POLİTİKA - 11 Ekim 2017 Çarşamba 13:54

Vize krizinde kritik mesaj!

A
A
A
Vize krizinde kritik mesaj!

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, “Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde 81 ilin valisi ile bir araya geldi. Son günlerde Amerika ile yaşanan vize krizinin gündemin sıcak konularından birisini olduğunu belirten Yıldırım, “Amerika, diplomatik misyonlarının güvenlik zafiyetini öne sürerek vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Tabii ki biz de ülkemize yakışanı yaptık, mütekabiliyet esasına dayanarak aynı karşılığı verdik. Temennimiz iki müttefik arasındaki ilişkilerin kısa sürede normale dönmesidir. Bölgesel ve küresel gerilimlerin tırmanmakta olduğu bu süreçte Türkiye olarak sağduyuyu elden bırakmayacağız. Ülkemiz ve milletimiz, istikrarı bozmaya çalışan, e-muhtıra, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, 15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle birçok kez sindirilmeye çalışıldı. Ülkemiz, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle hedef ülke konumuna getiriliyor. Bütün bu gelişmeleri dikkate alarak özelikle terörle mücadelede olay sonrası operasyon yaklaşımını bırakıp kesintisiz operasyon yöntemine geçerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Başka bir deyişle müdafaa anlayışıyla değil, taarruz anlayışıyla terörle mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Son bir yılda toplam 42 bin 650 operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldırım, “298 bin polis, jandarma, asker, güvenlik korucusu aktif görev aldı. Bu son iki yıl içerisinde terörle mücadelede muazzam bir uyum mevcuttur. Asker, polis, jandarma, bütün birimler birbiriyle dayanışma halinde ve uyumlu bir şekilde bu mücadeleyi başarıyla devam etmektedir. Şehirde ve kırsalda PKK bölücü terör örgütüne karşı net bir saha hakimiyeti tesis edilmiştir. Bölücü terör örgütünün yollara mayın döşemesini engellemek amacıyla güvenli yollar projesini başlatmış bulunuyoruz. Toplamda 2 bin kilometreyi aşan yolu güvenlik yolları kapsamında inşa ettik” ifadelerini kullandı.
Gençlerin dini duyguları istismar eden diğer terör örgütünün de DEAŞ olduğunu anlatan Yıldırım, DEAŞ’la da aynı kararlılıkla mücadelenin sürdüğüne dikkati çekti. Başbakan Yıldırım, badece bu sene başından itibaren bin DEAŞ mensubunun tutuklandığını kaydetti.

15 Temmuz’un faili olan FETÖ terör örgütüne de göz açtırılmadığını anlatan Yıldırım, FETÖ mensuplarının bugün yargı karşısında hesap verdiğini, FETÖ operasyonları kapsamında birçok zanlının tutuklandığını ifade etti. Örgütün finans kaynaklarına gerçekleştirilen operasyonlarla para akışının önemli ölçüde azaltıldığını vurgulayan Yıldırım, örgütün gizli haberleşme ağlarının da deşifre edildiğini kaydetti. Valilere önemli bir tavsiye ve uyarıda bulunmak istediğini belirten Yıldırım, “Gerek FETÖ, gerek PKK terör örgütüyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerde dikkatli, titiz bir şekilde, kılı kırk yararak işlem yapmanız büyük önem arzediyor. Unutmayın, bizim değerlerimizde zulüm etmek yoktur. Ne tek bir terör mensubunun devlet içinde barınmasına ne de tek bir mazlumun zarar görmesine asla rıza göstermeyiz. Bunlara, sizlere ve vicdanı muhakemelerinize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü olmadığını anlatan Yıldırım, “Bugün Suriye üzerinde oluşturulmak istenen terör koridorunun farkındayız. Bölgede terör değil, barış kuşağı oluşturmak istiyoruz” dedi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gayrimeşru referandumuna işaret eden Yıldırım, “Biz, bölgede yaşayan farklı etnik ve dini gruplara ait insanların hukukunu geçmişte koruduğumuz gibi bundan sonra da korumaya özen göstereceğiz” diye konuştu.

