GÜNDEM - 09 Ağustos 2017 Çarşamba 21:05

Van Gölü’nün en büyük kadın ve aile plajı hizmete girdi

A
A
A
Van Gölü’nün en büyük kadın ve aile plajı hizmete girdi

Van’ın Erciş ilçesi Çelebibağı Mahallesi’nde bulunan ve daha önce askeri kamp olarak kullanılan alan, yeniden düzenlenerek Van Gölü’nün en büyük kadın ve aile plajı haline getirildi.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 28 dönüm kamp alanı, Erciş Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Kadın ve aile plajının açılışına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, 108. Alay Komutanı Albay Kamil Tumba, Van İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Hoş, Erciş İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, kurum amirleri sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Plajda soyunma kabinleri, duş yerleri, tuvalet ve çeşmeler kurulduğunu belirten Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Yaşar, alanın daha önce atıl durumda olduğunu söyledi. Yapılan çalışma ile alanını yeniden Erciş'e yakışır bir plaj haline getirdiklerini belirten Yaşar, Kadın ve Aile Plajının haftanın 3 günü kadınlara, 3 günü ailelere, 1 gününün ise bakıma ayrılacağını ifade ederek, bayanlara ücretsiz ulaşım ve plaja ücretsiz giriş hakkı verildiğini söyledi. Ailelerden 6 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmayacağını diğer bireylerden ise kişi başı 2 TL ücret alınacağını belirten Yaşar, Erciş halkının hizmetlerin en iyisine layık olduğunu belirterek, "Erciş halkının yaşamına değer katma peşindeyiz. İlk geldiğim günde de söyledim. Erciş yanı başında duran ve bir tabiat harikası durumunda olan denizden hiçbir şekilde istifade edemiyor maalesef. Kısmen istifade ediyorsa da, bu istifade edenler genelde Ercişimizin erkekleridir. Bayanlarımızın maalesef bu denizden istifade etmeleri söz konusu değildir. Hayal gibi geliyordu, ama çok şükür bu hayali hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 70-80 yaşına gelmiş teyzelerimiz var, bunlar deniz kenarında yaşamış, ömrünün deniz kenarında tüketip de bir kere olsun gönül rahatlığıyla denize girdiğini düşünüp, gerçekten vicdan sahibi hiçbir idarecinin kabul edeceği bir şey değildir. Erciş’in insanı Van Gölü ile kucaklaşacak ve Van Gölünü sizin tabirinizle Van Denizini en iyi kullanacak ve bundan en iyi istifade edecek Allah’ın izniyle" dedi.
Deniz kenarında yaşayıp da, denize girme imkanı bulamayan bayanlarımıza bu imkanı sunmak için bugün bu tesisin açılışını yaptıklarını ifade eden Yaşar, "Ücretsiz koyacağımız servislerle buraya gelecekler ve gönüllerince denizden istifade edecekler. Çağdaş bir durumda çağdaş bir ortamda denizin tadını çıkartacaklar inşallah. Ve bundan sonra yetişecek kuşaklar Van denizinden sonsuz bir şekilde istifade edecekler Allah’ın izniyle. Biz devlet adına burada iş yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümeti adına iş yapıyoruz. Bizim burada yaptığımız her hizmet aslında benim şahsımın yaptığı hizmet değil. Türkiye Cumhuriyeti devletini sizlere getirdiği hizmettir. Allah devletimize zeval vermesin. Hep söyledim bugün tekrar söylüyorum. Erciş halkı hizmetin en güzeline layıktır. Bu gördüğünüz hizmet Van Gölü sahilinin en iyi hizmetidir. Plajımız ailelerimize, kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

Törende Ercişli işadamı Halis Bahçe Kaymakam Yaşar’a halk adına çiçek sunarken, Ercişli Şair Gökmen Sakin tarafından da Kaymakam Yaşar için yazılan ‘Adamın Oğlu’ isimli bir şiir seslendirildi. Ardından kadınlarla birlikte plajın açılış kurdelesini kesen Yaşar, plajda vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Bu arada özellikle bayanlar ise böyle bir imkanı kendilerine sunan Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Mehmet Şirin Yaşar’a şükranlarını ilettiler. 

