GÜNDEM - 30 Eylül 2016 Cuma 07:47

Ünlü oyuncular çocukluklarına döndü

A
A
A
Ünlü oyuncular çocukluklarına döndü

Bodrum’da bu yıl 6’cısı düzenlenen Türk filmleri haftası kapsamında ‘Deli Ormanlı’ filminin yönetmeni Murat Şeker, oyuncularından Sarp Leventoğlu ve Hakan bilgin çocukluklarına döndü.

Bodrum’da düzenlenen Türk filmleri haftası kapsamında ‘Deli Ormanlı’ filminin yönetmeni Murat Şeker, oyuncularından Sarp Leventoğlu ve Hakan Bilgin halılarıyla meşhur olan Etrim köyünde köyhalkı ile beraber film izleyip onlarla beraber oldular. Film ekibini büyük bir ilgiyle karşılayan köylüler, yönetmen şeker ve oyuncular ile bol bol fotoğraf çektirip onlarla konuşma fırsatı yakaladı.

İlk kez köye sinema kuruldu
Bodrum meşhur köylerinden olan Etrim'de buluna evinin bahçesine kurulan açık hava sinemasına 7’den 70’e tüm köylü katıldı. ‘Deli Ormanlı’ filmini izlemek için Etrim halıcılığın bahçesine doluşan köylüler filmi pür dikkat izledi. İlk kez köylerine açık hava sineması kurulmasına sevinen köylüler filmin yönetmeni ve oyuncular ile beraber filim izlemenin zevkini yaşadı.

Çocukluklarına döndüler
Film gösterimi öncesinde köyün meşhur halılarını inceleyen ünlü yönetmen ve oyuncular, Etrim köyünün yöresel yemeklerinin tadına da baktı. Köy halkının pür dikkat filmi izlemesiyle çocukluklarına döndüklerini söyleyen ünlü yönetmen Şeker ve oyuncular, açık hava sinemasına çocukken gittiklerini ve yeniden o günlere döndüklerini açıkladılar.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ünlü yönetmen Murat Şeker birlik beraberlik mesajı vererek “biz filmleri insanlarla duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak için yapıyoruz. Her zaman insanların bize ulaşması mümkün olmuyor. Helen bazı illerde sinema yok. Köylerde ve kırsallarda zaten yok. Bodrum Türk Filmleri haftası çok harika bir uygulama yaptı. Biz köye geldik. Köylü vatandaşlarımız sinemaya gelemediği için buraya perde kuruldu sinema yapıldı. Bizde buraya onlarla beraber olmaya ve merhaba demeye geldik. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘köylü milletin efendisidir’ bize doğruyu, yanlışı, iyimi yapmışız kötümü yapışız diyecek olan köyde yaşayan vatandaşlarımız oluyor. Çünkü onlar her şeyi açık açık söylüyor. Saklamıyor, yalan söylemiyor. Onlarla beraber olup filmi seyretmek harika bir duygu”ifadelerini kullandı.
Geçmişe döndüğünü de söyleyen ünlü yönetmen “açık hava sineması benim yaş gurubumun en büyük eğlencesiydi. Şimdi televizyonun hakim olduğu bir süreçten geçiyoruz. Toplu halde filim seyretmek helede açık havada filim izlemek sosyalleşmek açısından da iyi bir şey. Bu şekilde herkes birbirini görüyor. Beraber gülmek beraber ağlamak, şu günlerde birlikte olmak çok önemli. İnşallah bu açık hava gösterimleri yaygınlaşır. Biz film yönetmenleri ve yapımcıları olarak gideriz her yere.

Bende köy yerinde büyüdüm
Deli Ormanlı filminin başrol oyuncusu olan Sarp Leventoğlu ise dizi ve filim projeleri olduğunu söyleyerek “ben köy yerinde büyüdüm Ünye’de yaşadım çocukluğumu. Çocukluğumda yediğim o gerçek sebze ve meyveleri tatmış olduk. Hem de o köy halkının sıcaklığını misafirperverliğini gördük ve yaşadık”şeklinde konuştu

Film çok gişe yapmadı ama kötü eleştiri gelmedi
Son filmi Deli Ormanlı’nın çok gişe yapmadığını söyleyen Sarp Leventoğlu “biz elimizden geleni yaptık. Filmin gayet iyi olduğunu düşünüyorum. İzleyenlerden çok büyük gişe yapmadı ama beğenmeyen veya kötü eleştiri bana hiç gelmedi. Birde ülkemiz tatsız zamanlar yaşadı o zamanlarda bir çok terör olayı oldu tamda o döneme denk geldi. Ama film zaman içerisinde Türk sinemasındaki tarihinin yerini alacaktır”ifadelerini kullandı.

