GÜNDEM - 05 Kasım 2022 Cumartesi 13:09

Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

A
A
A
Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

İzmir Kavram Meslek Yükseokulu'nun Hayvan Hakları Kulübü üyeleri, başlattıkları mama bağış etkinliğiyle kurtarılmış hayvanlara destek oldu. 200 kilogramı aşan mama toplayan öğrenciler, hem hayvanları besledi hem de onlarla güzel vakit geçirdi.

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu (İKMYO) Hayvan Hakları Kulübü, önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kulüp üyeleri ve danışman öğretmen Burçin Büyükdöğerli, Kemalpaşa ilçesinde bulunan Angels Farm Sanctuary adıyla bilinen Çiftlik Hayvanlarını Kurtarma Çiftliği'ndeki hayvanlar için mama bağışı etkinliği başlattı. İki hafta boyunca okulda stant açan kulüp üyeleri, öğretmenlerden ve öğrencilerden aldıkları bağışlarla 200 kilogramı aşkın mama topladı. Daha sonra topladıkları mamaları çiftliğe götüren ekip, burada hem hayvanları besledi hem de onlarla güzel vakit geçirdi.

Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

"İnanılmaz mutluyuz"

Hayvan Hakları Kulübü adına konuşan öğrencilerden Eylül Öztürk, 140 türden 3 binden fazla hayvanın bulunduğu çiftlikte şiddet mağduru, terk edilmiş veya engelli hayvanların barındığını belirterek, "Bu çiftlikte bu canlılara ikinci bir yaşam imkanı sunuluyor. Biz de arkadaşlarımız ve hocalarımızla birlikte buraya gelerek hayvanlarla iletişime geçmek, onlara sevgi göstermek ve bağışta bulunarak onlara yardımcı olmak istedik. Buradaki canlıların bu mamalardan faydalanacağını bilmek bizim için çok mutluluk verici. Hayvanlar, insanlar kadar duygusal canlılar. Biz de burada onlarla temas ederek, sevgimizi gösterip onları mutlu edebilme şansını yakaladık. O yüzden inanılmaz mutluyuz" dedi.

Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

"Hayvan sahiplenmek isteyenlerin önce buraya gelmesi ve daha bilinçli olması gerekiyor"

Hayvanat bahçeleri yerine kurtarılmış hayvan çiftliklerinin ön planda durması gerektiğini söyleyen Eylül Öztürk, "Böylelikle hem bilinç düzeyimiz yükselir hem de daha mutlu hissedebiliriz. Burada yaşayan hayvanları gördükten sonra böyle çiftlikleri daha fazla ziyaret etme isteği oluştu. Hepimiz birer insan olarak ve insani görevlerimizi yerine getirmek amacıyla bu tarz yerlere daha çok gitmemiz gerekiyor. Bir hayvan sahiplenmek isteyen insanların satın almadan önce buraya gelmesi ve daha bilinçli olması gerekiyor. Şiddet mağduru, terkedilmiş veya fiziksel engeli bulunan hayvanları görmek çok üzücü. 'Satın alma, sahiplen' bilincinin oluşması için bu gibi yerleri gezmenin çok katkısı olacaktır" diye konuştu. Çiftlikteki hayvanlarla dolu dolu bir zaman geçiren ekip, ziyaretin sonunda çiftliğe tekrar geleceklerinin sözünü verdi.

Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

Üniversite öğrencileri, kurtarılmış hayvanlara umut oldu

Salih Yılmazsoy

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30