Valilere tavsiyelerde bulundu
Başbakan Yıldırım, valilere tavsiyelerde de bulunarak, “Hem bize hem size düşen en önemli görev, devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmaktır. Mesafe koymamaktır. Sizlerin zaten bu anlayışla görev yaptığınıza yürekten inanıyorum. Çünkü hepimiz milletin derdiyle dertlenmeyi hayat tarzı haline getiren yöneticilersiniz. 81 ilimizdeki bütün vatandaşlarımızın mutluluğunu, huzurunu, sevincini yüreğinizde hissederek görev yaptığınızı biliyorum. Gün bittiğinde eminim ki her bir arkadaşım başını yastığına koyduğunda o gün şehri için ne yaptığını düşünüyor. Fakat hayatın bir gereği olan sürekli yenilenmeye ihtiyaç var. Başarılarınızla övünerek değil, daima yeni başarılar, daha iyisini nasıl yapacağız düşüncesi ile çalışmak mecburiyetindeyiz. Türkiye’de çok uzun süreler, millet devleti yüceltmek için çalıştı. Şimdi artık ‘milleti yaşat ki devlet yaşasın, milleti yücelt ki devlet yücelsin’ prensibini hayata geçirmiş bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

“Devletin adalet ve merhamet eli olmaya devam edin”

Vatandaşların devletin kendilerine ne kadar yakın, ne kadar ulaşılabilir olduğunu gördüğünü anlatan Yıldırım, “Değerli valiler, devletin adalet ve merhamet eli olmaya devam edin. Bu iki temel kavramı yaşatmak için azami gayret gösterin. Unutmayın ki devlet millete aittir, milletindir. Masa başında olanlar hesap yapar, kitap yapar ama sahadaki uygulama her zaman planlara uymaz. Onun için uygulayıcı olarak sizler işinizi yaparken korkak davranmayın, çekingen davranmayın, mevzuat ile uygulama arasında sıkışıp kalmayın. Ben ne yapacağım diye düşünün, memleketin, milletin işini yaparken usul hatası yapmaktan korkmayın. Şekil şartlarına asla katılmayın. Hata yapmayacağım diye titizlenen iş yapamaz. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, eğer usulu dört dörtlük yapmaya çalışırsanız iş yapamazsınız. Bir tercih yapmak zorundasınız. İş mi yapacaksınız, yoksa mevzuata mı sarılacaksız? Mesele milletin menfaati, ülkenin geleceği ve menfaati ise, hata yap ama hainlik yapma. Hataya yapmaya alan var, hainliğe asla alan yok. Rızasını ve hayır duasını beklediğimiz yegane merci milletin ta kendisidir. Sizlerden beklentim, hemşehrilerimizin sizin yüzünüzü sadece resmi törenlerde görmemesi. İnsanımız her zaman sizi yanı başında görmek, sizlerle dertleşmek ister. Önümüzdeki kış şartlarında kimin bacası tütüyor, kimin tütmüyor bunu farketmelisiniz” diye konuştu.

“Yönetiminizde çalışan memurlarınız sizi temsil ediyor” diyen Yıldırım, “Artık vatandaşların saatlerce kalemlerde, koridorlarda beklediği günler geride kaldı. Geride kalmaya devam ediyor. Asık suratla, vatandaşına tepeden bakan tavır asla bizim hoş göreceğimiz bir tavır değil. Aksi halde biz bunu yaparsak bu makamların hakkını veremeyiz. Allah hiçbirimizi bu aziz millete karşı mahcup etmesin. Bir önemli konu da toplumsal kaynaşmadır. Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşadığımız acı olaylar, travmalar, tahribatlar var. Bunun gençlerimizin üzerinde oluşturduğu kalıcı hasarlar var. Bunları ortadan kaldırmak üzere özellikle gençlerimizi batı illeriyle, batıdaki gençlerimizin doğu illerine gitmesini teşvik edelim” ifadelerini kullandı.

“Hükümet olarak masa başı iş yapmayacağımızı her fırsatta ifade ediyoruz”

Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Hükümet olarak masa başı iş yapmayacağımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinlemek en önemli önceliklerimizden. Bölgemizde yapılan yatırımları yerinde incelemek için şehir şehir dolaşıyoruz. Her gün başka şehrimizde yeni temeller atılıyor. Halkımız bizim yüzümüzü sadece televizyonlarda görmesin, STK’larla da sağlıklı ilişkiler kurmak önemlidir. Bu konuya da özellikle dikkatinizi çekmek isterim. Şehirdeki yerel yöneticiler, belediye başkanları, STK’lar, meslek örgütleriyle her zaman uyum içinde şehrin geleceği için birlikte çalışmanın önemi büyüktür. Sizlerin de işiniz sadece şehrin asayiş ve güvenliğini sağlamak değil. Aynı zamanda bulunduğunuz şehrin ekonomisini geliştirmek, istihdama katkı sağlayacak projeler üzerinde çalışmak olmalıdır. Ortaya koyacağınız projelerle şehrinize heyecan verebilirsiniz. Şehir heyecanlanmazsa geleceği inşa edemez. Bütün sorunların çözümünü merkezi idareye havale eden bir anlayışa karşıyız. Gerektiğinde sizlerin önünü açacak, illerimizin ufkunu aşacak yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Altyapı hizmeti alamayan köyümüz olmamalı. Su problemi olan köyümüz olmamalı. Aynı zamanda nehirlerimizin, çaylarımızın atık sularla kirletilmesine sebep olan kanalizasyon problemi önümüzdeki dönemde önceliklerinizin en başında olmalı.”