Nihat Çavuşoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarunas Jasikevicius: "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci maç var" Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius, Monaco karşılaşında takım olarak iyi performans gösteremediklerini belirterek, "Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci maç var. Video analizde neleri yanlış yaptığımıza bakacağız" dedi. Fenerbahçe Beko, THY Euroleague play-off serisi dördüncü maçında Fransız ekibi Monaco’ya 65-62 mağlup oldu ve seride durum 2-2’ye geldi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Beko Başantrenörü Sarunas Jasikevicius sözlerine Monaco’yu tebrik ederek başladı. Topu gerekli kullanamadıklarını ve fazla hata yaptıklarını belirten Jasikevicius, "Maçın sonunda yaşanan olaylardan dolayı özür dilerim. Bu bizim tablomuz değil. Kendi hatalarımıza bakmamız gerekiyor. Bugünün sorumluluğunu üzerimize almalıyız. Takım olarak iyi bir performans gösteremedik. Topu gerekli şekilde kullanamadık, hücumda iyi değildik. Oyuncular, topu eline alıp problemleri çözmek istedi gibi gözüktü. Bu negatif taraftı. Seyircimizin önünde bir şansı kaybettik ama beşinci maç var. Oyuncularıma, benim kahramanlarım olduklarını söyledim. Şimdi video analizde neleri yanlış yaptığımıza bakacağız” ifadelerini kullandı. Asist sayılarına bakıldığında iyi bir takım oyunu oynamadıklarının net bir şekilde ortaya çıktığını belirten Litvanyalı koç, "Takım gibi oynamadık. Topu çok fazla elimizde tuttuk. Çok iyi mücadele ettik. Bireysel oyunumuz takım oyununa dönemedi. Sabırsız bir oyun ortaya koyduk” şeklinde konuştu.
İstanbul Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var" Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Çaykur Rizespor maçında bekledikleri iki penaltı pozisyonu olduğunu belirterek, "Salı günü çok önemli bir maça çıkacağız. Belki bizim için sezonun en önemli maçı. Bu maçtan önce kimse bize ayar vermeye kalkmasın. Beşiktaş büyük bir camiadır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Hak ettiğimiz bir galibiyet. Oyuncularımızın oyunundan son derece memnunuz. Oyunun son dakikasına kadar bırakmadılar. Skora isyan ettiler. Neticede de son dakikada uzatma golüyle galibiyeti kazandılar. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyoruz. Masuaku’yu sabah ağrısından dolayı kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Gedson da arka adalesindeki ağrıdan dolayı kadroda yoktu" diye konuştu. "Bize göre iki penaltı pozisyonu var" Karşılaşmada iki penaltılarının verilmediğini söyleyen Uçar, "Biz oyuncularımızın çabasının bugün yanlış kararlarla, yanlış düdüklerle göz ardı edildiğini görüyoruz. Bize göre iki penaltı pozisyonu var. ’Bu da mı değil’ dedirten pozisyonlar. Tartışılacak pozisyonlar. Bize göre ilk pozisyonda destek eli denen şeyin havada olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yerde olan bir adamın eline çarpan belki destek eli kuralıyla bağdaştığını ama orada oyuncunun eli havada. Bunun penaltı olduğunu düşünüyoruz. Salı günü çok önemli bir maça çıkacağız. Belki bizim için sezonun en önemli maçı. Bu maçtan önce kimse bize ayar vermeye kalkmasın. Beşiktaş büyük bir camiadır. