GÜNDEM - 26 Şubat 2015 Perşembe 03:10

Üniversite öğrencilerinden kan bağışı rekoru

A
A
A
Üniversite öğrencilerinden kan bağışı rekoru

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Kızılayı Karabük Şubesi işbirliğiyle "Her Kan Üç Can" sloganıyla başlatılan kampanya ile bir günde 2 bin 71 ünite kan toplandı.

KBÜ Gökşen M. Yücel Spor Salonu'nda sabah saatlerinde törenle başlatılan kampanya çerçevesinde 2 bin 71 ünite kan toplandı. Kampanya sonrası açıklamalarda bulunan, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Güneş, kampanyayı Malazgirt'te, Anadolu'ya mührünü vuran ve bin yıl önce inşa edilen Türk tarihi anısına istinaden yaptıklarını söyledi.

Güneş, “ Karabük Üniversitesi’nde ilk defa böyle bir organizasyona şahitlik ediyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki sizlerle gurur duyuyorum. Her renkten, her bölgeden, her bölümden öğrenci arkadaşlarımız var. Burada göstermiş olduğunuz birlik beraberlik, gayret ve şuurdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber olacağız, beraberce bu yolda devam edeceğiz. Ben bu vesileyle geçmiş yıl bu tür kampanyaları başlatıp da şu an aramızda olmayan Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı şükranlarla anıyorum. Bu organizasyonun düzenlenmesinde gece gündüz demeden çalışan Kızılay Kan Merkezinde çalışan tüm personele, Sağılık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına, İdari birimlere, değerli öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da daha büyük başarılara ve organizasyonlara imza atmak için hep beraber el ele çalışacağız. Bize düşen sizlere yardımcı olmak, sizlerin önünü açmak; İnşallah niyet güzel olursa akıbette güzel olur demiş atalarımız niyet güzel akıbet güzel inşallah hep beraber olacağız tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Kampanyada görev alan KBÜ ve Türk Kızılayı personellerine birer plaket verildi.

YASİN ERDEM

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.