EĞİTİM - 24 Mayıs 2016 Salı 13:54

"Üniversiteler kendini uzun vadede ispatlar"

A
A
A
"Üniversiteler kendini uzun vadede ispatlar"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi kuruluşunun 8. Yıl dönümünü büyük bir etkinlikle kutladı. Ayrıca etkinlik sonrasında 'Uzaktan Eğitim Merkezi' ve görme engelli kişiler için kitapların seslendirildiği 'Sesli Kütüphane'nin de açılışı yapıldı.

Kurulduğu günden itibaren eğitim hayatına hızlı bir giriş yapan ve nitelikli birey yetiştirmeyi kendine amaç edinen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 8. yaşını büyük bir etkinlikle kutladı.

Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Altınbaş Holding Ailesi, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, Fakülte Dekanları ve akademisyenler katılım sağladı. Etkinlik öncesi İHA'ya konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Altınbaş Holding'in ve Mehmet Altınbaş Vakfı'nın kurmuş olduğu bu vakıf üniversitesinde, vakıf üniversiteleri konusundaki gözlemlerim ve değerlendirmelerimi anlatacağım. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencilerine bilim ve teknolojide daima ileri hedefler gösteren bir üniversite olarak yola çıkmış bulunuyor. 8 yıl aslında çok uzun bir süre değil. Üniversitenin tesisleri, kendisine hedef olarak belirlediği konular ve öğrencilerine verdiği mesajlar oldukça dikkat çekici. Ben de eski bir rektör ve üniversite kurucusu olarak halâ yükseköğretim konularıyla ilgileniyorum. Üniversitenin ileriki yıllarda çok ünlü ve çok değerli mezunlarıyla şöhret yapan bir yer haline gelmesini diliyorum. Vakıf kurucularını ve üniversite yöneticilerini yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELER KENDİLERİNİ UZUN VADEDE İSPATLAR"
Babası Mehmet Altınbaş'ın vasiyeti ile eğitim sektörüne atılan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yaptığımız girişimin bugün 8. yıl dönümü. Bu yüzden çok mutluyuz. Üniversite çok uzun vadeli bir yatırımdır ve uzun vadede kendini ispat eden, kanıtlayan bir şeydir. Ama inşallah biz o mesafeleri çok kısa zamanda aşacağız. Bu ilerlemede gerek vakfımızın, gerek öğretim üyelerinin, gerekse çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Söz verdiğimiz gibi gerek maddi gerek manevi olarak elimizden gelen bütün desteği vermeye çalışıyoruz. Çünkü toplum ve insanlık için eğitimin büyük önemi olduğunu düşünüyoruz. Bir aile olarak eğitime elimizden gelen desteği verme gayreti içerisindeyiz" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ TÜRK YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİNDE HAKETTİĞİ YERE GELECEKTİR"
Gelecek yıl için eğitim adına güzel adımlar atıldığının altını çizen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, "Kurulduğumuz günden itibaren sürekli gelişen ve başarılara yelken açan bir üniversite görünümündeyiz. Bugün itibariyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fakültesi de kontenjan almaya hak kazandı. Böylece tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik, güzel sanatlar, hukuk, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültemiz lisans, iki meslek yüksekokulumuz ön lisans ve üç enstitümüz de lisansüstü, doktora düzeyinde eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizle çok başarılı bir süreci devam ettiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de hem yeni programların hem de yeni yerleşkelerin açılmasıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türk yükseköğretim sistemi içerisindeki hak ettiği yere oturacaktır. Sadece Türkiye'de değil, dünyada da adından söz ettiren bir üniversite haline gelecektir" açıklamalarında bulundu.

Törenin ardından 'Uzaktan Eğitim Merkezi'nin de açılışı yapıldı. Gelen konuklara Uzaktan Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi verildi. Ayrıca görme engelli kişiler için büyük kolaylık sağlayacak olan bir projeye de imza atan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 'Sesli Kütüphane' ile adeta onların gözleri olacak. Gönüllülerin girişimiyle oluşturulan projede öğrenciler sosyal sorumluluk dersi kapsamında kitapları sesli olarak okuyup kayıt altına alacak. Kayıt edilen kitaplar cd ve internet ortamından görme engelli vatandaşlara gönderilecek. Böylelikle sosyal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler görme engelli kişilerin adeta gözü olacak.