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Beşiktaş’a gönül vermiş bir sürü genç var. Bu insanları bu kadar üzmemek, ağlatmamak lazım. Kendi siyasi çıkarları için, kendi seçim propagandaları için Beşiktaş’ımıza kimse ayar vermeye kalkmasın" şeklinde konuştu. "Şimdi birlik zamanıdır" Siyah-beyazlı taraftarları, Ziraat Türkiye Kupası’nda salı günü Tüpraş Stadyumu’nda oynayacakları MKE Ankaragücü maçına davet eden Feyyaz Uçar, "Bütün taraftarımızı salı günkü maça bekliyoruz. Beşiktaş birlik olduğunda neler olduğunu bütün ülkenin bir kez daha şahit olmasını istiyoruz. Bizim için çok önemli bir maç. Şimdi birlik zamanıdır. Çocuklarımızın çok güzel mücadelesi var. Sezonun maçı. Onlara gerçekten ihtiyacımız var. Büyük Beşiktaş taraftarı istediği zaman istediği zaman takıma maç kazandırır. Ben onların sayesinde Beşiktaş formasıyla maç kazandım. Onların gönülden yapacaklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyor” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında ağırladığı Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoğlu, “Tabii her şeyden önce üzgünüm. İlk yarıdaki oyun ve ikinci yarıdaki oyunla 10 kişi kalmış rakibe karşı bu kadar panik yapan bir oyun. Açıkçası kendi takımlarım arasında düşündüğümde ilk defa böylesine bir senaryo ile karşı karşıya kaldığım bir maç oldu. İkinci yarıdaki performanstan dolayı çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Oyuna hamleler yaptık. Hiçbir karşılığı olmadı. İlk yarıdaki oyunun karşılığı belki 2-0’a getirebilirdik. Orada belki maç kopabilirdi. Alanyaspor iyi bir takım, organizasyonu yüksek. Kazanarak buraya geldiler. Bizim de durumumuzda birazcık herhalde zor gitmek var, zor olması var. Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor. Oyuncu arkadaşlarıma yine teşekkür ediyorum. Ellerinden gelen, kendi kalitelerince her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Ama ikinci yarıdaki oyunu kabul etmek mümkün değil. Bundan dolayı üzgünüm” diye konuştu. “Beşiktaş’a karşı oynadığımız iki maçta da takımımın oyun anlamında çok iyi işler yaptığını düşünüyorum” Alanyaspor müsabakasının ardından aldıkları skor için üzgün olduklarını ve Ziraat Türkiye Kupası’nda hedefleri için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Belözoğlu, “Bu skor moralimizi bozdu, gerçekçi olmak lazım. Soyunma odasında da o havayı hissettim, oyuncularım üzgün. Ben Ankaragücü’ne geldiğimden beri gerçekten çok mesai harcıyorum bir şeyler yapmak için. Oyuncular özelinde değerlendirmeler yapıyoruz. Oyuncularla birebir tesislerde ve dışarıda hep bir şey yapmaya çalışıyorum. Bu kupa hedefini de devam ettirmek adına önümüzde üç günümüz var. Ben Beşiktaş’a karşı oynadığımız iki maçta da takımımın oyun anlamında çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Bunu uygulamada yine tereddüt etmeyeceğiz, ama skorlar gelmiyor. Bu da benim oyuncularımın da pes edeceği anlamına da gelmiyor. Biz sonuna kadar orada bu taraftara yakışır bir şekilde oyuncuların enerjisinin bir an önce yukarıya çekerek İnönü’de bir meydan okumaya gitmek istiyoruz. Kolay bir maç yok. İki takım için de kolay maç olmayacak. Belki bu sene bu yaşadığımız talihsizliklerin hepsini örtbas edecek bir maç oynarız ve bu sefer de bizden yana olur bazı şeyler. Öyle ümit ederek İstanbul’a gitmek istiyorum” dedi. “Hiçbir topluma dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez” Müsabakadan önce Ankaragücü tribünlerinden sarkıtılan Filistin koreografisi hakkında, Gazze’de işlenen insanlık suçunun artık dayanılacak noktasının kalmadığını vurgulayan Belözoğlu, “İslam aleminin bu dağınıklığı, Müslüman aleminin bu dağınıklığının çok büyük bir fotoğrafı. Bu orada olanlara hiçbir cevap veremeyen hiçbir aksiyon alamayan bir İslam alemi var. Bence biz kendimize bakmalıyız. Oradaki insanların çektiği acılar, bize sadece bir iki damla gözyaşı olarak geliyor ama baktığınızda İslam alemi kendi haline acımalı, kendimize acımalıyız. Hiçbir topluma dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez ve bu kadar uzun süreli zulmedilemez ki dünyada milyarlarca Müslüman var ona rağmen bu yapılıyor. Buna sadece ses çıkararak, lafla karşılık vererek ve ‘İsrail sen teröristsin’ diyerek olmaz. Olmadığını da görüyoruz” ifadelerini kullandı.