KENT HABERLERİ - 23 Kasım 2014 Pazar 19:47

Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulunu hizmete açtı

A
A
A
Üsküdar Belediyesi Kış Spor Okulunu hizmete açtı

Üsküdar Belediyesi, 4-9 yaş aralığındaki çocukların çeşitli branşlarda eğitim alacağı kış spor okulunu törenle hizmete açtı.

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar’da yaşayan ailelerin isteği üzerine çocukların kışın da spor yapabileceği Çamlıca Kış Spor Okulu’nu düzenlenen törenle hizmete açtı. Törene, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Tören 4 yaşındaki çocukların gösterisiyle başladı. Salona gelen Başkan Türkmen, spor salonundaki çocuklarla ve velilerle selamlaşıp, ardından çocuklara sırt çantası hediye etti. Başkan Türkmen, sporun sağlıklı bir neslin yetişmesi açısından önemine değindi. Türkmen, “Çocuklarınızın mutlaka bir spor branşında etkinliklere katılmalarını temin edin. Sağlıklı vücut sağlıklı sporla mümkün olur. Bugün açtığımız kış spor okulunda çocukların farklı birçok alanda kendini geliştirebileceği imkanlar sunduk. Her türlü aktiviteyi burada bulacaksınız” dedi.

“SAĞLIK, SPOR BAŞARININ EN ÖNEMLİ İLACIDIR”

Yapılan hizmetin gelen talepler dikkate alınarak yapıldığını ifade eden Başkan Türkmen, “Kışın artık kendini yavaş yavaş gösterdiği bu günlerde, soğuk bir kış gününde kış spor okulunu açıyoruz. Üsküdarlılara ve Üsküdarlı yavrularımıza hayırlı olsun. Bu okulda çocuklarımızın hem geleceğe daha iyi hazırlanmaları adına aktiviteler olacak, hem de biz biliyoruz ki sağlık, spor başarının en önemli ilacıdır. Gençlerimiz, çocuklarımız eğitim öğretim hayatına devam ederken asla sporu ihmal etmemelidir. Hangi branşta olduğu önemli değil ama mutlaka çocuklarımıza bu imkanı hazırlamalıyız. İşte bu mekanlar yavrularımızın hizmetinde olacaktır” dedi.
Kış spor okulunda atletizm, hentbol, beceri gelişimi ve eğitsel oyunlar branşlarında toplamda 850 çocuğa hizmet verilecek. 

SERDAL ALTINTEPE
İSTANBUL 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin 14. Gezende Erik Festivali yapıldı Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Gazende Mahallesi’nde, Gezende Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği ile Gezende Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar Belediyesi ile Gülnar Kaymakamlığı gibi kurumların destek verdiği ’14. Gezende Erik ve Kültür Festivali’ yapıldı. Gülnar ilçesine bağlı Tarihi Ilıpınar Alanında açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen festival, yarışmalar, dans gösterileri ve konserler ile renkli gösterilere sahne oldu. En iyi erik yetiştiricilerinin büyük bir rekabetle yarıştığı festivalde İbrahim Şahin birinci, Mustafa Ak ikinci ve Mustafa Akkan üçüncü oldu. Renk, tazelik, aroma gibi kategorilerin dikkate alındığı yarışmada birinci seçilen üreticiye Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 3, ikinciye 2, üçüncüye ise 1 adet organik sıvı gübre hediye edildi. Yarışma bitiminde Akdeniz ve Iğdır Ortaokulu öğrencileri halk oyunları sergiledi. Yerel sanatçılardan Barbaros Kıroğlu ve Armağan Arslan’ın seslendirdiği şarkı ve türküler eşliğinde eğlenen yöre halkı, fantezi müziğin sevilen isimlerinden Hakkı Bulut ile de müzik ziyafeti yaşadı. Herkesin hep bir ağızdan şarkı söylediği, sık sık oyun havalarının eşlik ettiği festivalde keyifli anlar yaşandı. “Amacımız, verdiğimiz tarımsal desteklerle bölgenin kalkınmasını sağlamak” Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, coğrafi işaret tescilli Gezende eriğinin tanıtılması için düzenlenen festivalin oldukça önemli olduğunun altını çizdi. Şahutoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak bölgedeki erik üreticilerinin işlerini kolaylaştırmak ve ürüne katma değer kazandırmak için erik boylama makinesi desteğinde bulunduklarını da dile getirdi. Büyükşehir olarak yöreye ve bölgeye uygun destekler yaptıklarını belirten Şahutoğlu, “Amacımız, sürdürülebilir tarım destekleriyle, bölgenin kalkınmasını sağlamak. Coğrafi işaretli ürünlerde Gezende eriğimiz var ve Mersin genelinde de 23 farklı ürünle coğrafi işaret aldık. Büyükşehir olarak çalışmalarımızla Gülnar Kuş Üzümünün de coğrafi işaretini aldık. Mersin Büyükşehir Belediyesinde, aynı zamanda ziraat mühendisi olan bir belediye başkanı ile çalışmanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Onun verdiği desteklerle üreticinin yanında oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz” dedi. Festivalde eğlenen herkes hem moral buldu, hem mutlu oldu Konser için Mersin’den gelen Güler Olgar, “Gayet güzeldi, ilk gelişimiz ve çok eğlendik. Olumsuz hava koşullarına rağmen konser güzeldi. Mersin’de yaşıyoruz ama festival için geldik” derken, Gülnar’da yaşayan Ayşe Demir, “Gülnar’da yaşadığımız bir ayrıcalık. Bu festival ayrı bir şans, ayrı bir güzellik oldu. Festival, Gülnar’ın tanıtımına katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.