Doğu ve Güneydoğu illerindeki valilerin sorumluluğuna dikkati çeken Yıldırım, “İmkanı olanın diğer arkadaşlarımıza elini uzatmasını bekliyoruz. Cazibe merkezleri son halini aldı, kısa bir süre içinde kamuoyuyla paylaşılacak. 23 ilimizde yeni bir kalkınma hamlesi başlamış olacak” dedi.

Kaybedilecek tek bir saniyenin olmadığına dikkati çeken Yıldırım, “Bizde hizmet mesai saatleriyle sınırlı değildir. Biz 7 gün 24 saat çalışmak zorundayız. Artık protokol değil, hizmet valiliği devreye girmiştir. Siz bir etkinliğe gittiğiniz zaman protokol cümbür cemaat arkanıza takılıyor. Bu konuda da dikkat edin, otursunlar işlerinin başında dursunlar. Size gözükmekten vazgeçip işlerine yoğunlaşsınlar. Şehir merkezlerine takılıp kalmayın, her yere gidin. Eksik neyse, sorun neyse söyleyeceksiniz. O da hükümete getirecek, biz de gereğini yapacağız. Şunu özellikle sizlerden istiyorum, sorunları torunlara havale etmeyin, Ankara’ya da havale etmeyin. Sorunları yerinde müdahale ederek çözelim. Güncel uygulamalardan da yararlanalım” şeklinde konuştu.

Yıldırım, bugüne kadar kamu hizmetlerinin ancak yüzde 30’unun e-devlet hizmetine aktarıldığını belirterek, bütün hizmetlerin e-devlet platformuna aktarılması gerektiğine işaret etti. Yaklaşık 8 bin 600 hizmet türünden sadece 2 bin 600’ünün elektronik ortamda verildiğini anlatan Yıldırım, e-devlet uygulamalarına daha fazla alan açılması gerektiğini dile getirdi. Özellikle yatırımlar konusunda titiz olunması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, şehirlerin tahribatına da izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi. Her ilin mutlaka ihracatla tanışması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, ihracat yapmayan ilin olmadığını, rakamların sembolik olarak kalmaması gerektiğini söyledi. 

Yıldırım, sınırlarından içeri girildiğinde ferah, yeşili bol, titiz bir şekilde yapılan şehirler görmek istediklerini belirterek, “Şimdi şehirlerin peyzajı, giriş çıkış, adeta şehrin vitrini olan ana yolların mutlaka özenle güzelleştirilmesi gerekir. Belediyelerle yakın bir koordinasyon içinde çalışmanızı arzu ediyoruz” dedi.
Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: 

