ASAYİŞ - 02 Kasım 2019 Cumartesi 19:34

Van'da, 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı

A
A
A
Van'da, 2730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı

Van-Hakkari karayolu üzerinde 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı.

Van'ın Başkale ilçesi kent merkezinde yağan yağmur, yüksek kesimlerde ise yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle Van-Başkale karayolu üzerindeki 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karla kaplanan yolda bazı sürücüler kar yağışına hazırlıksız yakalanırken, bazı sürücüler ise ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışı ile birlikte Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgede aralıksız yol temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Pikniğe değil zehirlemeye gelmişler Denizli’nin Honaz ilçesinde piknik alanında uyuşturucu satan biri kadın iki şüpheli, JASAT dedektiflerini görünce kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu 103 gram kristal uyuşturucuyla yakalanan şüphelilerden birisinin cezaevinden daha yeni çıktığı belirlendi. Denizli İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, jandarmanın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Göz Mesire Alanı’nda birlikte icra ettiği devriye faaliyeti sırasında, jandarma ekiplerini gören biri kadın iki şüpheli kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalanan şüphelilerin yapılan üst aramalarında, halk içinde kristal olarak tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin yaşadıkları apart dairesinde jandarmanın narkotik detektör köpekleri ‘Tütsü’ ve ‘Tümsek’ ile birlikte yapılan detaylı aramada, evin farklı bölümlerine gizlenmiş 103 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüphelilerin yapılan GBT sorguların 54 yaşındaki Mehmet A.’nın 74 ayrı suç kaydının, 26 yaşındaki Emine H.’nin ise 7 adet suç dosyasının bulunduğu ortaya çıktı. İfade işlemlerinin ardından Denizli Adliyesi’ne sevk edilen 2 şüpheli, çıkartıldıkları mahkemece ‘uyuşturucu imal ve ticareti’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Mehmet A.’nın daha kısa bir süre önce cezaevinden çıktığı, serbest kalır kalmaz yine suç işlemeye devam etmesi dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
İstanbul 3 çocuk annesinin şüpheli ölümü: Eşinin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi Ümraniye’de balkondan düşerek yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Ece Kılıçaslan Acar’ın ölümüne ilişkin tutuksuz yargılanan eşi Erol Acar hakkında "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ümraniye’de Mart 2022 tarihinde evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Ece Kılıçaslan Acar’ın (29) ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Ece Kılıçaslan Acar’ın anne ve babasının ifadesinde, 10 yıllık eşi tarafından şiddet, aşağılama ve tehdide maruz kalarak daha önce şikayetçi olduğunu söylemeleri üzerine soruşturma genişletildi. “Aşağıya düştü” Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eş Erol Acar ifadesinde, mutfaktan tencere sesi geldiğini, eşine seslendiğinde cevap alamadığını, daha sonra mutfağa gittiğini, eşinin orada olmaması üzerine balkondan baktığında eşinin aşağıya düştüğünü gördüğünü söyledi. Önce reddetti sonra itiraf etti Çiftin 9 yaşındaki kızı ilk ifadesinde tartışma sesi duymadığını söylerken, daha sonra tekrar alınan ifadesinde ailesinin tartıştığını, önceleri babasının annesini dövdüğünü anlattı. İddianamede, Ece Kılıçaslan Acar’ın eşi hakkında 2 ayrı şikayetinin olduğu, Acar’ın intihar düşüncesine sahip olduğu yönünde bir iddianın bulunmadığı ve şüphelinin kanında uyuşturucu madde tespit edildiği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede, şüphelinin eşini 3’üncü kattaki evlerinin balkonundan attığı yönünde yeterli şüphe oluştuğu belirtilerek şüpheli Erol Acar hakkında "eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
İstanbul Red Bull Four 2 Score’da kazanan ’Futbolun Çavuşları’ Red Bull’un global futbol etkinliği Red Bull Four 2 Score’da Türkiye finali, Samsun’da gerçekleşti. Batıpark Erkinlik Alanı’nda düzenlenen finalde, kıyasıya geçen karşılaşmaların ardından Futbolun Çavuşları, rakibi Fıkıntı‘yı 3-1 yenerek etkinliğin kazananı oldu ve Almanya’da gerçekleşecek olan ’Dünya Finali’ne katılma hakkı kazandı. Dörder kişiden oluşan iki takımın 15x25 ölçülerdeki sahada birbirlerine karşı mücadele ettiği futbol etkinliği Red Bull Four 2 Score’da Türkiye finali, Samsun’da gerçekleşti. Yoğun ilgiye sahne olan ve dolu tribünler önünde oynanan final etabında rakibi Fıkıntı’yı 3-01’lik skorla mağlup eden Futbolun Çavuşları, Red Bull Four 2 Score’da zirvenin sahibi oldu. Futbolun Çavuşları ekibi, Red Bull Leipzig’in stadı Red Bull Arena’da Eylül ayında gerçekleşecek dünya finalinde mücadele edecek. Red Bull Four 2 Score Türkiye Finalini kazanan Futbolun Çavuşları takımının kaptanı Atakan Çavuş, "Harika bir atmosferde, gerçekten zorluk seviyesi yüksek maçlar oynadık. Özellikle ilk ve son dakikalarda atılan gollerin iki gol olarak sayılması mücadeleyi ve heyecanı üst düzeye çıkarttı. Bu kural sayesinde skor olarak ne kadar önde olursanız olun rahat edemiyorsunuz ya da gerideyseniz umudunuzu kaybetmiyorsunuz. Çok iyi mücadele ederek kazandık. Şimdi sırada dünya finali var. Leipzig’e iddialı gidiyoruz. Umuyoruz ki ülkemizi orada en güzel şekilde temsil ederiz" şeklinde konuştu. Red Bull Four 2 Score’da içerik üreticileri Emir Yazıcı, Samet Kocabaş, FUT Esports içerik üreticisi 2xciv, grafiti sanatçısı Reach Geblo ve rap sanatçısı Heja’nın da katılımlarıyla gerçekleşen gösteri maçının yanı sıra seyircilerin de katılım gösterdiği çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle izleyenler keyifli anlara şahit oldu.