SPOR - 29 Ağustos 2016 Pazartesi 07:46

Üzülmez: 'Bizim için zor bir maçtı'

A
A
A
Üzülmez: 'Bizim için zor bir maçtı'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Osmanlıspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Bizim için zor bir maçtı" dedi.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Üzülmez, Osmanlıspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Osmanlıspor maçının zor olacağını bildiklerini belirten Üzülmez, "Bizim için zor bir maçtı. Başında da söylemiştim iyi bir takıma karşı, dirençli bir takıma karşı oynadığımızı. Nitekim bizim için zor oldu. Oyuna kötü başladık. Hafta içinde çok konuşmamıza ve çok çalışmamıza rağmen ikinci bölgede kaptırdığımız çok basit toptan dolayı yediğimiz bir golle başladık. Daha sonra o golün şokunu atlatamadan ikinci golü yedik. 20. dakikaya kadar futbolun doğrularını yapmayan, rakibe teslim olan bir görüntü içerisindeydik. 70 dakika gerçekten takımımı tebrik ediyorum. Mücadele etti, dönen topları kazandı, ikili mücadelelerde daha dikkatli oldu. Osmanlıspor’a karşı 2-0’dan 2-2’ye getirmek kolay değil. kazanabilirdik de kaybedebilirdik de ama her şeye rağmen oyuncularımı ortaya koydukları özverili oyunlarından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Hataları en aza indirmemiz gerekiyor"
Basit top kayıplarını en aza indirmeleri gerektiğini ifade eden Üzülmez, Osmanlıspor’un hızlı kontratağa çıkan bir takım olduğunu ve takım olarak basit hatalar yapmamaları gerektiğini kaydederek, "Biz kaybettiğimiz maçlarda dahi oyuncularımın teslim olmadan oyun içinde 90 dakika mücadele etmeleri beni mutlu ediyor. Eksiklerimiz ve yanlışlarımız var ama futbolun içerisinde önemli olan mücadelenizi göstermektir. Kötü başladığımız maçı 2-2’ye getirip 1 puan almak bizleri mutlu ediyor. Ama önümüzdeki haftalarda tabii ki bu hataları en aza indirmemiz gerekiyor daha iyi yerlerde olabilmek için" şeklinde konuştu.

"Belki yarın bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir"
Transfer talepleri hakkında konuşan Üzülmez, "Hafta içerisinde Güney Afrika Milli Takımı’ndan bir forvet arkadaşımız katıldı. Uzun lig maratonunda bu tür transferlere ihtiyacımız var. Mücadelenin yüksek olduğu bir lig izliyoruz bu sene. Zor maçlar oynanıyor. Bu lig maratonunda takıma takviye yapılması gerektiğini söylemiştik ve bir arkadaşımız katıldı. Belki yarın bir arkadaşımız daha aramıza katılabilir. Biz Gençlerbirliği’nin başarısı için mücadele veriyoruz. Tabii ki bu transferde dört dörtlük isabet oranı yakalayamıyorsunuz. Şu anda beklentilerimizin altında kalan arkadaşlarımızda var. Ben herkese hakkaniyetli bir şekilde forma dağıtmaya çalışıyorum. Bu takımın içinde koşmadan mücadele etmeden kimsenin yeri garanti değil. Böyle de olması gerekiyor" açıklamalarında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.