GÜNDEM - 22 Eylül 2014 Pazartesi 17:13

Ünlü yapımcı Güner Namlı gözyaşları içinde toprağa verildi

A
A
A
Ünlü yapımcı Güner Namlı gözyaşları içinde toprağa verildi

Türkiye’nin en ünlü film yapımcılarından ve eski tiyatro oyuncularından Güner Namlı, doğup büyüdüğü Ayvalık'ın Altınova Mahallesinde bulunan Hacı Bayram Veli Camiinde kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi.

Bugüne kadar televizyon ekranlarının unutulmaz dizi filmleri; Bizimkiler, Şehnaz Tango, Perihan Abla, Tanrı Misafiri, Kızlar Yurdu gibi klasiklerinin yanı sıra, Hasip ile Nasip gibi birçok ünlü sinema ve reklam filmlerinin yapımcılığını üstlenen 76 yaşındaki Güner Namlı, önceki akşam aniden fenalaşarak, Edremit’teki özel bir hastanede tedavi altına alınmasına rağmen hayatını kaybetti.

Namlı’nın cenazesinde; çok sevdiği eşi Aysel Namlı ile tek evladı olan Ali Namlı’nın yanı sıra; Ünlü sinema sanatçısı Perran Kutman, Yaklaşık 13 yıl ekranlarda yayınlanmasıyla bugüne kadar en uzun süreli yayınlanan dizi olarak bir rekor kıran ‘Bizimkiler’ dizisinin başrol oyuncusu ve dizide ‘Ali’ karakterini canlandıran Atılay Uluışık, yapımcı yönetmen Taner Akvardar, ünlü sinema yönetmeni Zafer Par, Güner Namlı’nın ortağı Umur Bugay, Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA-International Public Relations Association) 2014 yılı Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör, Yargıtay Onursal Baş Savcısı Sabih Kanadoğlu, İşadamları Halil Bezmen, Köklen Sabuncugil, Ankara Vali Yardımcısı ve eski Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy’ün eski Belediye Başkanı Mesut Ergin, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer, SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm, Ayvalık’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Cenazede ünlü yapımcı merhum Güner Namlı’nın biricik eşi Aysel Namlı’nın bitkin hali dikkatlerden kaçmazken, Namlı’nın cenazesi kılınan öğle namazının ardından gözyaşlarıyla Altınova Kabristanına defnedildi.

Cenaze törenine İstanbul’dan gelerek katılan ünlü oyuncu Perran Kutman, 49 yıllık yakın dostu olan Güner Namlı’yı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Ne yazıkki yakın dostlarım bugün olduğu gibi birer birer bizleri terk ediyorlar. Üzüntüm sonsuz” diye konuştu.

Türkiye’de en uzun süreli yayınlanan ve yapımcılığını Güner Namlı ile Umur Bugay’ın üstlendiği ‘Bizimkiler’ dizisinin Ali’si; Atılay Uluışık ise, diziye 19 yaşındayken başladığını ve diziyle büyüdüğünü ve bu süreçte dizi filmin yapımcıları Güner Namlı’dan büyük destek gördüğünü söyledi.

Cenazede bulunan Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA-International Public Relations Association) 2014 yılı Dünya Başkanı Dr. Zehra Güngör ise, Namlı’nın yeğeni olduğunu belirterek, “Benim bugün bu noktalara gelebilmemin en büyük sebebi Güner Namlı idi. O’na çok şey borçluyum” dedi.