“Ülkemizin zor günler geçirdiği bugünlerde sizlerin kendi ilinizdeki hemşehrilerinizle olan dayanışmanız, ülke çapınızdaki birliğiniz, beraberliğiniz ülkemizin gelecek yılları için en önemli sermayesidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları bozmak için gayret edeceğiz, birlikte çalışacağız. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Kardeşliğimizi artıracağız.’  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya’da halk otobüsü şoförü ile yolcu arasındaki ‘ücret’ tartışması kamerada Antalya’nın Alanya ilçesinde bir halk otobüsü şoförü ile emekli olduğunu söyleyen kadın yolcu arasında çıkan ücret tartışması otobüsün güvenlik kamerasına yansıdı. Kendisine hakaret edildiğini söyleyen şoför, "Ben parasında değilim. Kart basılıyor, in aşağı" diyerek elindeki kağıt paraları yere fırlattı. Gerginlik diğer yolcuların araya girmesiyle yatıştırıldı. Olay, 2 Mayıs’ta Oba Mahallesi’nde bir halk otobüsünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, halk otobüsü şoförü ile emekli olduğunu söyleyen yaşlı bir kadın yolcu arasında ulaşım ücreti konusunda tartışma çıktı. Otobüse binen yaşlı kadının emekli kartının işlem yapmaması üzerine şoför para talep etti. Kadın emekli olduğunu söyleyince şoför, "Tamam teyze geç arkaya otur, teyzeme yer verin" dedi. Kadın arka tarafa doğru yürürken iddiaya göre haraket içerikli sözler söyledi. Bunun üzerine sinirlenenerek kadından aşağı inmesini isteyen şoför, "Ben şerefi senden öğrenmeyeceğim. Burada yüz tane insan para veriyor. Kartın çekmiyorsa para vereceksin. Şerefsiz demek ne demek. Her gün bedava otobüse biniyorsunuz. Terbiyesizlik yapma" diyerek elindeki kağıt paraları fırlatıp, "İn aşağı" dedi. Dakikalarca süren tartışma otobüsteki diğer yolcuların araya girmesiyle sona erdi. Tartışma anı araçtaki bir yolcunun cep telefonu kamerası ve aracın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde otobüse bindikten sonra şoför ile yaşlı kadın yolcu arasında sözlü tartışmanın yaşandığı anlar yer aldı.
Isparta Başkan Başdeğirmen: “Birlik beraberlik içinde hizmete devam edeceğiz” AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı, İl Genel Meclisi Üyeleri ve Yalvaç mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelen Başkan Başdeğirmen “Önceki 5 yılda olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gencer Kondal, İl Genel Meclisi Üyeleri Ali Ak, Huzeyfe Şahin ile Yalvaç mahalle ve köy muhtarlarını makamında ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen “Önceki 5 yılda olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde hizmet etmeye devam edeceğiz. İl genel meclis üyemiz ‘Büyükşehir Belediyesi gibi çalışıyorsunuz’ derken bizler Isparta’nın tamamına hizmet edebilmek düşüncesiyle görevlere geldik. Bizler ‘devletimizin imkanlarını, devletimizin milletine hizmet etmek için kullanıyoruz’ dedik. İl özel idaremizin yetişemediği veya yaptıktan sonra kalan kısımlarında biz varız. Özel idaremizin yetkisine giremeyiz. Biliyorsunuz ki bugüne kadar il özel idaremizin yetkisi dışında kalıpta yetişemediği yerlere biz yetişmeye çalıştık. İlk göreve geldiğimizde şunu söyledik. ‘Isparta’mızın 44 tane mahallesi var. Bu 44 mahallesinden sonra merkez köylerimiz 45 Kayı, 46 Deregümü, 47 Aliköy’ derken, 248’in hepsini Isparta’nın mahallesi gibi gördüğümüzü söyleyerek göreve başladık. Rabbim nasip etti ve bu günlere geldik. Yetişebildiğimiz her yere yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde sizlerle beraber bu hizmetlerle devam edeceğiz. Rabbim yardımcımız olsun. Buraya böyle birlik beraberlik içerisinde gelmeniz de çok değerli. Tek yumruk halinde gelinmesi bu hizmetin çok daha yükseklere çıkacağını gösteriyor. Onun için her şeyde her yerde, doğumdan ölüme kadar biz yanınızdayız. İl özel idare hizmetlerini il genel meclisi üyelerimiz sizlere ulaştıracaklar ancak yetişilemeyen yerde biz varız. Bu arkadaşlarımızın yardımcısıyız. Onların yardımcısı olarak hizmet edeceğiz ve gerekli hizmetleri de ulaştıracağız” açıklamalarında bulundu.