SİNEM ERYILMAZ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de oyun konsolu hırsızlığı kamerada: "Arabamı çekip geleceğim" diyerek kaçtı Sultangazi’de bir oyun salonuna müşteri kılığında giren şüpheli, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanıp 3 bin 500 lira değerindeki oyun konsolunu çaldı. Telefon ile konuşuyor gibi yapan hırsız, daha sonra ise "aracımı çekip geleceğim" diyerek hızla işyerinden uzaklaştı. Olay anı ise işyerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Olay dün saat 12.00 sıralarında Cebeci Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, müşteri kılığında oyun salonuna gelen şüpheli, önce içeride dolanmaya başladı. Ardından ise işyeri sahibinin misafiri ile ilgilenmesini fırsat bilerek, farklı bir masada bulunan oyun konsolunu çalıp, montunun cebine sakladı. Daha sonra ise telefonla görüşüyormuş gibi yapan şüpheli, "aracımı çekip geleceğim" diyerek hızla kaçtı. Yaşanan olayı anlatan işyeri sahibi İsmail Çarkı, "Sabah dükkanımı açtım ve temizlik yaptım. Misafirim gelmişti mutfakta ona kahve yapıyordum. O sırada arkadaş geldi ve oyun oynamak istediğini söyledi. Masayı açtım daha sonra lavaboyu sordu gösterdim. Ben tekrar mutfağa misafirim ile ilgilenmek için geçtiğimde lavabodan çıkıyor, kolonun arkasından bana bakıyor. Daha sonra ise oyun oynamaya oturur gibi yapıp koşarak geliyor ve buradan konsolu alıyor montunun cebine koyuyor. Sonra telefon ile görüşüyor gibi yapıyor, daha sonra ise aracını olduğu yerden çekmesi gerektiğini ve tekrar geri geleceğini söyleyip çıktı ve gitti. Bende o ara fark etmedim misafirim olduğu için. Sonradan fark ettim ve kameraya baktım. 3 bin 500 TL civarında maddi değeri var" dedi. Olay anı kamerada Oyun salonuna müşteri kılığında giren şahıs 3 bin 500 TL değerindeki oyun konsolunu çalarken, o anlar işyerine ait güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde oyun salonuna gelen hırsızın, işyeri sahibinin dalgınlığından yararlanıp konsolu alıp montunun cebine sakladığı, ardından ise telefonla görüşüyormuş gibi yaparak, aracını çekme bahanesi ile hızla işyerinden ayrıldığı görülüyor.
Sivas İlk yerli ve milli motor bloğu bu müzede sergileniyor Sivas’ın tarihî mirasını ve endüstriyel geçmişini keşfetmek isteyenler için TÜRASAŞ Müzesi, bir zaman makinesi gibi işlev görüyor. 1939 yılında kurulan TÜRASAŞ, günümüze kadar uzanan zengin tarihini, ziyaretçilerine görsel bir şölenle sunuyor. Sivas kent merkezinde bulunan Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi (TÜRASAŞ), buharlı lokomotiflerin ve yük vagonlarının bakım ve onarım işlerinin yapılması amacıyla kuruldu. 1939 yılında Cer Atölyesi ismiyle kurulan fabrika bugün TÜRASAŞ ismiyle hizmet veriyor. Fabrika içerisinde kurulan müze ise demiryolu geçmişine adeta ışık tutuyor. Kurulduğu günden bugüne kadar üretilen yaklaşık 3 bin parça müzede sergileniyor. Devrim otomobilin motor kalıbı olmak üzere vagon prototip maketlerden en küçük vagon parçalarına kadar yaklaşık 3 bin antika parça ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. “Devrim otomobilin motor kalıbı da sergileniyor” TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürü Atanur Karadağ, müzenin halka açık olduğunu söyleyerek, “Eğitim kısmında çırak okulunun kullandığı bando takımı var burada. Eskişehir’de üretilen devrim arabasının motor blok modeline varana kadar burada parçaları sergilemekteyiz. Müzemiz halka açık. Mesai saatleri içerisinde talep eden herkes gezebilir. Bu parçaları görebilir. En değerli parça bence devrim arabasının motoru. Çünkü bir tarihe tanıklık ediyor. O zaman çekilen filmde de bahsediyorlar. Devrim arabasının motor bloku defalarca dökülüyor çatlıyor, sorun çıkıyor. En son orada deniyor ki Sivas’ta cer atölyesi dökümhanesinde bir usta var ancak o usta bunu yapar diyorlar. Sivas cer atölyesi dökümhanesinde döktürülen parçayla devrim arabasının motorunda muvaffak oluyorlar. Bu çok önemli bizim için. Bunun dışında aslında bana sorarsanız her bir parçası önemli. Ben 1985 yılında çırak okuluna girdim. Baktığınız zaman aslında ben de müzenin bir parçasıyım. Çeşitli ürünler, yaptığımız vagonların maketleri burada sergileniyor. Açılışa dair fotoğraflar, anı defteri. Her şey burada mevcut. Sinemamızın film makinesi hepsini burada sergiliyoruz” dedi.