Ayvalık'ta kültür ve sanat alanının yanı sıra eğitime verdiği desteklerle tanınan, ilçede yoksul vatandaşlara gizlice yaptığı ekonomik katkılarla fakir ailelerin 'Aysel Ablası' olarak nitelendirilen, 'Vatandaşın Yeri' adlı halka açık sosyal dükkanın sahibi Aysel Namlı'nın da eşi olan Güner Namlı'nın yaşamını yitirmesi başta Yeşilçam camiası olmak üzere sanat dünyasını üzüntüye boğmuştu.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Nasrettin Hoca’yı genç kuşaklara tanıtmak için market arabasından yaptırdığı eşeğiyle sokak sokak geziyor Yozgat’ta, Nasrettin Hoca kılığına giren emekli öğretmen Ertuğrul Kapusuzoğlu, market arabasından yaptırdığı maket eşeğiyle cadde ve sokaklarda gezerek, Türk mizahının en büyük nüktecisi Nasrettin Hoca’yı gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyor. Yozgat’ta 68 yaşındaki emekli Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ertuğrul Kapusuzoğlu, insanları güldüren ve düşündüren Nasreddin Hoca’yı vatandaşlara ve çocuklara tanıtmak ve bu kültürü yaşatmak için büyük çaba harcıyor. Alışveriş arabası, kumaş ve deriden yaptırıp "Alakaçan" adını verdiği maket eşeği ile Nasrettin Hoca kıyafeti giyerek cadde ve sokaklarda dolaşan Kapusuzoğlu, vatandaş ve çocuklarla buluşup ünlü Türk mütefekkiri ile ilgili fıkraları anlatıyor. Kapusuzoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterip fotoğraf çektirirken, maket eşeğe de çocuklar binip gezme imkanı buluyor. “Nasrettin Hoca’yı dünyaya tanıtacağım” Nasrettin Hoca’yı Yozgat’ın dışında Türkiye’de ve dünyada tanıtacağını söyleyen Ertuğrul Kapusuzoğlu, “Nasrettin Hoca tesadüfen doğmuş, oluşturulmuş bir karakter değil. Ben 30 sene lisede öğrencilerimle sahneye koydum, 20 sene önce de Ankara Gazi Üniversitesi’nde Nasrettin Hoca’yı sahneye koydum ama artık öğrencilerim yok. Ben de bunu tek kişilik oyuna düşürmeye karar verdim, epeyce de bunu sahneledim ve oynadım. Tabi ki Yozgat bundan faydalanacak, Türkiye de tanıyacak ama ben dünyada da en kısa zamanda Nasrettin Hoca oyununu oynayacağım. Nasrettin Hoca Türk ve dünya mizahının da güneşidir. Kendisi sadece gülünecek, komik bir adam değil o bir kaymakam, belediye başkanı, müftü ve atabeydir, öğretmendir. Çocuklar kısmında evet gülmeceler var ama büyüklere oynarken düşündürmeler var, onu tanımamız lazım” dedi. “Nasrettin Hoca’da büyük dersler, güzellikler var” Alışveriş sepetinden yapıp adını “Alakaçan” koyduğu maket eşeğine vatandaşların ilgi gösterip fotoğraf çektirdiğini ve çocukların eşeğe bindiğini de söyleyen Kapusuzoğlu, “Nasrettin Hoca’yı yürütmekte zorladık onun için bir alışveriş sepetini üstünden kestik ve Alakaçan’ı yaptık. Bu beni çok yordu, şimdi de ikinci bir eşek yapıyoruz, birincisi Yozgat’ta kalacak ikincisiyle biz Ankara’dan başlayıp Türkiye’yi gezeceğiz. Kesinlikle iddialıyım Nasrettin Hoca’yı dünyaya tanıtacağım. Onu sevmemek mümkün değil ve her Türk vatandaşının Nasrettin Hoca’yı kesinlikle tanıması lazım. Onda bize çok büyük dersler ve güzellikler var. Her şeyi ile Nasrettin Hoca bizim, sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu. “Çocuklarımıza kültürümüzü öğretiyor” Cumhuriyet Meydanı’nda çocuğunu maket eşeğe bindiren vatandaşlardan İsmail Bozdemir ise, “Çok güzeldi, çocuklarımıza geçmişimizi ve göreneklerimizi öğretiyor. Çocuklar da mutlu oluyor, Nasrettin Hoca’yı, kültürümüzü tanımış oluyorlar. Bizim çok hoşumuza gitti” ifadelerine yer verdi.