Muş Muş’ta "6. Lale Festivali" düzenlendi Muş’un Korkut ilçesinde gerçekleştirilen 6. Lale Festivalinde sahneye çıkan Japon sanatçı Yamada Tamaru, bestelediği Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirdi. Korkut ilçesinde düzenlenen 6. Lale Festivali, renkli ve coşkulu anlara sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken anlarından biri, Japon sanatçı Yamada Tamaru’nun Muş Lalesi türküsünü Japonca seslendirmesiydi. Festival kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte sahneye çıkan Yamada Tamaru, Muş’un sembolü haline gelen laleleri temsil eden türküyü duygusal bir şekilde Japonca seslendirdi. Tamaru’nun performansı, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Korkut Belediyesi ve Korkut Kaymakamlığı işbirliğiyle kentte doğal olarak yetişen, endemik bir tür olan Muş Lalesine dikkat çekmek için Lale Meydanı’nda düzenlenen festivalde konuşan Muş Valisi Avni Çakır, “Buraya atanmadan önce ’Burası Muştur Yolu Yokuştur’ türküsü daha sonra da Muş Lalesi aklıma geldi. Korkut ilçesinde lale festivalini duyunca çok mutlu oldum. Değerli hemşehrilerim, sevgili kardeşlerim bu tür etkinlikler semboliktir ama anlamı ve çarpan etkisi çok büyüktür. Hem ilçedeki vatandaşları bir araya getirme, hem gurbetteki hemşehrilerimin memlekete gelmesi için güzel bir faaliyet. Unutmuş olduğumuz bazı değerleri hatırlama, kültürlerimizi, halk oyunlarımızı, folklorumuzu, türkülerimizi ve manileri bu tür etkinliklerde yaşatıyoruz. Bundan dolayı çarpan etkisi çok büyük. Bizde valilik olarak tüm başkanlarımızın her zaman yanındayız. Tüm kurum ve kuruluşlar olarak amacımız halkımıza hizmettir. ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturu olduğuna inanıyoruz ve bu uğurda da tüm ekiplerimizle beraber uyum içinde çalışıyoruz" dedi. Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık ise ilçede düzenledikleri 6. Lale Festivalinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Lalenin bölgemizde ve ilimizde çok tarihi bir öneme haiz olduğunu belirtmek istiyorum. Lale, Osmanlı’da gönül birlikteliği, vefa ve ferahlık anlamına geliyor. İlçemizde bundan sonra da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, İlçe Kaymakamlığı ile festivali her yıl düzenleyeceğiz. Allah’ın izniyle elimden gelen bütün hizmetleri yapacağıma ilçe halkımın huzurunda söz veriyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Muş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün folklor ekibi sahne alırken, vatandaşlar da halay çekerek günün tadını çıkardı. Festivalde sahne alan yerel sanatçılar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdikleri festivalde Muş’un Fotoğraf Sanatçısı Adem Kapan da bir sergi açtı. Türk Kızılay Muş Şubesi, festivale gelen vatandaşa çorba ve su ikramında bulundu.
İstanbul HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final’de rakiplerini eleyen Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi finalde eşleşti. HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nın sahibini bulacağı final maçı ise 5 Mayıs Pazar günü saat 18.30’da başlayacak. Dörtlü Final’i bugün oynanan ilk yarı final maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 35-24 yenen Yalıkavak, finale yükselen ilk takım oldu. Ankara THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda oynanan maçın ilk yarısını da 15-14’lük skorla Yalıkavak, önde kapattı. Karşılaşmanın en skorer ismi İzmir BBSK’dan 10 golle Elif Sıla Aydın oldu. Hakemler: Halil Kılıç, Hamza Sükan Yalıkavakspor: Anca Mihela Rombescu, Buket Seven, Yasemin Özgür, Perihan Topaloğlu Acar, Yeliz Özel, Zehra Oğuz, Sude Karademir, Elaine Gomes Barbosa, Fatma Akgün, Tuana Akman, Ece Sözmen, Mouna Chebbah, Kübra Sarıkaya, Ümmügülsüm Bedel, İlke Yıldız, Edanur Burhan İzmir BBSK: Leopoldina Guerra Da Costa Cristovao, Sena Şentürk, Sude Naz Dağ, Berfin Havinsu Zengin, Juleidy Da Conceıçao Baptista Lourenco, Nehirnaz Poyraz, Esin Sağdıç, Sude Güngör, İrem Çelebi, Özge Yakar, Tuğba Diker, Zeynep Onur, Halime İslamoğlu, Elif Sıla Aydın Diğer finalist Konyaaltı Belediyesi oldu HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası’nda oynanan diğer yarı final maçında Konyaaltı Belediyesi, Kastamonu Belediyesi’ni 33-30’luk skorla mağlup ederek finale yükseldi. Karşılaşmanın ilk yarısını da 14-13 Konyaaltı Belediyesi önde kapatırken, maçın en skorer ismi Konyaaltı Belediyesi’nden Diğdem Hoşgör oldu. Hakemler: Gökhan Adıgüzel, İldeniz Kaygusuz Konyaaltı Belediyesi: Isabella Noelle Mben Bediang, Samara Da Silva Vieira, Ivana Gakidova, Ceylan Aydemir, Diğdem Hoşgör, Valeriia Baranık, Alena Ikhneva, Sevilay İmamoğlu Öcal, Edanur Çetin, Oleksandra Furmanets, Elena Gjorgjievska Kastamonu Belediyesi: Beyzanur Türkyılmaz, Cansu Akalın, Sinem Vatan Güney, Burcu Dindar, Nurceren Akgün Göktepe, Betül Yılmaz, Yaren Berfe Göker, Yasemin Şahin, Kevser Bektaş, Büşra Işıkhan, Merve Erbektaş, Emine Gökdemir