine ilham olan, Avrupa’nın en büyük kelebek türü olan “tavus kelebeği” Siirt’te görüldü. Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Düğüncüler köyünde bir vatandaş tavus kelebeği görüntüledi. Tür, Avrupa’nın en büyük kelebeği olarak biliniyor. Kanat açıklığı yaklaşık 16 santimetre olan tavus kelebeği, renk ve desenleriyle görenlerin ilgisini çekiyor. Bu tür, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un "Devasa Tavus Kelebeği" eseri olarak da biliniyor. Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, İHA muhabirine, bu görülen kelebek türünün bir güve olduğunu, ülkemizde hemen hemen bulunabilecek bir tür olduğunu söyledi. Türün çok büyük olmasından dolayı dikkat çeken bir tür olduğunu belirten Prof. Satar, “Normalde bunların larvaları kavak ağaçlarının yapraklarıyla besleniyorlar. Bazen de zirai yönde zararlı olarak kabul edilebiliyorlar. Fakat çok büyük oldukları için Avrupa’nın en büyük kelebeğidir. Siirt’te de görülmesi muhtemeledir. Birçok yerde rastlanıyor, bunlar daha çok gece kelebeğidir” dedi. Resimde de görüleceği üzere bu büyük olan kelebeğin Vincent Van Gogh tarafından resmedildiğine değinen Prof. Satar, “Bununla alakalı çok kıymetli bir tablosu var. Bu da dikkatimizi çekmiştir. Çok büyük olduğu için insanların dikkatini çeken düve türüdür. Kelebeğin üzerindeki desenler çok dikkat çekici olduğu için ünlü ressam tarafından resme alınmıştır” ifadelerinde bulundu.