Dizi ve sinema yolda
Yeni projelerinden bahseden Leventoğlu “şu anada görüşmelerimiz var tam net olmadan bir şey söylemek istemiyorum. 2 dizi teklifi var birinden birini tercih edeceğiz. Birde olabilme ihtimali olan bir film var”dedi.
Türk Filmleri Haftasını 6 yıl önce başlatan Cinemarin sinemalarının sahibi ve Bodrum Sinema ve Kültür Deneği Başkanı Cenk Sezgin ise köy halkının bu projeyi beğenirse bir daha ki Türk Filmleri Haftasında tüm film gösterimlerini köyde yapacağı sözünün verdi.
Konuşmaların ardından Bodrum’a dönen ekip daha Bodrum Kalesi Kuzey hendeğindeki söyleşiye katılarak sinemaseverlerin sorularını yanıtladı. Ünlü yönetmen Murat Şekerin filmi olan ‘Çakallarla Dans 4’ün’ fragmanı da seyirci ile buluştu. 

Eren Ayhan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dönüldü Avcılar’da inşaat çalışması sırasında toprağın çökmesi sonucu vinç, park halindeki otomobilin üstüne devrildi. Aracın yanındaki 2 kişi kıl payı kurtulurken, vincin devrilme anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Olay, saat 17.00 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesi Fırın Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, inşaat çalışması sırasında vincin tekerlerinden birinin altındaki toprakta çökme yaşandı. Bunun üzerine vinç yana doğru devrilirken, vincin bir kısmı park halindeki 34 VVT 58 plakalı otomobilin üstüne düştü. Olay sırasında otomobilin yanında bulunan bir kız ve adam kıl payı kurtuldu. Otomobil ağır hasar alırken, ihbar üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada çökme sebebiyle yere düşerek yaralanan bir inşaat çalışanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alan güvenlik şeridi ile kapatılırken, polis ekipleri konu ile ilgili çalışma yaptı. Vinç başka bir vinçle düzeltilerek kaldırılırken, aracın üstüne düştüğü o anlar ise sokaktaki bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. “Bir facia olabilirdi” Olayla ilgili konuşan esnaf Ramazan Özkan, “Yanımızda inşaat yapılıyor. Toprağın altı kazıdan dolayı biraz çökmüş. Vincin ağırlığına dayanmadı ve lastikler batınca vinç yan devrildi. Dükkanımın önünde arkadaşımızın arabası vardı. Araba park halindeydi. Ona zarar verdi. Bir kız çocuğu ve bir adam saniye ile kendilerini kurtardılar. Daha sonra polis ve sağlık ekipleri geldi. Olay yeri inceleme geldi ve tutanak tuttular. Tabii mahallede herkes şok yaşadı. Deprem oldu zannettiler. Vinci kaldırdılar. Ucuz atlatıldı, bir facia olabilirdi” dedi.
Eskişehir TFF 3. Lig: Anadolu Üniversitesi: 1 - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: 2 TFF 3. Lig Play-off 2. Tur maçında Anadolu Üniversitesi, Efeler 09 Spor Futbol Kulübü’ne karşı 2-1 yenildi. Hakemler: Burak Olcar, Oğuz Terzi, Emre Doğu, Emre Kaan Çalışkan Anadolu Üniversitesi: Şener Özcan, Deniz Karadeniz, Furkan Mehmet Tuncer (Emirhan Emir dk. 68), Rıdvan Coşkun, Umut Akpınar, Halil İbrahim Yazğılı (Tezcan Erdoğan dk. 77), Emirhan Subaş, Okan Sarı (İbrahim Zeytin dk. 46), Abdullah Şahin (Metin Emre Karaal dk. 46), Ali Fırat Kasap, Hüseyin Tokmak Yedekler: Emirhan Emir, Metin Emre Karaal, Tezcan Erdoğan, Ulaş Yılmaz, İbrahim Zeytin, Özkan Geldi, Enes Bağdemir, Hamit Kargın, Ahmet Barış Kartalcı, Furkan Birdal Teknik Direktör: Engin Çalışır Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: Kemal Mert Özyiğit, Berkan Ünal, Furkan Tuşik (Enver Abdullah Filiz dk. 77), Furkan Külekçi, Alpay Eroğlu, Sabutay Alper Bayülken, Enis Çelik, Burak Özbakır (Murat Sevimler dk. 89), Tugay Adamcıl (Enescan Özdemir dk. 67), Uğur Çetinkaya (Hakan Can Durdu dk. 67), Tayyip Mevlüt Kaya (Atakan Akbulut dk. 77) Yedekler: Melih Enes Uygun, Enver Abdullah Filiz, Enescan Özdemir, Furkan Çarkçı, Mustafa Kara, Murat Sevimler, Polat Ertek, Eren Akdemir, Atakan Akbulut, Hakan Can Durdu Teknik Direktör: Veyis Kanber Goller: Tezcan Erdoğan (dk. 80) (Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü) Uğur Çetinkaya (dk. 12 ve dk. 56) (Efeler 09 Spor Futbol Kulübü) Sarı kartlar: Tezcan Erdoğan (dk. 81) Umut Akpınar (dk. 90+5) (Anadolu Üniversitesi) Furkan Külekçi (dk. 30) Berkan Ünal (dk. 38) Tugay Adamcıl (dk. 55) (Efeler 09 Spor)